İşletim sistemi kurulum düzeni
0

Bu konuda 7 mesaj var

Selam,

Bilgisayarı hem donanımsal hem de yazılımsal bakıma alacağım yakında. Sizden öneri bekliyorum. Derdim şu,

ANSYS, Solidworks, Acrobat Pro, Photoshop, Illustrator, Premiere ve birkaç deneysel cihaz yazılımı kullanmam gerekiyor çok sık olmasada. Fakat bu yazımlar yüklenince biraz sistem açıkçası şişiyor her ne kadar çeşitli ayıklamalar da yapılsa.

Sistemde 2 SSD var. birisi 512 gb 850 Evo, diğeri eski bir 240 gb Corsair ForceGT idi sanırım. 

Şu an Win10 Corsair ForceGT'ye yüklü uzun zamandır ama bir update problemi yaşıyorum ve bi yerlerde bad sectorler var düzeltemiyor bir türlü. 

512 gb 850 EVO'ya Win10, Office, günlük programlar, steam vs. yükleyeyim diyorum.

240 ssd'Ye bahsettiğim profesyonel yazılımları yükleyeyim düşüncesindeyim. 

Ya da VMWare tarzı bir şeyle bir sanal işletim sistemi mi oluştursam acaba diye de düşünmüyor değilim. Sizce çok performans kaybı olur mu? Çünkü avantajı sisteme reset atmadan profesyonel programlara erişebilri ve iş yaptırabileceğim. 

Siz ne dersiniz? Ayrıca şu cryptocurrency denemelri için bir de ufak bir linux partition da istiyorum fakat yine onu da VMWare benzeri bir şey üzerinden de çalıştırabilirim. Yada USB stickle de takılıyorlar aslında onlar. Hiç partition ayırmaya gerek olmayabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

şişme olayları çok eskilerde kaldı gördüğüm kadarıyla. arka planda çalışan çok kötü yazılmış servis-program yüklemiyolarsa diskte duran programın bi zararı olmaz. o programları nadiren kullanıyorsan sanal makina denenebilir tani performans durumunu denemeden bilemeyiz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Adobe'nin arkaplanda çalışan servisleri (ve özellikle Acrobat Pro'nun güncelleme vs. servisleri), sisteme bazen gereksiz bir yavaşlık getiriyor. Lisanslı Acrobat Pro sahibi olmama rağmen çok ihtiyaç duymadıkça kullanmıyorum. Özellikle sistem açılışına bolca servis ekliyor Adobe. Hatta Creative Cloud kullanmasanız da özel klasörlerini kuruyor, her açılışta uzun uzun güncelleme denetliyor vs.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şişme olayı konusunda öyle demeyin. Hadi devamlı güncellenen ANSYS, Solidworks, Adobe'lar tamam da (ki bence @Lightning McQueen in dediği gibi onlar da sıkıntılı hala), bazı eski test cihazlarının analiz yazılımları oluyor, netframework 1.0, 1.1 falan yükletiyor, kafayı yer gibi oluyorum.

500 gb 850 EVO, recovery partition, win10 (1703) günlük sistem ve oyunlar. 
240 gb ForceGT, win10 (1607 bir tane yazılım patlamıştı 1703'te o nedenle bir eski versiyon), profesyonel yazılımlar. 
Hızlı bir usb 3.0 flash disktede portable linux ve çeşitli crpytocurrency denemeleri.

Deneme amaçlı olarak VMWare ile birlikte bir ANSYS sim'i karşılaştırma yapabilirim VM'de performans ne kadar kayboluyor diye.
 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şu cloud denilen zımbırtı var adobenin yeni sürümünde, gerçekten arka planda hafif bir yük oluyor ama tabi bu kullanıma engel değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yada iki hddye ayrı win10 kurup dual boot yaparsın o programları kulllanman çok nadirse. yada hem vm hem dual boot yapıp duruma göre geçiş yaparsın

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok