Tesla Şarj İstasyonları Türkiye'de
0

Bu konuda 4 mesaj var

Duyduğum kadarıyla kendi istasyonlarında şarj etmek ücretsizmiş. İstanbul'da nerelerde ne zaman faaliyete geçer bilinmez ama bakalım. Umarım yakın zamanda alınabilir fiyatlarda Tesla modellerini de piyasada görürüz.

 

 

******************************

 

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2014/10/16/tesla-direksiyonu-turkiyeye-cevirdi

 

Lüks elektrikli otomobil firması Tesla Motors, Türkiye'ye ilk adımı şarj istasyonlarıyla atıyor. Tesla Supercharger, 2015'te İstanbul'da, 2016'da ise Anadolu'da 9 kente açılacak

 

Lüks sınıftaki elektrikli otomobil denilince akla ilk gelen marka olan Tesla direksiyonu Türkiye'ye kırdı. Uzun zamandır Türkiye'ye geleceği konuşulan Tesla Motors, uluslararası alanda büyüme hedefine Türkiye'yi de ekledi. Şirket,Türkiye'ye girişini de ilk olarak sahip olduğu şarj istasyonu ağı Supercharger ile yapacak. 2 yıllık büyüme hedefini resmi sitesinde yayımlayan Tesla Motors Avrupa ağırlıklı genişleme planını açıkladı. Bir haritayla sunulan büyüme raporunda şarj istasyonları 2015'te önce İstanbul ile Türkiye'de açılacak. Otomotiv endüstrisinde Tesla Motors'un 2015'te Türkiye'de kendi satış ağını kurarak giriş yapacağı söylentileri vardı. ABD'li şirketin şarj istasyonu ağını kurması da bu beklentilerin gerçekleşmesi için en güçlü adım olarak görünüyor. Zira firma, kendi mağazalarını açmayı tercih ediyor. Tesla, mağazalarını önemli caddeler dışında alışveriş merkezleri içinde de açıyor.

 

GOOGLE'DAN DESTEK

2003'te kurulan Tesla Motors'un 6 binden fazla çalışanı bulunuyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su ise teknolojinin dahi isimlerinden Elon Musk. 9.6 milyar dolarlık serveti bulunan ABD'li işadamı aynı zamanda PayPal firmasının da kurucusu. Tesla'nın yatırımcıları arasında Google'un kurucuları Sergey Brin ve Larry Page, eBay eski Başkanı Jeff Skoll gibi isimler de var.

 

ANADOLU'YA YAYILACAK

Tesla Supercharger'ın Avrupa'da 74 istasyonu bulunuyor. Kuzey Amerika'da 118, Asya'da ise 24 istasyonu olan firma Avrupa, Çin, Japonya ekseninde büyümeyi hedefliyor. Ekim ayı başında China Unicom ile anlaşan firma ABD'de 400, Avrupa'da ise 300 istasyon kurmayı planlıyor. Şirketin Türkiye büyüme hedefinde ise sanayi kentleri ağırlıklı. Tesla Supercharger'ı İstanbul dışında Ankara, İzmir, Konya, Bursa, İzmit, Muğla başta olmak üzere 9 kente yayacak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

iyi güzel de araçları ateş pahası, kim alıp kullanacak :D

 

O performansı Tesla'nın 5 katı para ödeyip alamayanlar içinde Tesla satın alan insanlar var. Benim iki arkadaşım aldı ama hadi Ankara'ya gidelim dediğimde yine ya benim arabayla yada ikinci arabalarıyla gidiyoruz. :)

 

Aracın INSANE moduna alıp gazı kökleyince verdiği hissi yaşamak büyük keyif. Ben arabadan keyif alan biri değilimdir ama o hissi yaşamak lazım gerçekten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok