elektrik kesintisi kayıt cihazı hakkında bilgisi olan var mı?
0

Bu konuda 9 mesaj var

geçenlerde bir resmi düzenlemeyle ilgili geçen altyazıda gördüğüm kadarıyla böyle bir cihaz varmış, nedir ne değildir bu kayıt işi haberi olan var mı? 

 

bu düzenlemeyle artık elektrik şirketleri habersiz kesintiler için aboneye 50 ila 100 tl ceza ödeyecek, kayıt cihazıyla da kesintiler kayıt edilebilecek deniyordu. şahsen oturduğum yerde benim en büyük derdim bu, kendimi bildim bileli abartmıyorum her gün yaşanan 5-25dk'lık kesintiler bitmek bilmedi. en son epdk'ya kadar yazdım zarf içinde resmi cevap geldi sizin orda scada çalışması var da bilmem ne demişler.. scada nedir bilmiyoruz sanki de onun çalışması yıllar alacak, neyse işte, ceza parası peşinde değilim ama bu bahsi geçen cihazdan alıp kullanmak istiyorum yeter ki kesintileri bitirecek bir uğraş olabilsin. var mı ilgisi bilgisi olan nedir ne değildir bu cihaz? mevzuatın yürürlüğe ne zaman gireceğini filan bilmiyorum şimdilik işin teknik tarafını merak ettim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

evet ama bedaşın linkinde resmi olarak tanınan iki model verilmiş.

 

1.Schneider ION 7650

2.Janitza UMG 512

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@SkyWarrior Hocam yalnız böyle bir sistemin üreteceği sonuçlara elektirik dağıtım şirketi itibar etmeyecektir. Tazminat ödemesi söz konusu olduğu için, kendi onayladığı cihazların sonuçlarını ibraz etmek gerekiyor anladığım kadarıyla.

analog beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Neticede evinize takacağınız 3rd party herhangi bir cihaza da itibar etmeyecektir. Apartman ana girişindeki faza takılması lazımdı apartman içinde sorun varsa biz ne bilelim modeli geçerli her türlü. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Buyuk ihtimalle bu tur cihazlarin montajini dagitim sirketinin personeli yapiyor. Proseduru bilmiyorum ama, sirketle aranizda bir protokol imzaliyorsunuzdur ve cihaz temini ve montaji sirketin sorumlulugunda oluyordur. Bu hizmet icin farkli bir abonelik sozlesmesi istiyor olabilirler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

evet najaz doğru anlamış demek istediğimi, resmi ve ciddi bir iş. apartmanda değil bölgede sorun var bu arada. dediğim gibi epdk'ya yazdığım resmi şikayetten resmi cevap geldi her kanaldan, e-maildir postadır. ben sadece elektrik kesilmesin istiyorum artık, sözde önceden haber verilen dışında kesinti yapılamıyor ama belki inanmazsınız bizim sokakta her gün, günün random saatlerinde random uzunlukta kesintiler yaşanıyor, bazen bir, bazen kırk dakkilalık. işte bu kesintilerin scada çalışması dolayısıyla olduğu cevabını vermişler cevapta. ne bitmez scada imiş, kendimi bildim bileli bu sokak böyle. kesin mahalleye bakan trafo dandik, ısınıyor mu da soğuması gerekiyor anlamıyorum. ayrıca scada çalışıyorsanız bitirin birader. benim derdim bu, bu olaya karşı atılabilecek her adımı atmak niyetindeyim. kesintiyi resmen kaydedip mahkemeye kadar götürecem bu işi çünkü elektrik ha kesildi ha kesilecek diye bilg veya film başında oturmak çok sinir bozucu bir şey.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok