İlginç Bir Dolby Digital veya DTS 5.1 Çıkış Alamama Soru
1 1

Bu konuda 4 mesaj var

Arkadaşlar meraba,

 

içinden çıkamadığım bir sorunla karşı karşıyayım ve çözüm bulamıyorum. Salonumda kullandığım panasonic plazma tv var. Bu Tv ye, PS4, xbox 360 ve HTPC’im bağlı. Ayrıca ses için de Logitech z5500 kullanmaktayım. Normalde TV de 4 hdmi girişi olsa da, malesef z5500 de tek optik giriş olduğundan tüm cihazları kullanabilmek için şöyle bir yol buldum; Aliexpress üzerinden bir hdmi switch aldım. Bu cihaz 4 hdmi giriş ve 1 çıkış destekli. Bir diğer güzel tarafı da sol yanında optik çıkış bulundurmakta. Tüm cihazlarımı bu switche bağladım ve çıkışı da TV ye bağladım. Switch üzerindeki Optik çıkışı da z5500 e bağladım. Switch üzerindeki select düğmesine basarak hangi cihazı TV te yansıtmak istiyorsam geçiş yapabiliyorum. Switch üzerindeki “select” tuşuna 5 sn kadar basarsam da hdmi den gelen ses sinyalini üzerindeki optik çıkışa bölüyor böylece z5500 e de sesi optik olarak aktarabiliyorum. Şimdi gelelim soruna,

* PS4 gayet güzel çalışıyor ve 5.1 dd yada dts ses alıyorum, oyunlar ve bluray filmler dd veya dts çalışıyor, z5500 üzerinde DD yada DTS yazısını görüyorum.

* HTPC ye windows 10 kurulu. HTPC ye takılı olan gtx1050ti ekran kartım bu hdmi switch e bağlı. PC de onboard ses kartı da var ama 5.1 destekli değil ve digital çıkışı yok. bu sebeple onu hiç kullanmıyorum, sesi direkt ekran kartımdan almaktayım. PC deki netflix app i ile filmlerden dts yada dd 5.1 sesi bu şekilde sorunsuz alıyorum. PC de bluray okuyucuya taktığım bluray filmerde de hiç sorun yok 5.1 çıkış alıyorum, z5500 üzerinde DD yada DTS aktif olduğu görülüyor. Ancak itunes dan satın aldığım filmler veya steam den aldığım oyunlar dd yada dts destekli olarak gözükseler de bu yaptığım düzenlemede z5500 üzerinden sadece stereo ses vermekteler. Bunları bir türlü düzeltemiyorum. Netflix yada Bluray filmlerde 5.1 ses almasam sorun pc de der ve yeni bir ses kartı alırım ama bazılarında çalışıp bazılarında çalışmaması beni çıkmaza düşürdü.

 

Sizin aklınıza gelen bir çözüm olabilir mi?

 

Coppermine tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olarak anlamadığım şey tv'de optik çıkış olmadığı için mi switch aldınız?

 

İkincisi de oyunlar dts, dolby digital destekli gözükse de bu oyunları oynarken windows 10'daki ses ayarlarında ses uzantıları denen bölümde ilgili özelliği aktif etmek gibi saçma bir durum var. Sesi dekodere gönderseniz bile pc'de herhangi bir encoder olmadan desteklenen sesi alamıyorsunuz. Mesela Z5500 pc'ye direk spdif ile bağlı olsa bile zaten oyunun seslerini bir encoder olmadan yine dts ya da dolby digial olarak alamayacaktınız.

Mesela ben dolby atmos destekli oyunlarda dolby atmos sesi alabilmek için o uzantılardan Dolby Atmos'u seçmezsem amfi hiç bir şekilde Dolby Atmos'a geçmiyor. Sizin ki de bununla alakalıdır diye tahmin ediyorum.

 

 

ZvAnA tarafından düzenlendi
Coppermine beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar,

TV de de optik çıkış var ancak bu çıkış 5.1 destekli değil malesef. O sebeple böyle bir seitch’e yöneldim. 

Windows 10 da ses ayarlarındaki o bölümü aktif ediyorum (matrix audio gibi bir seçenek, tam gözüken adını bakıp yazarım) zaten onu seçmezsem netflix’deki filmler z5500 den DD yada DTS olarak çıkmıyor normal stereo olarak çıkıyor. Bu seçeneği seçmeme rağmen itunes ve steam oyunlarında DD/DTS aktif olmuyor ama, hala stereo olarak çıkıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok