A 6000 ve Nex 5
11 11

Bu konuda 5 mesaj var

İki sorum olacak; bir arkadaşta Nex 5 mevcut; ancak Türkçe menü barındırmıyor, buna Türkçe menü içeren yazılım uygulanabilir mi; ne şekilde???

 

İkinci sorum ise teleobjektif ile ilgili; ucuz bir teleobjektif buldum Samyang; 3 tane modeli mevcut 500 mm.; 500 mm. ölçütü bana ne kadar yakınlaşma sağlar; yani ne bileyim; 500 metre uzaklıktaki bir metre boyunda bir objeyi ne kadar büyütebilir??? Net üzerinde veya başka kaynaklardan objektif değerlerini net bir şekilde hesaplayabileceğim bir bilgiye ulaşamadım; Nikon ile Canon'un sitelerinde simülatör mevcut ancak benim soruma tam cevap vermiyor...

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ucuz tele lensler aynalı lenslerdir ve aynalı lenslerde pek sevilmeyen simit şeklinde bokeh efekti olur.

 

Şu şekilde;

3807893270_9785a75c9f_z.jpg

 

Nex 5'in 1.5 crop faktör ile 500mm f8 lensin 35mm eşdeğer lens oranı 750mm f12 olur. Çirkin bokeh olayını göz ardı edersek f12 değeri ile yalnızca gün ışığında çekim yapabilirsiniz.

Ne kadar yakınlaştırır sorusuna teknik cevap vermek zor ama çoook yakınlaştırır. En iyi yöntem benzer zoom değerine sahip lenslerle çekilmiş fotolara göz atmak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Najaz çok teşekkürler; bu arkadaşımın çok işine yarayacak...

 

Whooosh sana da çok teşekkürler; Nex 5 değil A6000 ile kullanmayı düşünüyorum ama sonuçta aynı şey; açıkçası çok fazla bir beklentim yok; zaten senede 3-5 poz fotoğraf çekeceğim bir konu; onun için öyle aman aman yatırım yapmaya benim bakış açıma göre gerek yok; bir nevi nefsini tatmin etmek diyelim buna... Örnek verdiğiniz şekilde olduğu gibi bir fotoğraf elde edebilsem bile ana objeyi o kalite yakalayabilirsem yeterli olur benim için; zaten bu canlının son iki yıldır olduğu gibi kendini o tarihlerde göstereceğinden emin de değilim; gösterirse çekerim... (Yeme kabaran orkinosları çekeceğim kısmetse bu sene; tabii yok edilmedi iseler ve o tarihte oraya gelipte kendilerini gösterirlerse; yaklaşık 700 ile 1500-2000 metrelerde oynuyorlar; denizde mesafe tahmini çok zor; ben karada olacağım tabii ki... Bir de eşimin köyüne gidersem şahinleri çekmeyi düşünüyorum; daha evvel arıza yapan makinam ile çekmeye çalışmıştım; hem makina hızı; hem zoom yetersiz kalıyor; küçük kahverengi leke gibi falan çıktılar; eğer o taraflara gidersem şahinler daha fütursuz; 50 metre; hatta etraf daha sakin olursa 5-10 metreye kadar yaklaşabiliyorlar; tabii şansınız varsa...)

 

Şahin dedim de 5 yıl evvel Kuşadası Milli Parkın (Davutlar) Doğanbey Köyü tarafından gidilen yarımadanın diğer tarafından dönüş yaparken ıssız ve virajlı olan yolda keskin bir virajı aldığımda hemen önümde (4-5 metre kadar) işaret tabelası üzerinde tünemiş bir Kızıl Şahin gördüm; makina bagajda idi; eşimin her zaman elinde olan telefonu da ortalarda yoktu o yüzden fotoğraflayamadım; bu hayvanla 5-10 saniye kadar resmen gözgöze geldim yakın pozisyonda; hiç korku veya ürkme emaresi görmedim; o kocaman gözleri ile meraklı ve fütursuzca gözlerimin içine baktı; ya da bana öyle geldi; sanıyorum incelemesi bittikten sonra ilgisini çeken birşey görmedi ki geriye; denize doğru uçup gitti... Çok güzeldi; bayılıyorum bu kuşlara...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Konu biraz eski ama a6000 için ayrı bir başlık açmak istemedim, a6000 içerisindeki sd kartı sürekli çıkartmak istemediğim için aynı ağ üzerinde wi-fi ile airport time capsule üzerine bağladıktan sonra iMac üzerinde playmemories home yazılımını kurdum. Garip bir şekilde yeniden başlatma istediği için yeniden başlatmak zorunda kaldım iMac'i birkaç ay sonra, başlattıktan sonra her ne hikmetse ne denersem deneyim hiçbir şekilde bu yazılımlara wi-fi ile bağlamak mümkün olmadı. Her iki yazılım da usb üzerinden bağlanınca a6000'i mass storage device olarak görüyor ancak her ne hikmetse hiçbir şekilde wi-fi için ayar yapmıyordu. Sony sitelerinde hiçbir yorum yok bununla ilgili. "Unable to authorize the camera" hatası verip duruyordu. Gece bütün işi gücü bırakıp bununla ilgilendim, a6000 menüsü içerisinde usb seçeneklerinde mass storage-mtp-pc remote seçeneklerini de değiştirerek denedim ancak başarılı olamadım. Hatta bu arada pc remote seçeceğiyle kameranın tüm özelliklerini kullanmak dahil her işi yaptım ancak yine de wi-fi aktarım yapamadım.

Olay maalesef Sony'nin bir yazılım hatasından başka birşey değil, "wireless auto import" uygulamasını açın, "conversion" sekmesinden "convert AVCHD movies to MP4 movies on import" seçeceğini seçin, burada yine "unable to authorize the camera" hatasını verecek "ok" diyerek bunu geçin. Ardından a6000 usb menüsü içerisinde "mtp" seçtikten sonra "wireless auto import" uygulamasına tekrar dönün, "wireless import device setting" kısmından "set" seçeneğine basın. Olay çözülmüştür, geçmiş olsun. Kamera yapmayı bilip yazılım yapmayı bilmeyen firmalardan nefret ediyorum. 1 saatim gitti sorunu çözene kadar, çözümü de başka bir sony sitesinde yazılımın nasıl kurulduğunu anlatan fotoğraflarda bu seçeceğin "default" olarak seçilmiş olması nedeniyle tahmin ederek buldum. AVCHD kadar taş düşsün başına Sony.

 

2JrrOd.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
11 11

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok