Oneplus 5 vs iphone 6s
0

Bu konuda 5 mesaj var

abd'de ikisi yaklasik ayni fiyata satiliyor. tabii ki de oneplus 5 aldirdim. ama boyle bir durumda "gider iphone 6s  alirdim" diyeniniz olur muydu? :) 

argumanlarinizi neler? merak eylemisem :P

infestor tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışmasız One Plus 5 alınır. 2 yıl eski telefonun aynı fiyat olması sadece Apple politikası. Bu arada dünyanın en büyük yalanı iPhone kasmıyor :) Benimki gayet kasıyor öyle böyle değil hem de, şimdi eminim biri gelip 4 senelik iPhone'da iOS11 yükleniyor filan der. iPhone 6 da kullandım, Instagram'da story yüklemek için biraz beklemem gerekiyor :)

infestor beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de tartışmasız One Plus 5 . Aynı nesil ve aynı lig bile değiller. One Plus , iphone 'un son nesli ile kıyaslanabilir. 

 

ios 'un kasmadığı bence de reklamdan ibaret. iOS 11 'i yüklersin , sonra safari iconuna dokunup gider kahve yapıp gelirsin açılana kadar.

infestor beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

One Plus 5 nedir bilmiyorum, muhtemelen telefondur, zamanınız bolsa kurcalamaktan hoşlanıyorsanız alabilirsiniz tabi. Tamamen kişisel kullanımın nasıl olduğuyla ilişkili bir durum bu aslında. Sonuçta bana kalsa iPhone 6S almam, iPhone SE alırım 4-5 sene de onu kullanırım. Kişisel ihtiyaç ve zevklerin bir argümanı mı olur ? İhtiyacını görüyorsa, kullanmaktan keyif alıyorsan daha ne olsun, istediğini kullan. 

 

Ben kendi açımdan baktığımda girdiğim 3-5 tane site, yaklaşık 12 tane bankanın uygulamaları, telekom operatörlerinin uygulamaları, işyeri ve evlerin yönetim yazılımları, telegram ve whatsapp gibi yazılımlar açısından herhangi bir takılma yaşamıyorum. Facebook arada bir giriyorum, takılma yaşamadım henüz, Fizy yüklü, airport yazılımı yüklü hem işyeri hem de evdeki ağ için. Bunlarda en ufak bir sorunum yok. Yandex navigasyonu da çalıştırdığım oluyor orada da takılma yok. Zaten kullandığım tüm uygulamalar bunlar. Yani iphone 5S işlemcisi güncel bir işlemci aslında, 4 seneyi geçmiş olsa da 5-5S işlemci geçişi çok fark ettirdi. Bu yazılımların yarısından fazlası 2 sene önce bile iPhone 5'te takılma yaşatıyordu. Şimdi baktığımda evdeki 6+, 7+, 5S arasında çok abartılı bir fark yok bu uygulamalar açısından. Eşim instagram kullanıyor mesela, yine sekreter de instagram kullanıyor sürekli 6+ ile instagramda sorun yaşasa söylerdi değiştirirdik ancak memnun her ikisi de. Hepsinden daha güçlü işlemci ve ram'e sahip iPad Pro 12.9" var mesela, daha hızlı çalışmıyor bu uygulamalar. 

 

Bütün bunlardan önemlisi bizim ev ve işyerinde hem apple tv hem de airportlar var, en ufak bir sorun yaşamamamız lazım çünkü gün içerisinde sürekli görüşmeler oluyor tv üzerinde gösterim şart vs. Yine ağ üzerinde de Apple ürünleri birbirleriyle mutlu mesut geçiniyor. Muhtemelen One Plus 5 ucuz diye gidip bunu alsam beni uğraştıracağı ekstradan 3-5 saat bile bir iphone maliyetinden daha fazla tutar. Herkesin farklı beklentisi var, bana zorla iphone x de verseniz taşımam muhtemelen yine iphone se'yi tercih ederim. 

ChipArchitect beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

One Plus 'ın uğraştıracak bir yanı yok yalnız. Google kurulumu çok kolay hale getirdi. Google hesabınızı girdikten sonra pek çok aşama otomatik ilerliyor. diğer google cihazlarda da böyle . Hatta Xiaomi Mi box 3'te wireless şifresini bile girmedim. Kendisi telefondan aldı. 

 

Android in benim sevdiğim bir avantajı var. uygulamalar google play sitesinden de kurulabildiğinden , ben yeni telefon alınca uygulamaları bilgisayardna kuruyorum. 

 

Alternatif olarak Xiaomi mi mix , Huawei Mate de düşünülebilir.  Android tarafında özelliklerin çoğu Google dan geldiğinden telefonun donanımı iyiyse yeterli oluyor .

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok