CPU ve GPU sıcaklığı hakkında
0

Bu konuda 5 mesaj var

İnternette arama yaptım farklı sonuçlara rastladım sıcaklık konusunda. Bende pek hakim değilim açıkcası bu konuya. Yük altında ve default olarak ideal CPU ve GPU sıcaklık değerleri nedir?.(GTX 950-2600K Kullanmaktayım.) :)

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni nesil CPU ve GPU'lar 100 dereceye kadar dayanıklı oluyor genelde; ama yük altında CPU için 70 derece, GPU için 80 derecenin üstü sıcaklıklar görüyorsan soğutma sistemini iyileştirmen gerekiyor. Bana göre ideali, her ikisinde de 60 dereceyi geçmeyecek şekilde bir düzenek kurmak. Misal kendi sistemimde hem işlemcide hem grafik kartında su soğutma kullanıyorum ve sıcaklıklar oyunlarda 50-55 derece arasında değişiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende su soğutma yok,temmuz ayı tamamen yeniliycem sistemi şu amd gelişim safhasına ve yeni grafik olaylarına göre. Şimdilik değerler söylediğine göre normal gözükmekte. Cpu-Z'de 3 değer yazıyor ayrı ayrı cpu ve gpu kısmında bu değerlerin hangisine bakmak gerekiyor,merakımdan soruyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

CPU ve GPU'ya göre değişir. 2600K 60 ve üstü görüyorsa soğutmada problem vardı mesela. Ama mesela benim 980TI GPU gayet 80 üstü çalışıyor. 780 80'e nadir çıkardı vs.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok