Sıvı Soğutma Üzerine
0

Bu konuda 3 mesaj var

sıvı soğutmaya şimdiye kadar kullandığım sistemlerde ihtiyaç duymadım ama şu an kullandığım ryzen 5 3600 işlemci bayağı ısınıyor yük altında. bende daha önce yapmadığım bir işi "eşek bilmediği otu yerse karnı ağrırmış" hesabı sormak istedim. montaj kısmında sorun yaşayacağını sanmıyorum ama bu sistemlerin sızdırıp herşeyi berbat etme olasılıkları varmı ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

AIO soğutucu kullanmayı düşünüyorsunuz sanırım. Bunlar için %100 güvenli/sızdırmaz diyemeyiz tabii; hayatta her şeyde olduğu gibi asgari düzeyde de olsa sızdırma riski var. Lakin bu olasılık önemsenmeyecek derecede düşüktür. Zaten AIO sıvı soğutmaların genelde bozulacaksa önce pompaları bozuluyor sızdırmaya başlamadan önce.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle bunun garantisi yok fakat montaj doğru yapılır ve doğru parçalar kullanılırsa hiç bir şey olmaz.

Custom için konuşursak;

Genelde kurulum sonrası ilk denemede yada takip eden ilk uzun süreli kullanımda montaj sırası yapılmış bir hata yüzünden sızdırma ihtimali her zaman vardır. Bu işi yüzlerce defa yapmış olsanız da o ilk tankı doldurup pompayı çalıştırdığınızda ne olmaz diye ek yerlerine bol bol peçete kuru havlu falan tıkıştırmak gerekiyor. Fakat montaj doğru yapıldı ise ve doğru parçalar kullanıldı ise yıllarca sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

 

AIO'lar için konuşursak;

AIO'lar zaman içinde çok gelişti, bir dönem kronik sızdırma sorunları olan modeller, zamanla bozulan kauçuk malzemeler yüzünden sızdırma sorunları vardı ama artık o dönem geride kaldı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok