2,4GHZ 40Mhz 802.11n 300Mbps Wi-Fi kullanıp verim alabilen var mı?
0

Bu konuda 9 mesaj var

eski (5+ yaşındadır) ama çok sevdiğim bir router'ım var, openwrt ile kullanıyorum.  eskiden 2,4ghz bantta 40mhz ile 300mbps sorunsuz bağlantı sağlayabiliyordum, ancak son birkaç sene içinde apartman 2,4ghz bandında çalışan 20 küsür tane network ve repeater ile doldu, bu modda artık ciddi çakışma problemleri yaşıyorum, ister istemez 20mhz'e düşürüp 130mbps ile kullanmak zorunda kaldım..

 

bu modu hala kullanabilen var mı?  dağ başında yaşamıyorsanız imkansız gibi duruyor.. 5ghz destekleyen bir 802.11n router almanın manası var mı sizce, yoksa direk gidip 802.11ac'ye mi yatırım yapmak gerekir? (evdeki hiçbir wireless cihazım ac desteklemiyor..)

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İsmi aklıma gelmedi ama androidde bu çakışmaları grafik olarak gösteren bir uygulama vardı. Bu şekilde boş bir aralık bulunabilir mi cihazı değiştirmeyi düşünmeden önce ? 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

inssider ile tüm 2.4ghz bandını taradım, 40mhz modunda 11 network'ten daha azı ile çakışmadan kullanılamıyor, o derece karışık ortam. openwrt'nin gizli özelliklerini devreye sokaran noscan=1 bile yaptım ki çakışmaları görüp 20mhz moda dönmesin diye, ama verim alamıyorum.  40mhz modda bir süre hızlı olsa da bir süre sonra 20mhz'den daha beter collision vs problemleri baş gösteriyor, özellikle media streaming imkansız oluyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anladım, böyle bir durumda 80211ac, cihazın hizmet süresini de düşünecek olursak daha mantıklı , ama fiyatları hiç araştırmadan yazıyorum öyle büyük bir fark yoksa alıp koymak lazım. İllakı kısa sürede bu cihazlar elimize düşecek. (Bende de yok henüz :) )

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

DSL-AC68U var ama 5Ghz tam saçmalık.. Çekmiyor da çekmiyor :)

2.4Ghz, N, 20, 6..bana en uygun ayarlar, bir ara çok uğraştırdı ama en iyi ayarlarının bu olduğuna karar verdim (6'cı kanalı başkaları da kullanıyor ama daha stabi)

 

cmd'a "ping -t 192.168.1.1 (modem ip'si kaçsa)" yazın bırakın o aksın, ona göre ayarlarınızı tekrar kontrol edin derim

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Baska bir baslikta daha once yazmistim.

 

AC olmadan 5ghz'nin bir anlami yok (eger cihazin dibinde degilseniz). Yuksek frekanslar daha hizli sonumlendigi icin uzun mesafelerde 2.4 Ghz'den bile yavas olacaktir.

Wireless AC ile ne yapmislar teknik detaylarina hakim degilim ancak ise yariyor (asus ac68u kullaniyorum ben de). Tabi alici cihazinizin da ac olmasi gerek.

 

Bir de teorik baglanti hizlari uzerine tartismayi da anlamsiz buluyorum, yani sag alt kosede 130 mbit ile bagli yazinca, 130mbit hizinda veri alisverisi olmuyor ki.

 

Aslinda ideal baglanti, 2 tane ac router alip birini alici olarak ayarlayarak oluyor, kendi cihazlarini boyle test ediyorlar sanirim. Biryerde gormustum, smallnetbuilder olabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tecrubem, 5 GHz network AC olmadigi zaman duvarlarda cok zayifliyor. Cogu router bu yuzden 2 farkli ag olusturulmasina izin veriyor. Ben ssid ve ssid 5GHz diye 2 ag olusturdum, AC destekli cihazlarimi 5GHz olana bagliyorum, digerleri N olan network'e bagli.

 

Benim AC network'um tum evde cok iyi cekiyor, ama N network arka odada zayif kaliyor. Ben de Xiaomi'nin ucuz router'ini alip calisma odamda (evde ortada kaliyor) kablo ile baglayip ayni ag adi ile 2. (hatta 3.) bir wifi network olusturdum. Boylelikle tum evde 2.4GHZ N network iyi cekiyor, cihazlar hangi router yakinda ona baglaniyor.

 

Xiaomi router'in guzel bir ozelligi, kendisi en uygun bandi bulup ona geciyor, cakismalari engelliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok