Lazer Yazıcı Tavsiyesi
0

Bu konuda 2 mesaj var

Şimdi ben Samsung SCX-3400 serisi bir yazıcı kullanıyordum. Siyah beyaz yazıyordu, renkli ile işim yok zaten. Şimdi bu bu aletin en güzel kısmı tarayıcı özelliği de olmasıydı. Şimdi aleti başka bir yere götürmek zorunda kaldık ve yazıcı ihtiyacı oldu. Öncelikle;

-Tarayıcı kesinlikle olacak. 

-Renkli ihtiyacım yok. O yüzden o kısım pas.

-Muadil toner kullanabiliyordum önceki ile bunda da kullanmak isterim açıkçası.

-Mürekkepli falan istemiyorum çünkü yılda 300 sayfa falan ancak çıkartıyorum. Bir ay hiçbir şey çıkarmadığım da oluyor, bundan dolayı mürekkep kurumasıdır, kafa temizliği ile uğraşmak istemiyorum. Hızlı yazması da önemli değil, bir seferde en çok 10-20 sayfa çıkartıyorum.

-Wifi, airdrop vs umrumda değil. Zaten PC'ye bağlı kullanılacak.

Bu özelliklerde en ucuz, şunu buldum.

Xerox 3025V_BI

Var mı başka önerebileceğiniz?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çıktı sayılarımız benzermiş, birkaç ay önce bende benzer sebeplerle (yazıcı kafası tıkanma, mürekkep kuruma vs) Lazer yazıcı arayışına girişmiştim. Ancak ben uzun süre değiştirmeyi düşünmediğimden renkli bir model almaya karar verdim. Ben araştırırken, çipli, muadil tonersiz modeller ucuz, muadil yada doldurulmaya elverişli tonerleri olanlar pahalı cihazlardı. Zaten az baskı alıyorum diye çok özelliği olan ancak muadil tonersiz bir modelde karar kıldım. 

https://www.n11.com/urun/lexmark-mc2425adw-wifi-cok-fonksiyonlu-lazer-yazici-1055621?magaza=globalbiliisimblgsyr

ben black friday dönemindeki bir kampanyayla 200 euroya satın almıştım bu cihazı.

Bu arada aliexpress’de yazıcı toner çipleri ve çip sıfırlama cihazları da satılıyor. İlla toner dolumu yapılacaksa çip değişim işlemi çok kolay.

Faks, benim ihtiyacım olmayacak bir özellik ancak wifi bence günümüzde gerçekten önemli. Cihaza 2 kısayol tanımladım. Birisi taranan belgeleri gmail hesabıma pdf olarak atıyor, diğeri de Qnap NAS cihazımda belirttiğim klasöre kaydediyor. Örneğin Qnap’da faturalar diye bir klasörüm var, gelen tüm basılı faturaları bilgisayarı hiç açmadan kolayca taratıp oraya atıyorum. Wifi gereksiz demişsiniz ancak tekrar değerlendirin diye yazmak istedim.

Bir diğer beğendiğim özelliği, otomatik çift taraflı baskı ve çift taraflı tarama yapabilmesi.

Eğer çift taraflı baskı yada tarama sizin için gereksizse seçtiğiniz model, kağıt üstündeki verilerle gayet yeterli görülüyor. Ancak demo tonerla kaç baskı alabildiğinize ve toner fiyatlarına/bulunabilirliğine/doluma müsaitliğine de bir bakın bence.

Coppermine tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok