Ses Kartı
0

Bu konuda 5 mesaj var

ses kartı almayı düşünüyorum ama itunes dan satın aldığım müzikleri creative t20 stereo hoparlörler ile dinleyen birisi olarak gerek varmı emin olamadım , eğer fark yüksek boyutlarda olacaksa önerileriniz nelerdir ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili Serhan, bildiğin gibi bir zincir ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür. Ties'in de söylediği gibi, T20 ile birlikte kullanacaksan anakarttaki tümleşik ses yongası bile hayli hayli iş görecektir. Hem zaten bu tür tümleşik ses yongalarının yetenekleri ve ürettikleri sesin kalitesi de son yıllarda bir hayli arttı. Yani bu saatten sonra, çok çok özel bir ekipmanla kullanılmayacaksa harici ses kartına yatırım yapmaya hiç gerek yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anakartınız iyiyse, daha doğrusu anakartınızın üzerindeki dahili ses kartı (hatta daha da doğrusu dahili DAC) iyiyse harici ses kartına gerek yok. Eğer pek iyi değilse ses kartı kaliteyi arttırabiliyor. Bende Asrock Z77 Extreme 3 var. Asrock F/P odaklı çalıştığından Realtek'in olabilecek en dandik ses kartını kullanmışlar. SNR filan çok kötü. 8 çıkışlı ama kalite kötü işte. Ses kartı fark yarattı. Ancak anakartın üzerindeki ses kartı iyiyse o zaman gerek yok. Ondan daha iyisi de var tabi ama hem fiyatı yüksek, hem de bu sefer hoparlörün de iyi olması gerekiyor farkı hissetmek için. Bence anakartınızın üzerindeki ses yongasının SNR değerlerine filan bakın, almayı düşündüğünüz kartla karşılaştırın. Önemli bir fark yoksa hiç ayrı kartla uğraşmayın.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni cins anakartları bilmiyorum ama harici ses kartı benim anakarttaki onboard ses kartına fark attı diyebilirim. Tabi farkını sadece 5.1 headset veya 5.1 ses sisteminin bass gücü ile anlayabiliyorum. Yani iyi bir ses sisteminiz yoksa gereksiz kaçıyor harici ses kartı takmak.

 

(Harici dediğim USB olanlardan değil, yanlış anlaşılmasın.)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok