Anycast M4 görüntü aktarıcı
0

Bu konuda 3 mesaj var

Arkadaşlar selam,

 

Bugün aşağıdaki gibi bir ürüne rastladım. Kablosuz olarak telefondan ve bilgisayardan tv ye görüntü aktarımı yaptığını yazıyor.

İphone marka telefon kullanıyorum ve tvim de biraz eski ( samsung 46c650 lcd tv) android menülü olan yeni nesil cihazlardan değil. Bu ürünü alsam performanslı bir şekilde kullanabilir miyim ? fiyatı yaptığı iş için oldukça makul görünüyor. Kullanan var mıdır ne dersiniz ? 

 

http://www.hepsiburada.com/anycast-m4-plus-full-hd-hdmi-kablosuz-goruntu-ve-ses-aktarici-dongle-aparat-p-HBV0000097F6E

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anycast m2 olanını kullanmıştım, pratikte iş çözen bir cihaz ama ben tavsiye etmiyorum. Kullanım amacınada bağlı aslında biraz durum. Tabi şuda var bu m4 yeni bir model ama ne kadar farkediyordur tahmin etmek zor. Misal ben bi 1080p izlemek istemiştim m2 ile bitrateden ötürü çok problem yaşamıştım. Normal şartlarda screenshare, youtubedan 480/720p için falan idare eder, kendinden normalde de zaten bi 1sn kadar gecikmesi var. Bunun dışında bağladığınız cihazın stream ederken sürekli aktif kalması gereği ayrı bir dezavantaj olarak belirteyim. Film oynatırken misal filmin baştan sonuna kadar telefon ekranı falan açık kalmak durumunda. Ben şarjı zar zor yettirmiştim 2.5 saatlik bir filmdi galiba, hem wifi bağlantı hem filmi çözmek için tükettiği donanım gücü açık ekran vb sağlam bir pil tüketimi yaşatıyordu.

 

Bence ucuz yollu aliexpressden falan 4k TVboxlara (100lira civarı) bir gözatmanız olacaktır. Hem o aletin üzerinde de DLNA/Miracast teknolojileride var hemde film izleme işleri için falan wifinin lag olayıyla falan kafa ağrıtılmadan cihaz vasıtasıyla pratik bir kullanım sağlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Deathknight a katılıyorum. Bende ayrı bir stick olarak yok ancak aliexpress den aldığım basit bir projeksiyon cihazında ezcast yazılımı yüklü. Bu yazılım hem ezcast olarak DLNA cihazları hemde miracast ile android cihazları destekliyor. Burada sizin kullanım amacınız önem arzediyor. Şayet netflix üyeliğinizdeki filmleri ekrana yansıtmak istiyorsanız iphone cihazınızla bunu başaramayacaksınız. Çünkü apple, cihazı sanki apple tv kullanıyormuş gibi ekran görüntüsünü yansıtıyor olsa da netflixdeki içerik koruyucu birtakım yasalar sebebiyle filmleri bu şekilde yansıtamıyorsunuz. Keza bendeki model son version İOS sürümünü de desteklemediği için mesela ipad mini 2'nin ekranını yansıtamıyorum ama iphone 5 en son ios güncellemesini almadığı için onun ekranını yansıtabiliyorum.

 

Miracast tarafı ise daha kolay ama onda da android bir cihaz kullanmak gerekli. O durumda kullandığınız cep telefonunda netflixdeki içerik koruyucu önlemleri sağlayan bir telefon ise (mesela bende samsun a5 2017 de var ve sağlıyor) o sayede tüm telefon ekranını ve netflix içeriklerini izleyebiliyorsunuz ama o durumda da @Deathknight ın dediği gibi cep telefonu hep açık kalmak durumunda oluyor.

 

Benim tavsiyem şöyle; amacınız iphone ekranını olduğu gibi TV'ye yansıtmak ve netflix vs gibi tüm içeriklerden fayda sağlamak ise ve bunu da iphone telefonunuzla yapacaksanız uygun yollu bir apple TV bakın derim. Ama amacınız iphone ekranını yansıtmak değil, iphone'dan açtığınız netflix, yahoo, internetteki dizi siteleri vs gibi video/fotograf/ses medyalarını tv'nize stream etmekse nisbeten apple TV'den daha ucuz ve gayet başarılı olan benim de salondaki TV'mde kullandığım chromecast 2 cihazını tavsiye ediyorum. Iphone ile de uyumlu ve gayet stabil bir cihaz. fullhd değil de 4k medya için kullanacaksanız da chromecast 3 almanız gerekecek.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok