Yurtdışından gözlük alma rehberi
0

Bu konuda 10 mesaj var

Vr set alınca onunla kullanabileceğim bir gözlük sipariş ettim. Yeni elime geçti. 25 gün gibi geçmiş olması lazım sipariş ettiğim tarihten.

 

Bu gözlük tavsiye edilioyor genelde. Çünkü vr setler için gözlük adaptörleri var , bu gözlüğü alıp lensleri çıkarıyorlar. Lenslerin boyutu en uygun olan buymuş. Çerçeve çok basit zaten.

https://www.zennioptical.com/p/metal-alloy-full-rim-frame-with-spring-hinges/5500?skuId=550021

 

9ycsNH.jpg

 

Birkaç saattir kullanıyorum. Lenslerinin kullandığım gözlükten aşağı bir yanı yok, belki yeni olmasının etkisiyle görüntü daha bile temiz. 

Çervesinin kalitesini tartışma tabii biraz anlamsız olur. Bütün gözlük $9.95 . Ancak çerçeve rahtsız değil.  Eski kullandğım çerçeve buna benziyordu. Fiyatı bunun çok üzerindeydi, ne farkı var derseniz pek bir farkı yok açıkçası, fiyat farkını açıklayacak hiçbir fark yok . 

 

Yedek gözlük olarak alınabilir. Önümüzdeki günlerde daha iyi çerçevelerini alıp deneyeceğim. Şunun gibi spor yaparken takılabilecek modeller var, burda bulmak zor. 

https://www.zennioptical.com/p/sport-eyeglass-frames/7017?skuId=701712

 

Başka online mağazalar da var Bunlarda bilindik markların çerçeveleri var ama Türkiye ye gönderimi yok. Çerçevenin yüzünüze uygunluğunu görmenizi sağlayan veya çerçeve tavsiye eden araçları var , o amaçla kullanabilirsniz.. Farklı derecelerde lensleri bir tek zennioptical üretebiliyor baktıklarım arasında , diğerlerinin aralığı daha dar. 

https://www.eyebuydirect.com/eyeglasses

https://www.warbyparker.com/

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz daha kullandıktan sonra söyleyebilirim ki lensler esas gözlüğümden daha iyi. Gerçekten lensler daha iyi olabilir veya diğerinin zamanla üzerindeki kaplama vs zarar gördüğü için kalitesi bozulmuş olabilir. Ama lens kalitesi açısından bir sorun yok en azından. Zaten bu siteyi gördüğüm yabancı forumda bu tartışma konusu olmuştu. Gözlük satan bir mağazanın sahibi kendilerinin de lensleri Çin'den aldığını yazmıştı. Türkiye daha fazla ödeyerek satın aldığım lenslerin bundan daha iyi olması gerekmez yani.

 

istediğiniz kaplamayı ve inceliği seçebilmeniz, kırılma riski olan bir gözlükse ona göre lens seçme şansı vermesi de önemli avantajlar. Bu özel durumlarda da fiyat buraya göre çok avantajlıydı. 

 

Belli markayı istiyorsanız Ebay'e veya Amazon'a bakabilirsiniz. Daha önce almak istediğim modelin Gunmetal rengi bulunmadığı için Ebay'den alıp, camları burda taktırmıştım. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 2/24/2018 at 6:20 PM, CandleGarden said:

Bunlar illa numaralı güneş gözlüğü mü satıyor?

Hayır? istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz seçimi. En güzeli spor ve koruma gözlükleri de var. 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

zennioptical ve diğer online mağazalar ile ilgili yorumlara baktım biraz. Görünen o ki şikayetlerin çoğu lenslerin kaplaması ile igili , lenslerde bir şikayetten bahseden yok. Hatta konunun profesyonelleri bile kendilerinin de kullandığını söylüyorlar. 

 

Kaplama heryerde sorun olabilioyormuş ama online mağazada olunca anında tesbit etme şansınız yok, sonra biraz uğraşmak gerekiyor. Riske girmek istemiyorsanız özel bir kaplama tercih etmeyin. 

 

ULEM çerçeveli gözlük aldım, tüm kapmaları denedim. 290₺ gibi tuttu. Tabii  Türkye'de sadece çerçevesi bunun birkaç katı . Bakalım gelen ürünün kalitesi nasıl olacak. 

 

Yedek gözlük olarak alıyorsanız, en son aldığım 10 dolarlık gözlüğün bir eksiğini görmedim.  Zennioptical  çok sık kampanya yapıyor, biraz arasanız indirim kuponu da bulabilirsiniz. 

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni gözlüklerim geldi. 

Ultem çerçeve , çok hafif ve rahat. ilk kullanımda ayar yapmam gerekmedi. Bu sefer 80dolar gibi oldu ama burdaki fiyata göre yine oldukça düşük.

 

Yalnız yanında gelen gözlük kutusu çok basit birşey. Ayrıca daha kaliteli bir kutu satsalar iyi olurmuş. 

 

şu kaplamaları ekledim bu sefer. 

Beyond UV Blue Blockers

Premium oil and fingerprint resistant (Oleophobic)

 

CmYnRd.jpg

 

 

ultem çerçeve tanıtımı.

 

 

ResetButton tarafından düzenlendi
kman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Beyond UV Blue Blockers 'ın biraz lensleri koyulaştırdığı söyleniyor, ben de yanyana koyarak karşılaştırınca hafif bir koyuluk fark ettim.  Bunu yaptırmayabilirsiniz.

 

Premium oil and fingerprint resistant (Oleophobic) , çok fark ettiğim bir fark yaratmadı . Yine yaptırmasanız olur. 

 

Gözlük bana tam oldu diyebilirim. Hafif bir ayar denedim ama plastikte işe yaradığı söylenen sıcak suya tutma yöntemi işe yaramadı . Ultem eski haline dönüyor. Böyle bir durum var. 

 

Bunların dışında gözlük çok rahat , çok memnun kaldım.  Yurtdışından gözlük almaya yasak, kısıtlma vs gelebilir.  O nedenle arada bir değişik model alıp bir kenara koymakta fayda var. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok