HDD uçtu, veri kurtarma hakkında
0

Bu konuda 2 mesaj var

Herkese selam,

Maalesef 3 TB'lik arşiv diskim uçtu. Windows'ta initialize olamıyor. Disk elektriksel olarak var ama büyük ihtimal kontrol kartı uçtuğu için tanımlayamıyor diski. Windows geç açılıyor hatta o diski tanımaya çalıştığından. Bu bir süredir vardı ama diskten dolayı olduğunu anlayamadım zira o disk ve partition gözüküyordu. Bir sürü şey vardı ama en önemlisi 20 yıla yakın foto arşivi duruyordu ve  yedeği yoktu maalesef.

Tam da geçen hafta foto arşivini düzenleyeyim, bi NAS alayım gibi fikirler kafamda dönerken olması da ilginç oldu :)

Neyse, kontrol kartı gittiğini düşündüğümden, fiziksel olarak verilerin hala okunabilir olduğunu düşünüyorum. O nedenle aynı kontrol kartından bulabilirim ama revizyonu bile aynı olup üstüne bios çipini de değiştirmem gerekiyormuş kart üzerindeki.

Bunun dışında veri kurtarma hizmeti alabilirim. Tam olarak da bunu soracağım. Daha önce bu gibi hizmetlerden yararlanan oldu mu? Nereden nasıl ve kaça? Memnun kaldınız mı?
 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yazılım kurtarma şirketleri çok para istiyorlar. Her bozulan harddiske "içinde milyon dolarlık şirketin çok öenmli dosyalarının olduğu" harddisk, bu verilerin kurtarılması lazım diyen disk sahibine de "milyon dolarlık adam" muamelesi yapıyorlar ve "şimdi bunun eli mecbur, ne kadar kitlersek kardır" gözüyle bakıyorlar.
Bahsi geçen veri de 3tb olunca fatura çok ağır olabilir.

Bazen bu sorunlu diskler farklı kontrolcülü arabirimlere takınca geçici olarak çalışabiliyorlar. Yani bilgisayarınıza sata olarak bağlı ve çalışmayan disk harici sata usb adaptörü ile içindekileri kopyalayacağınız kadar çalışabiliyor. Bunu bi deneyin.

Bazı harddiskler basit PCB board swap tekniği ile çalışır hale gelebiliyor. Hiç bios firmware değişikliği falan gerekmiyor, sadece çalışan devre kartını takıp kullanabiliyorsunuz. Kimi disklerde donör devre kartı bozulan devre kartı ile aynı firmware sürümüne sahip olması gerekiyor.

Sadece harddisk devre kartı satan yerler var, buralardan uygun fiyatlı pcb edinebilirsiniz.

Whooosh tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok