Gpu fan devamlı çalışma
0

Bu konuda 4 mesaj var

Merhaba, dün asus dual gtx 1660 ti model ekran kartını aldım. kart boşta 35 dereceyi geçmiyor, oyunda 65 derece civarında geziniyor ve çok sessiz. lakin fanlar boştayken yine çalışıyor, önceki 1060 boştayken fanları hiç çalışmıyordu ancak yüksek çözünürlüklü video açınca biraz çalışırdı. bu sizce normal mi? ekstra ayar yapmalı mıyım ? fan çalıştığı zaman bile hiç ses duymuyorum ama fanlar devamlı çalıştığında fanın ömrü azalır

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Fanların ekran kartı serin yada boşta iken durması ayrı bir özellik, standart bir şey değil ve bu özellik her kartta yok. Üretici bu modelde böyle uygun görmüş.

5-6 sene öncesine kadar ekran kartlarında fan durdurma gibi bir şey yoktu. Eskiden bütün ekran kartlarında fanlar sürekli çalışırdı. Nispeten yeni bir özellik bu.

Sürekli çalışması fanın ömrünü kısmen kısaltır ama bu ekran kartı normal kullanım ömrünü tamamlamadan önce fanların bozulacağı anlamına gelmez. Fanların bozulması daha çok malzeme kalitesi ile alakalı. Malzeme kalitesi iyi ise sürekli çalışsa da senelerce sorun çıkarmaz, malzeme kalitesi kötü ise fanlar boşta duruyor olsa bile bir süre sonra bozulur.

Ekran kartının firmware'i değiştirilerek %99 ihtimal ile fan durdurma özelliği aktif hale getirilebilir. (%99 diyorum çünkü bazı ekran kartlarının üzerirndeki fan kontrolcüsü fanları tamamen durdurmayı desteklemiyor, yani siz software olarak fan hızını "0" yapsanız bile fanlar dönmeye devam ediyor.)

 

Whooosh tarafından düzenlendi
lazsa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

MSI Afterburner ile kendi fan profilinizi yaratarak buna benzer bir şey yapabilirsiniz sanırım.

Najaz tarafından düzenlendi
lazsa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok