Powreline adaptör kullanıcı yorumları
1 1

Bu konuda 9 mesaj var

Merhabalar,

 

Yeni eve taşındım ve eski evimde yaptığım gibi uzun CAT kablolarla ağ oluşturamayacağım. (Uzun koridor, yeni boya ve kiralık olması durumları gibi) Kablonet modem, bilgisayar, laptop çalışma odasında ama tv, apple tv vb ürünler salonda. Wifi sinyali kablonet'in verdiği modemle çok zayıf ve telefonla stream ettiğim görüntüyü apple tv'ye aktaramıyorum(Sinyal çok zayıf ve düşüyor ağdan). Wifi tekrarlayıcılar kurmak istemiyorum. Bu işi TP link powerline adaptörleri ile çözebilirim gibi duruyor. Özellikle bu sene yeni birçok ürün çıkartmışlar ve 2000mbps gibi hızlar vaadediyor. Amazon üzerinden bu ürünlerden alabilirim ama forumdan kullanıcı yorumları almak istedim öncelikle.

Kullanan arkadaşlar var mı? (kullandıkları model hızları yazabilirlerse sevinirim) TV özellikle 1080p çözünürlük, zaman zaman daha yüksek bitrate aktarımlardan memnunlar mı?

Benim özellikle düşündüğüm model şu:

https://www.amazon.de/TP-Link-TL-PA8030P-KIT-Netzwerkadapter-energiesparend/dp/B00SWI2UK0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1496693446&sr=8-1&keywords=pa8030

üstünde priz var(büyük ihtiyaç)

3 port gigabit ethernet var. (en az 2 porta ihtiyacım var)

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evin elektrik tesisatının durumu çok etkiliyor powerline işinde. Ev yeni ise muhtemelen sıkıntı çıkarmayacaktır, tavsiyem iade edebileceğiniz bir yerden alıp memnun kalmamanız durumunda iade etmeniz yönünde olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle yapmak daha doğru olacak gibi, elektrik hattı çok eski değil ama emin olamam tabi. İstediğim performansı vermezse elimde kalması durumu var, sonra satmaya kalkışılacak zor olucak. Teşekkürler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de benzer şekilde birinden ödünç alıp denemiştim, işimi görünce gidip kendime almıştım. En mantıklı çözüm bu. Benim derdim bandwidth değildi gerçi, ben WiFi ile bağlandığımda oyunlarda yaşadığım ping dalgalanmasından kurtulmak istiyordum. Ev eski, tesisat eski, hız çok iyi değil ama ping düşük.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi marka, model aldınız? Pek kullanan yok çevremde o yüzden deneme şansımı ancak ürünü satın alıp memnun kalmazsam iade şeklinde yapabileceğim. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Hangi marka, model aldınız? Pek kullanan yok çevremde o yüzden deneme şansımı ancak ürünü satın alıp memnun kalmazsam iade şeklinde yapabileceğim. 


Linksys aldım ben. Dahili switch var, 4 çıkışlı. Bir çıkış bilgisayara, diğeri ikinci router'a gidiyor. Performans olarak çok iddialı değil ama iş görüyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tp-link var bende tek port 150mbps olandan hiç memnun değilim.Tesisatla doğrudan ilgisi var ama benimkinin derdi başka ve çözemiyorum belli bir kullanımdan sonra(2 saat gibi) sanki kablo takılı değilmiş gibi davranıyor.Oyunda denk gelirse önce muazzam bir ping sonra dc normal internet kullanımında ise sayfalar açılmıyor bekliyor...O esnada ağdan hiç bir yere ulaşılmıyor modem dahil.

Versiyon felan güncelledim ama nafile.prizden takıp çıkardığım an herşey normale dönüyor.

Oda değiştim, priz değiştim akım korumalı prizlerde sıkıntı olabiliyormuş dümdüz 5li prize geçtim yok yani.

Dipnot:Elektrik bilgim yok ama dublex dairede felan alt kattan üst kata hiç bir şekilde bağlantı kuramıyor,evin tesisatından da olabilir bilemiyorum buda ayrı bir sıkıntı.

Şahsi tecrubelerime dayanarak kesinlikle tavsiye etmiyor ama sorunun cihazda olma ihtimalini de görmezden gelmiyorum :) 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba arkadaşlar, Konuyu açalı uzun zaman olmuş ve bende anca Ağustos ayı içerisinde bir Powerline adaptör alabilidim.

Aldığım ürün TP-link AV500 Powerline Wifi (Model no: TL-WPA4226KIT) TP-link piyasada birçok ürün sunuyor, 3 yıl garanti veriyor. Bunların hatta yeni serileri de bulunmakta ancak fiyatları biraz daha yüksek.Bu aldığım pakette ise fiş bağlantılı olan pa4050P, diğeri wpa4220 iki ürün kombin edilmiş. 4220 olan biraz daha güncel model. Görünüşleri de farklı ancak farklı odalarda olacakları için dert etmedim.

  g9y120.jpgQpWdag.jpg

Kurulum şöyle ; PC ve Notebook çalışma odasında ve kablomodem ile ethernet bağlantısına sahipler. Ancak kablonet'in verdiği modem, Infinity 401, salondadaki apple tv'ye veya laptop için wifi sinyalini yeterli veremiyor. Aslında arada çok mesafe yok ama duvarlardan dolayı evde sağlıklı bir wifi ağı elde edemedim. Bu sebeple yayın stream edebilmek ve hızlı dosya transferi yapabilmek için bu ürünü aldım. Aletlerin üzerinde 2 şer tane ethernet portu var. Bir tanesi üzerinde fiş yeri ile geliyor. Böylece boşa yer de işgal etmiyor. Wifi yayan modülü ise salona yerleştirdim. Buradan cep telefonları, apple tv ve laptop bağlantı alıyorlar. Elektrik olarak bu iki priz aynı sigortada değiller. Birisi salon sigortası üzerinde, diğeri oda ve koridor kontrol eden sigorta üzerinde. Ev ise en az 25 yıllık bir apartman. Evim ayrıca kiralık bir daire ve yeni boyattım bu sebeple prizler dışında odadan odaya giden kablolar görmek istemiyordum. Bu sebeple bu yöntemi tercih ettim.

Deneyimlere gelince, Ağustos ayından beri iki alet de fişte takılılar ve birçok farklı model cep telefonu, bir mac, bir ipad ve android tablet bağlandı. Hiçbir alette internetten düşme yaşamadık. İpad ve telefonlarla görüntülü konuşma, laptop ile dosya transferi, streaming dizi, film ve çalışma odasında duran bilgisayarı server olarak kullanarak dosya transferi gibi hemen hemen her yöntemi kullandım. Ürün kurulumu ise gayet basit. İki ürünü de fişe takıp bir tarafı modeme bağladığınızda internet hazır zaten. Salondaki üniteye ethernet üzerinden laptop bağlayınca hemen internet geliyor. Wi fi kurmak için ise alet üzerindeki wps tuşuna basarak ağı klonlayabiliyorsunuz. Bu işlem için ilk olarak yakın bir şekilde ayarlayıp sonra yerine takmak gerekiyor. 

Gelişmiş ayarlar istediğinizde ise iki aşamalı bir yöntem var. Bir tanesi aletin çok az ayarını yapabileceğiniz bir program çıkıyor. Çok basit bir arayüzle alet üzerindeki ışıkları, ağ ve aletlerin adları ve protokol önceliği tanımlayabiliyorsunuz.

01.JPG02.JPG

   Ağ güvenliği, kablosuz ayarları ve mac adress filtreleme gibi detaylı özellikler için ise başka bir program var. Onunla önce ağı taratıp wifi yayan modüle ulaşıyorsunuz ve onun web arayüzüne bağlanıyorsunuz. (Normal model gibi)

03.JPG

04.JPG

Ben buraya girerek farklı bir ağ olarak tanımladım, şifre değişikleri ve güvenlikl ayarlarını gerçekleştirdim. Performans olarak internet ve ağ hızlarını test edebilidim. İnternet tarifem 50mbit 150gb kotalı olan kablonet tarifesi. Bilgisayarım ookla speed testte 44mbps gösterirken, salonda ethernet ile alet üzerinde 42,23 gösteriyordu. Birden fazla kere test ettiğimde alet ve ana modeme bağlı bilgisayarların arasında 2-3 mbps oynamalar oldu. O kadar fark herhalde elektrik üzerinden olan kayıplardır diye tahmin ediyorum. Salondaki laptopu kablosuz ağ üzerinden bağladığımda ise fark 10-12 mbps lere kadar yükseldi.

05.JPG

Sadece ağ hızını test etmek için ise LAN Speed Test programını kullandım. Bunun için ana bilgisayardaki gösterdiğim klasöre laptop üzerinden önce ethernet sonra kablosuz yolu ile bağlandığımda ise yine okuma ve yazmada yine 10 mbps fark gözlemledim.

07.JPG06.JPG

Sonuç olarak ürünü başarılı buldum. Wifi sinyalini kablo modemden daha iyi iletiyor. Hız olarak ise benim için yeterli seviyede. Tp-Link bu ürünleri birçok farklı şekilde kombinlemiş. Düşünülen fiyat aralığına göre mutlaka bir alternatif bulunacaktır. AV500 streaming ve oyun için yeterli bir seviye gibi gözüküyor. AV2000 lerde en üst seviyede hızı vaadediyor ancak fiyatları da ona göre artıyor. İstenen ethernet port sayısı ve üzerinde fiş olma durumu ise yine aynı şekilde fiyatı etkileyen kriterlerden yine. Benim eğer powerline alacak birisi varsa tavsiyem kullanılacak yere göre fiş ve port ihtiyacının belirlenmesi ve sonrasında transfer hızı talebini karşılayacak ürüne yönlenmesi olacaktır. Evde halihazırda prizlerde ağ desteği yoksa bu ürünler kablo karmaşasının önüne geçmek ve uğraşmamak için idealler.

 

(Not: test ettiğim yöntemler, speed test ve lan test, çok başarılı olmayabilirler. Kolayca ulaşabildiklerim bunlardı. Daha farklı bir uygulama veya yöntem varsa onunla da test yapabilirim.)

goccukgurbaa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok