omertocarlos

Member
  • Content count

    185
  • Joined

  • Last visited

About omertocarlos

  • Rank
    Tainted Soul
  • Birthday 01/24/1987

Profile Information

  • Cinsiyet
    Bilinmiyor

Recent Profile Visitors

517 profile views
  1. http://www.lagom.nl/lcd-test/gradient.php Bu siteden test edebilirsiniz. Bunların dışında film izlerken, oyun oynarken, masaüstü bazı uygulamalarda direk göze çarpıyor zaten. https://prnt.sc/r7mt6t Bu bendeki görünüm.
  2. Monitör zaten DP 1.2 versiyon keza kablo da destekliyor bunu monitörün arayüzünden görebiliyorum. 10bit desteği hem windows hem monitör tarafında aktif olduğu da gözüküyor. Örnek fotoğrafı ekte gönderiyorum. Ekran kartının gamma table'ında sorun yaşattığı için, alınan ekran görüntülerine de yansıyor bu sorun. https://imgur.com/SLNOLCG
  3. Selamlar, Windows 10 1903'ten beri, renk profil sisteminde bir sorun var. Aslında buna yama çıkarıp düzelttiklerini söylüyorlar fakat sorun halen bir sürü kişide devam etmekte. Resmi açıklamada, monitör için bir renk profili eklendiğinde color banding sorunları çıktığından bahsediyor ama eklemeseniz dahi sorunlu. 10bit bir monitör kullanıyorum ve display port ile görüntü aktarımı yapıyorum. Sırasıyla 1903, 1909 ve son olarak 2004 buildlerini sistemi formatlayarak kurdum, ekran kartı driverlarından farklı farklı versiyonlar denedim, monitörü 8-bit, 10-bit, RGB, YCbCr422-444 bütün modlarda çalıştırdım, renk profili ekleyip denedim, monitörü default ayarlara aldım vs. fakat bu banding olayından bir türlü kurtulabilmiş değilim. Oyunlarda, masaüstünde, izlediğim dizi film heryerde gözüme takılıyor ve en önemlisi mesleğim fotoğrafçılık ve retouch olduğu için her fotoğrafı telefona atıp rengin doğru olup olmadığını kontrol etmek zorunda kalıyorum. Reddit'te renk profil uygulamasını devre dışı bırakmak üzere bir çözüm okudum, uyguladım fakat bazı kişilerde çalışıyor bazılarında çalışmıyor, ben çalışmayan tarafındayım. Nvidia ekran kartları için kullanılan bir registry editor ile dithering denedim onda da sonuç olumsuz. Bu ikisi dışında zaten başka bir çözüme ulaşabilmiş değilim. Merak ediyorum bu soruna rastlayan ya da çözmüş olan birisi var mı?
  4. @Najaz Kutulu, mavi renkte, aksesuarları tam MZ R900 var elimde. Yanında Sony "celatini" açılmamış MDsi bile duruyor fazla fazla almıştım. Zamanında optikten real time kayıt yapıp günlerimi harcamıştım. Arkadaşta usbden hızlı kayıt yapabilen bir versiyonu vardı durur durur kıskanırdım İşine yararsa konuşalım.
  5. Marvell'in bi çipset serisinde bu sorun vardı. Zamanında benim anakartta da vardı ne yaptım ettim bir türlü düzeltememiştim. Meğersem sorun tamamen donanımsalmış. Bilmemne ile aynı veriyolunu paylaştığı için SATA 3 hızlarına hiçbir zaman erişemiyordunuz. Sanırım sende de o seriden var. Marvell 9123 mü ne öyle birşeydi.
  6. Ben de çok merak ediyorum bu yeni olanı. Haftasonu vıdı vıdısını kaçırdığım için deneyemedim :/ Fiyatı benim için kabul edilebilir düzeylere inerse alacağım.
  7. Ben de uzun süredir kullanmadım, benim de hatırladığım böyle bi ayar takımı yoktu daha önceden. İlk yüklemede ayarları yapmam için pencere açıldı oradan uyandım.
  8. Web sitesine VPN'siz erişilmiyor. Yine de indirip deniyim dedim relay'e bağlanma kısmında fail veriyor. Bunun için ayarlar kısmında ülkemde sansürlü seçeneğini seçip ardından bridge modu "obfs4" yapınca bağlanmaya başladı. Fakat ne derece güvenli olur orasını bilmiyorum. @TiesTorN dip web
  9. RR (arar) koymayı unutmuşsun hocam.
  10. Resmi olarak Windows 7'de DX11 Fullscreen de 10-bit destekliyordu GeForce. Hatta MPC HC'nin içinde madvr filtreleri bile bunu kullanmaya başlamıştı videolarda. Yanılmıyorsam linux tarafında direk bu destek vardı resmi olarak. Mac'te ise el capitanda kullanılmaya başlandı. Oyunların bazıları resmi olarak destekliyordu. Nvidia bu konuyu açıklamıştı fakat şu an adres boşa düşüyor, waybackmachine'de de gözükmüyor. 2016'dan beri de DP ile 10-bit çıkış alabiliyorsunuz windows tarafında. Petapixel' de vardı bu konu. http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3011/~/10-bit-per-color-support-on-nvidia-geforce-gpus Belki dithering ile hallediyordu fakat klasik gradient testinde anlıyordunuz bunu zaten. Bir satırı silip "waaaaoowww" dedirticek hareket yaptılar işte neyse ne marketing aldı bizi bizden
  11. Sanki yeni gibi duyurmuşlar ama reklam içerikli olduğu çok belli. RTX'e özel bir durum değil ve yeni hiç değil. 10bit özelliğini adobe uygulamalarında eskiden yeniye nvidia gpu'lu macbook pro ve pc'de zaten kullanıyorduk. Şimdi bakıyorum da yazım yanlışı da olabilir çünkü bu yeni sürüm studio driverlar ile 30bit görüntü desteği geldi.
  12. @ZvAnABenim tam olarak bios voltaj ve hız ayarları şu şekilde; http://prntscr.com/o9m7me http://prntscr.com/o9m7w1 Ramler CL16 3200Mhz onları da 3466Mhz'ye ayarladım. Biosta spread spectrum ayarı olmadığı için sürekli dalgalanıyor ama genel olarak 3500Mhz'de geziniyorlar. XTU'da benchmark sırasında benim 125W'a kadar çıkıyor işlemci, o yüzden dedim diğer uygulamalar bence sonuna kadar yüklenmiyorlar işlemciye. Bu arada aldığım skor hwbot'ta 1701 puan ile 11. sırada. Boş bi vakitte biraz gıdıklasan 4.9Ghz ile daha yukarılara çıkabilirsin. Ben 83 dereceyle bitiriyorum testi, daha yukarısı artık benim için yok @KaziQ Hocam ring ratio'da şöyle birşey var; -Yüksek hızda stabilite sorunları yaratıyor, yani ulaştığımız bu cpu hızlarında 1:1 oranında kullanmak imkansız. -Yükselttiğinizde bazı benchmark skorlarında çok çok çok az performans artışı oluyor fakat günlük kullanımda sıfır. -İşlemciyi sabit hızda bırakıp ring ratioyu yükseltmek ise performansa hiçbir etkide bulunmuyor. Bu yüzden stabil gelebileceği son noktaya getirip bırakıyorum, getirmesem de olur.
  13. @KaziQ Ring ratio'nun farklı hızlarda uygulanmış ayrıntılı testleri vardı ama aralarındaki fark 1fps kadar. Ben de o yüzden 46'da bırakmıştım ki yüksek hızlara alındığında benim stabiliteyi bozuyor testlerde ya da mavi ekran alıyorum. Sıvı metali beklerken, termal pasta uygulamıştım delidli işlemciye fakat max 1-1.5 hafta sonra patlıyor. @ZvAnA Hocam bir de Intel Extreme Tuning'te memory stress testinden bakar mısınız şu anki manuel voltaj ayarlarınızla kaç watt tüketim yapıyor? Bende 105W gibi bir kullanıma çıkıyor. Bir de Adobe Camera Raw ile GPU'yu devre dışı bırakıp 16bit TIFF çıktı almaya başlayınca 100W'a geliyor. Sanırım aida ve prime tam anlamıyla yüklenmiyor gibi, buradan gördüğümüz değerlere aldanmamak lazım diye düşünüyorum.
  14. Evet evet hem çekirdek üzerine hem de kapaktaki denk geldiği kısma uygulamıştım. Yenileme kısmını bilmiyordum. Youtube'ta bi videoya denk gelmiştim, orada 1 senelik kullanımdan sonra tekrar açıyordu ve ilk günkü gibiydi gözüken. Herhalde en az 1 sene götürür diye düşünüyorum, yoksa gerçekten el titretmelik oluyor delid kitsiz 110 Watt'lık kullanım için 1.36 gibi bir değer istiyor bende ama sıcaklıkta sanki voltajı iki kat arttırmış kadar ısınmaya başlıyor işlemci anlamsızca. Bir de load line calibration level 1'de yani daha çok güç gerektiren bir uygulamada bu artacaktır diye düşünüyorum. AIDA'da mesela 92Watt çekiyor. Ben yüklü bi render alıp bir'de oradaki sonuçlara bakayım.
  15. Bu watt olayına ben de çok dikkat ediyorum. Bazı durumlarda dediğiniz gibi işlemci hızı yüksek olmasına rağmen düşük performans veriyor, bunu da sonradan farketmiştim. İlk başlarda bahsettiğiniz kategorideydim yani Şu an [email protected] ile prime 95 testinde max 74 derece, 99 watt gibi bir kullanım yapıyor. Voltajı düşürdüğümde yine stress testlerinden geçebiliyorum fakat bu sefer de performans düşüşüne sebep oluyor. Optimum performans yakaladığım nokta bu oldu benim için. Fazlası ısı, azı performans kaybı. Bir de benim işlemcinin takoz oluşundan mı bilmiyorum ama 5Ghz bandına geçtiğim anda bütün voltaj ve anakart ayarlarını denememe rağmen mavi ekranla karşılaşıyorum. Konuyla ilgili olarak bu arada ilk delid uygulamamda arada boşluk mu kaldı, sıvı metal mi aktı ya da işlemciyi sockete yerleştirirken biraz salladım mı bilemiyorum ama belli bir kullanım sonrasında (sanırım iki hafta), core #3'ün diğerlerine göre daha fazla ısındığını farkettim. Tekrardan açıp kontrol ettiğimde çekirdeğin üzerindeki sıvı metalin başka tarafa yoğunlaşıp diğer taraftan silindiğini gördüm. Tekrardan var olanı iyice yayıp bu sefer ufak hamlelerle kapanış işlemine geçtiğimde bu sefer de ilk bootta bile işlemci 80 dereceleri görüyordu. Biraz soğutucu bloğun üzerine bastırdım elimle ve bugünkü değerlerdeyim. Nette biraz araştırma yaptıktan sonra öğrendim, sıvı metalde bu ihtimal düşük olmasına rağmen içerde oluşan ani ısı değişimleri sonucu bu sürülen sıvı-pasta dışarı doğru yer değiştirebiliyormuş.