Heroes of Might and Magic: Olden Era
0

Bu konuda 2 mesaj var

Eski homm cu hiç kalmamış mı ya :) Baktımda başlık bile açılmamış.

https://store.steampowered.com/app/3105440/Heroes_of_Might_and_Magic_Olden_Era/

Geçenlerde demosunu görmüştüm ama oynamaya henüz fırsat bulamamıştım. Valla nasıl diyeyim Homm 3' ten sonra Homm 5 benim için son durak gibiydi. Homm 4 severek oynamama rağmen tarzı bir süre sonra ordudansa tek başına hero ile al başını gite döndüğü için onun çizgisi bi yerde saçmayabiliyordu. Homm 6 oynamıştım ama pek beğenmemiştim sonra bi ara online oynunu oynadık ama tabi eski tbs ile çokta bi bağı yok ver otomatik kombatı aksın gitsin modelinde ara gaz bir şeydi.

Şimdi bugün buna girdim, daha menüde eski tınısından tanıdığım müziğiyle yüzüme bi geçmişin tebessümü büründü. :D 

Oyunu biraz keşfetmeye başladığımdan sonra akıp gittiğini gördüm direk. Bir map açtım ki küçük map aslında ve bir baktım 4.5 saat akıp gitmiş... Bence bir devam oyunu ve homm literatürüne yenilik katan bir oyun olmayı hak ediyor. Yeni gelen özellikler direk ilgimi çekti. Üniteler geçmiş oyunlardan izler taşıyor ama biraz farklılıklar yapmışlar, ben her zaman ki gibi necropolis ile olaya daldım. Son ünite maalesef ghost dragon değil; vampire burda en güçlü ünite rankına yükselmiş ama çok geçmeden yadırgamıyorsunuz. 

Level atladığımızda seçtiğimiz basic advanced expert olayında yine homm 3' den farklı 5' ten hatırlanabilecek ek bonus olayı var ama burada bu sefer bize 2 3 opsiyon şeklinde seçimler veriyor. Yani build-up nasıl gidiyorsanız ona göre şekillendirme yapma varyasyonu kazandırmışlar. Misal defans gidiyorsun ama mage gibi oynuyorsan o şekilde kanalize olacak veya pure tank warrior gidiyorsan ona istinaden alakalar mevcut. Büyü dalına ucundan bakabildim ama yeni büyüler ve biraz değişik bir yapı şeklinde önümüze çıkıyor, büyüyü öğrenmek içinde kaynak gereksinimi getirilmiş. Bu yeni kaynak alchemical dust diye bişi konmuş, ileride gelişmiş üst ünite ve binaların yapımında da kullanımı gereken bir şey ve sıradan kaynaklar şeklinde kazanılmıyor. Misal artifact buldunuz işinize yaramayan malları kırarak bu kaynaktan elde edilebiliyor. Yine yeterli kaynak varsa artifactlara upgrade yapabilme özelliğide gelmiş buda benim beğenimi kazanan bir + daha olmuş oldu. Homm 5 ek paketinden sonra gelen yenilik olan upgrade edilmiş olan ünitelerin opsiyonel 2. seçenekli halleri yine var ve aktif olarak kullanılabiliyor. Yani tek bir dalda gitmek yerine sallıyorum melee iskelet kullanmak yerine okçu iskelet seçme opsiyonları kişiye bırakılmış, skillerde bu ilave bonus seçim veriliyor dediğim şeylerde de bunlara yönelik yenilikler var işte sen ranged oynayacaksan ona göre skiller seçim yapıp verebiliyorsun. Kale savaşlarıda hoşuma gitti kaleyi geliştirirken artık duvarların yükseltmelerinde de opsiyonlar sunuyor yani kuleye mi odaklı tuzak mı ek savunma surumu vb gibi değişimler mevcut.

Zoom olayının bile opsiyonel olması çok hoşuma gitti nerdeyse tüm devasa haritayı görebilecek kadar tepe kameralara geçebiliyorsunuz. Görseller, kombat dinamikleri, animasyonlar doyurucu. Yalnız tek sevmediğim bu oyunun low-poly 3d den nasibini almış olması oldu. Bu yeni jenerasyon bebelerin bu meraka istinaden talepte olması ve oyun geliştiricilerinin bu kafaya gitmesi Allah belasını versin dedirtiyor. Biraz bu sulu boya görünüm paletli grafik motoru beni tek iten yönü oldu ama genel dinamiklerini değerlendirerek bir süre sonra göz alışıyor oyun olarak gerçekten kötü değil.

Şu an oyun demo ve illa ki buglarıda var, oyun içine düşünüp bug report kısmı koymuşlar. Valla ne diyim eski zamanlarda olduğu gibi oyun pata küte tam sürüm olarak çıkmasındansa demo olarak böyle sunulması ve geliştirme için yardım talebinde bulunulması çok iyi düşünülmüş. Bravo böyle yapımcılar desteklenmeli işte. Oyun tam sürüm olana kadar daha yenilikler muhtemelen daha gelir umarım şu grafik motorunda opsiyonel ultra ve ya epic gibi grafikleri daha detaylı görebileceğimiz bir opsiyonda katarlar neşemiz yerine gelir.

Benden şu an için 8/10 aldı. Çok rahat 100 200 hatta ara ara takıla takıla kış soğuk günlerinde içi ısıtan haritalarıyla 1000 saatleri devirtebilecek bir oyun geliyor gibi. :icon_dance:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

grafikleri adi bir cep telefonu oyununa benzese de bir sans verecegim. biraz oynayip ondan sonra homam3'e geri donecegim :lol: yobazliksa yobazlik.

infestor tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok