MacOS'da Windows'u sanallaştırma verimi (virtualization)
2 2

Bu konuda 2 mesaj var

Elime bir adet Macbook Pro geçti. Windows üstünde çalışan görüntü ve video işleme programlarını sanallaştırma yaparak kullanmak istiyorum X. Mutlaka MacOS muadilleri mi olsun dersiniz? Sanallaştırılmış işletim sisteminde bu yazılımlardan randıman almak mümkün mü? Mesela Windows'u Linux üzerinde çok çok az kayıp ile sanallaştırmak mümkün. Oyun bile rahat oynanabiliyor. MacOS'da bu mümkün mü?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Son 15 yilda (Intel VT-x ve sonrasi) uretilmis herhangi bir x86 islemcide virtualization overhead'i  oldukca dusuk ve VMware/VirtualBox gibi iyi yazilmis butun virtualization altyapilarinda hemen hemen ayni CPU performansi ile calisabiliyorsunuz. Ancak kullandiginiz yazilimlar yogun olarak GPU yeteneklerine ihtiyac duyuyorsa (rendering vs. gibi)  native GPU driver'larini virtualize edemeyeceginiz icin donaniminizda alabileceginiz en iyi performans alamayabilirsiniz. Ama pek GPU performansina dayanmayan seyler ise x86 islemcili bir MacBook Pro'da gayet guzel calistirirsiniz. 

Benim yeni versiyonlarindaki ozelliklere ihtiyac duymadigim spesifik bir tasarim yazilimini calistirdigim ve ayni konfigurasyonu sifirdan kurmaya usendigim icin abartisiz 20 yildir (2001'den beri) kullandigim, bilgisayari her upgrade edisimde kopyalayip aynen calistirmaya devam ettigim "immortal" bir Windows XP virtual machine'im var. 2-3 yil bir Mac uzerinde gayet guzel kullandim, simdi evdeki tum x86 islemcili Mac'leri M1 versiyonlari ile degistirdigim icin tekrar x86 tabanli bir makineye gecirdim. Daha 10 yil falan kullanirim diyordum ama Windows XP'yi destekleyen Web browser bile kalmadi neredeyse.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok