Uydu Teknolojileri Üzerine
0

Bu konuda 9 mesaj var

Merhaba arkadaşlar, birkaç gündür aklımda olan bir şey var sizlerle paylaşmak ve çözüm odaklı olmanızı istemekteyim. Ben biraz uydu teknolojilerine uzağım ve digiturk kullanmakta bulunuyorum. Lakin ücretler parıltılı digiturk ve diğer servis sağlayıcılarda.Dolayısıyla; uydu anteni takılcak kablolar uzayacak salonlara-mutfaklara derken bizim valideyi kızdırcaz.Bugün sabah çayımı yudumlarken http://www.hepsiburada.com/next-minix-black-ii-full-hd-mini-uydu-alicisi-usbdivx-pvr-p-EVNEXTMINIXBLACKP ürününe rastladım. Uydu anteni olmadan hd kanal izleyebiliyormuşuz. Aranızda bu cihaz veya benzeri , kullanıcılar varmı? varsa görüntü kalitesi nasıl? Bunun yerine şunu öneririm dediğiniz varmıdır? Digiturk'ü kapatmaya değermi? Çünkü ailece futbollan aramız yok, ligtv fallan izlemiyoruz... Film desek internet ağırlıklı. Genelde haber-tartışma programları izlemekteyiz. 100tl'ye şu digiturk belasından kurtulıyım diyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O gösterdiğiniz cihaza mutlaka uydu bağlantısı yapmanız lazım. Cihaz bildiğimiz anlamda bir DVB-S receiver çünkü; sadece ebatları ufak.

 

Uydu anten tertibatı kurmadan HD kanal izlemenin iki yolu var. Ya Tivibu'ya, ya da Teledünya'ya (Kablo TV) abone olacaksınız. Apartmanda kablo TV tesisatı yoksa Tivibu tek seçenek olarak kalıyor zaten; internet bağlantısı üzerinden TV yayını (IPTV) hizmeti alacaksınız.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Karasal HD muhabbeti vardi, @@RFID, bahsettiginiz bu muydu? Sanki Ocak ayinda pilot olarak baslayacak diye hatirliyorum. Eger oyleyse, onun codec'i bu cihazin cozeceginden farkli olabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@kronus Karasal yayın için DVB-T alıcı lazım. Bu ve piyasada satılan benzeri cihazlar DVB-S yayınları alabiliyorlar.

 

Son birkaç yıldır satılan LCD ve plazma TV'lerin hemen hepsinde tümleşik DVB-T alıcı bulunuyor zaten; sadece anten bağlantısını yapmanız yetecek DVB-T yayına geçildiğinde. Ama şahsi fikrim, tamamına yakını devlete ve devlete yakın özel şirketlere ait sayısal TV pazarına ekstradan (ve üstelik ücretsiz bir şekilde) bir seçenek çıkarmamak adına, bu geçişin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, TV cok ilgi alanimda olmadigindan Codec diye soyledim, yayin standardi olacakti. 

 

(Kablo TV'ye Internet icin mecburen para verdigimden, uzerine birkac TL daha ekleyip Teledunya almistim. Bu DVB-T karasal yayina gecilirse onu da iptal ederim. 1,5-2 ay once bosuna elektrik gitmesin diye Teledunya kutusunun elektrigini kapatmistim, hala acmadim. Bosuna para veriyorum cidden.)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Najaz @@kronus hepsiburadada yorumlarda yapılan muhabbete göre çanak antenden bağımsız uyduya bağlanıyor muhabbeti geçmekte. Acaba benmi yanlış anlıyorum? İşin çok uzmanı değilim bir sorayım dedim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sanirim o cihazin aynisini ben kullaniyorum.

O cihaz hem dvb-s (uydu) hem de dvb-t (karasal dijital) destekli yani evet canaksiz karasal dijital kanallari da seyredebilirsiniz ama Turkiyede henuz dijital karasal yayin yok ve muhtemelen hicbir zaman da olmayacak. O pilot test yayini 15 senedir var.

 

Sonuc olarak ; hayir canaksiz izleyemezsiniz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok