mac bilgisayarların kullanım alanları
0

Bu konuda 4 mesaj var

Hep dikkatimi çekmiştir matbaa,gazete,grafik dizayn işleri gibi ortamlarda çok yüksek oranda mac bilgisayarlar kullanılıyor.Sistem özelliklerine bakılsa çok sıradan bir PC'ye eşdeğer olduğu görülüyor ama kullanılıyor.Bende bunu merak ediyorum acaba sadece mac bilgisayarlara özel yazılımlarmı var bu işler için ? pc kullansalar muadili olmuyormu ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Apple basılı işlerde daha iyi sonuç vermekte. Tabi normal pc ilede yapılabilir. Apple daha stabil ve birazda ucuz yollusu basılı işlerde eizo monitörler daha pahalı mesela, apple monitörlerine göre. Pantoneler daha iyi sonuç veriyor özellikle . Birde endüstriyel ürün konsepti sade temizdir kurulu ajanslarda ayrı bir estetik katıyor. Ama dediğim gibi pclerdede rahatça basım işlemleri kalibrasyona duyarlı ekipmanla yapılabilir. Macosx daha hatasız stabil bir yazılıma sahip, windows'un hata oranı daha yüksek. Birde önceleri bu tip tasarım işlemleri daha çok apple tarafına yönelik sade programlar olarak çıkmıştı, tabi bu eskide kaldı şimdi artık pclerde de bu programlar bulunmakta. Tasarım okullarında genellikle mac kullanılmakta dolayısı ile piyasaya çıktıklarında ajanslarda daha verimli çalışabilmekteler. Yani yazı uzayabilir kabaca bilgi verdim ( :

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PC ile de olur gayet, eskiye kıyasla PC oranı arttı hatta baskı atölyelerinde falan. Bildiğim kadarıyla alışkanlık ve eskiden meslek ile ilgili yazılımların bol ve stabilitesinin daha iyi olmasından kaynaklı yaygınlığı.

Ha, tasarımı güzel, işletim sistemi iyi, ben mesela "keyfi" kullanıyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Default haliyle, baskılı medyaya daha uygun bir halde geliyor ve daha stabil tek gerekçeleri bu bana göre. Yoksa bir windows ile de çok rahat aynı işleri ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

 

Kalibrasyon falan boş işler bunu birçok sergi baskıcısı fotoğrafçı grafiker vs tartıştık sonuç olsa da olur olmasa da. Çünkü memlekette (hatta pek memleketle sınırlamak doğru olmaz) herkes kendine göre bir profil kullanıyor. Siz istediğiniz kadar kendi bilgisayarınızda her renk gamından %100 kalibrasyonlu bir ekranda baksanız bile, müşteriniz kendi makinesinde, matbaadaki grafiker başka makinede, baskı makinesi bambaşka bir renk profilinde basıyor. Seneler önce bir profil tutturmuşlardı matbaalarda çoğu insan onu kullanıyordu ama şimdi baskı makinelerinin artmasıyla birlikte 248974 tane profil oluştu bir düzen yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok