nazdan son pc sorılari
0

Bu konuda 7 mesaj var

suan kafamda 2 ana sekil var

ilk  en dusuk ihtimal misal bu ssd yada anakarti olmesi durumu 2 sikli bir amd 4 sistem kurmak

ihtiyclara degil hemen hizli pc yapmak gibi

bu secenek %10 bile degil toplamda ekran kartli ve kartsiz olarak is gorur beni idare eder 

sirf pc olsundiye max verim kiz ucuzluk dersem 5600g

https://www.incehesap.com/oyun-bilgisayari-toplama/?p=75326-1_46923-1_71037-2_85127-1_76618-1_79354-1_67468-1

ikinci sistem 8600g-8700g ile am5 sistem ekran kartsiz bugun icin kabaca 4000 lira mi farkediyorlar yada 5k  gunune alacagim yerdeki stok durmuna falan bakar su an piyasada yok

am5 olursa 32gb olucak ram para oraya gidecek

hakanin uyarisi ile durmadan ai sorumalarim sonucu epey bilgi edinmis kafamda cozdum sorun piyasada guvenilir yerleri cok az daha dogfrusu fiziksel magazalar pek kalmais hep online yada dag basindalar

https://www.incehesap.com/oyun-bilgisayari-toplama/?p=76432-1_73142-1_88887-2_76618-1_84429-1_67468-1

ellerinde 8600g da 8700g olmadigndan oyle sectim

baskaca oneriler olan var mi

halaalmaya karar vermis degilimda pc 7x24 calsitigi icin ai diyor ki laan hdd bu saglik hic sorun olmamasi manyk bisi 200 tb ustu yazim mi ne olmus 4 -8 katlamissin calisma suresio nedir oyle oha falan diyo 73k falandi sanirim

ama win 10 surumu yusketme calsitigimda odumu boka karistirdi olmadi yani windowsu degisip sistemi 1 see 6 ay   2 seneye ladar uzatma ihtimali ortadankalti ha boyle yine gdiebilirim gidecmde

ulan kisa yazmistim ama uzadi.

komik olan ise su .su an icin hele de makul bi giris seviyesi ekran karti oldugundan amd 4 sistem 16 ramli olmasina ragmen daha dengeli daha pc bir pc.enucuz en giris seviyesi bi anakart falan aliyor olmakta orda cime isnmiyorda am5 deki gibi 150 dolarda bi anakarta versm daha iyi ses ve baska ozellikler icin hele ki hayatimda oc 20 senedir yokken umrumda degil

su an afterburn ile gts 450 15 senelik ekrankarti minumum da downcloack tani cpu fx6100 ise pwoermangmentan ya %50 ya %55 seviyeeside sinirli  bilmene chip seci oc yapiyo capran degisiyo degil .ses girisiusb girisi nakarta sogurmalar fazlna baglantilar var diye am5 de pahali orta duzeye gidiyorum.an4 yemisim gec ucuzunu al durumu

yaziyi yazdiktansonra 5 paragraf sildim bu son parafra sonra girdi.temizlendi bari.

ai bu ekrankartini cok ovdu ondan sectim guncel sayilir tuketimide cok degi ldediginden

am4 hele ekran kartisz pc bozulursa cok cok buyuk ihtimalen hemen acil diye yaparim maliyeti de acayip kisabilirim ekran kartisz ile mimum 8x2 16 da tututugumuzdan

cok idaretten cozum ama acil olursa acil cozum olur

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

daha almadim alacam ama 4-5 saatir bak bak dur yapinca 

nerydyse gaz olup am4 sistem kuracak noktaya geldim

sistem bozulursa en ucuz anakart ile 5600g ama normal kurarsak oytle degil

mouse klavye bile ekledim ss olmusken okadarinda lafi olmaz diye muhaha

bu sistemi alirsamsanirim 16 gn ram olmasiharici bu seneler icin das gibi sistem olur

ha tabii tesin starinseviyesidiye degilde onlarinda nesivarsa acar enazindan dusuk ayarda starin 2. elde satigi ekran karti parasi neyrdese tum sistem olsun o kadar hhahaha

am5 hele bide on board grafik olsun derken cpuya deli para rama deli para ama gelecegi olanbi sistemdi

bu tam beenlik son demlerini yasasa 3-4 sene sorunsuz gidebicek ariza cikmazsa 

am5 de am4 de benzer maliyelterde birinde ram var digerinde ekrankarti gibi olmus oluyo elbete am4 bi tik ucuza geliyo millet am4 al daha uuz derken ramlerin fiyati o kadar ucuz degil bi kac binlara fark ediyo yani 32 gbramda dd4 dd5 fakri 100-150 dolar 

https://www.incehesap.com/oyun-bilgisayari-toplama/?p=75326-1_46953-1_71037-2_85127-1_76618-1_79354-1_67468-1_86372-1_88476-1

ne diyorunuz siktirek gelecegi am4 takilmi

ha bu arada oyun oynamama disinda on boarda am5 de yonelme istedim uzun sneler kullacak olunca psu ya sisteme guc ve isi daha az etki etmesi vede 1 blesenin daha bozulma ihtimalini ekemek gibi bu gts 450 15 senedr 7x24 calsiyo da daha once 2 kartim olmustu hemde ksa sureler icinde biri ganrit oncesi saymadilar diger tam sonrasindaydi.

ai e de ok guvenmyorum vcunku tiesinde dedigini gib bazen salla kafani onaylama seyine donuyo tam o acidangiriyo olaya

ram ile 6k mhz olucak ma5deki tuturmasini syamazsak baska her konuda nerdeyse dediime geliyo  beni degil ben onu ijna etmis oluyorum sonunda

ekran kartinda misal yardim etti daha pahali sayilan2 model icn onlar aslinda oucuzun kotuleri fiyatini bosver dedi

o yuzden sizde bi akin am4 ekran karti antika son demindeki sistemle idare etmek mi

daha zayif total gucu olsa bile dahaileriye acik moden am5 mi

oyun oynuyo olsam en son ne oynadim bilmiyorum bile pron rnplay oyunlarini saymazsak son 3 sene once wow oynadim hic oyun oynamadim zati istesede bu ekran kartinda calismazlardi yada 3 fps 

red redeption ble oynamis degilim yemilen wowharici en son ne oynadimi hatirlamiyorum bile

hic yine oyun oynamazsam  wow a donecwegim bile garantisiz wow da oynamazsam tum emekler paralar sadece daha rahat  ve guvenli bir pc sahibi olmus olmaz web borswerin kasmamas web oyununda 150 pencere acikken ty arada takilmamasi falan olucak oda allah belani versin seni hissi vericek

ulanyeminelen yine 2 paragrafti kitab oldu

son am4 sekilendirmemi soyle koiyim

bi allahin kulu da am4 am5 konusuna girer isallah 

edşiit linkler yanlis olmus duzeltim

edit 2 incehesabin elinde bu ekran karti vardi ai onerdigi .baska daha ucuz daha makul bisiler varsa ekran kartida bilgim yok ai diyo ki susu var bakiyorum 9-10 senelik okyzleri gibi guc tuketen seyler tamam glculler ama cokantika riskli hem modern hem orta olcekli guc tuketen bu var 3050 baktim o ne 54bin ram tamam cuzda ekrankarti mi beeli mi anlamadim gou ile software optimazonla yurutyo isleri dedi.ekran karti alamayi dusunurken geldigim noktaya bak hahadu yanlis anlama olmasin on board graifigi elbeete ezer 8600 u gec 8700g bile ezerde 10-12bine one cikinca ee 5050 daha eski bile olsa daha guclu degil mi 2-3 bin lira fark az degil amadegermis gibi geldi yani .baska model oderenler varsa alirim

https://www.incehesap.com/oyun-bilgisayari-toplama/?p=75326-1_46953-1_71037-2_85127-1_76618-1_79354-1_67468-1_86372-1_88476-1

edit 3 ai gaza getirip duruyo bi tik daha revize ettim su an soyle dusunuyorum

bi jac hafta once 6k civarlarina gordum 5600g zati ortlada yok elinde olan bi kac yerde 10-11k koymus ohaaa bolye hayvanlkta gorulmedi.

https://www.incehesap.com/oyun-bilgisayari-toplama/?p=75326-1_46953-1_89947-1_85127-1_76618-1_72615-1_67468-1_86372-1_88476-1

nazareth tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu fiyat aralığını uzun süredir takip etmiyorum ama AM5 olsa daha iyi değil mi Naz ? En azından ileride biraz daha para toplarsan işlemci upgrade i vs ile ömrünü uzatırsın. Bir de colorful falan alma anakartı... Markalı (Asus) bişi olsun bari..

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

am4 hype az kalsin siparis vericek noktayken bugun ekran kartini 21k cikartilar 6-7j cik arti vaz gectim

am4 de msi pro alicaktim

amf5 de ise colful haici tercihim yok cunku anakarta ozelik 1-2 olsun ses kalti olsun chipsette var ozeli ne msi ne asus koymaislar koyduklarda masallah 300 dolarlik anakartlar manasiz

am5 dusunuyorum bugun

ama acildikca acildim fiyalar 50k lari gecti

sadece calisindersem 8500g rx 3050 yada kiyarsam 5050 5060 a cikars 7500f

am4 olursa 16da akşrşrşnderken am5 de 32 gb

ekran karti ekleyince kasalarda hep disco olunca onu bunu al derken msi sanirim arbgli ki sonsurulecek hic isiklari kullanmacak cok pahali bide ek psu yada msi auto rbgli kapatilablen cheat ile ama kontrollu olmayan daha butce dustu icinde psusuolan model bi onrek unu altina koiyim

am4 anakart am5 de olsa direk alirdim gecerdmmsi prıtu amd4 secenek az ramler bi tik ucuz 15gb kalip dusuk orta maliyette kalabilrdim

am5 de secenekcok ramlar coook pahali am4 msi anakart atx colorful am5 micro o yuzden kasadan maliter kurtarabilirm ust model pahali kasa modelinde

karar vermedim  detaylara

cok para ustelkde sonradanfakretim ki incehesapta aslinda pesin giyatia tajsit yok p fiyyatlar hep tek cekimlik

sirf bi kac ozelelike arkada 6 girisli ses icinde msi asusa yari pc parasi anakarta odenmez

https://www.incehesap.com/oyun-bilgisayari-toplama/?p=66692-1_73142-1_87261-2_72000-1_76618-1_56796-1_85479-1_67468-1

am5 simdilik soyle dusunyorum dahada csardan 5-6 bin daha cikip 5050 5060 yapilabilir.

hayir komik olan herlade 8500 g bile ben aisicak duzeyde belki bir igtimal asirlar sonra wowa dnerim yada baska oyun oynarim diyorum az ihtimal

kasaydi oyudu buydu cok daha kisabilirimde 2008den beri kasam yok adam gibi 

dun aha tamam diyordum tek cekim olmasa birini bulsam okletsem alirdim bile belkisimdi ogya cok para ne yapsakmodundayiz

annemde hakli dusimdi diyo patesi gozden amelyati falanda var

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

1 gun yatabiliyorum bir gun yatamiyorum son gunlerin durumu bu

monyot sorun ikartmaya baslamisken aralikta sonunda vatandan 1*2 teklif yazdirmistim dd44 den dolar %5-190 artmisken ramlar cosmus

pek ettim gecen sene 32gbx2 yaparim derkende ramler cuz degildi az ihtimal ama neden olmasin diye dusunurken  ayni paranin stune 16x3 alamiyoruz 

ram fiyatlarindan dolayi biktim

alabicegim en guclu ekran kartini alsam isinede yaramacak desen bile ramden ucuz ne biliyim misal 5060 17-18k bulunabiliyo gozukebiliyo

ama ram cokyavasi en dandigi bile 20k mi ne hizli mizliduzgun olursa 25-30k

tamam eskidende pc dedgin 800*1299 dıar tutardi ama bunun yarisi  ram falan degildi.

senelerce her parcaya 10*149dıkar verşo 4*5 oarcayla das gibi sistem kurulurdu

annemde hakli cok para dusecek gibi de durmuyor bisi yanip bozulmasa surunsemde oyunun o suna senelerdir oldugu gibi ellesmesemde alsam elsecekmiyimde garanti deigl sonucta bugunluk kararim devam

su wndows upgrade denedim olmadi belki ssd hdd bisileralrim win 11 kurarim hatta sonucta bende downclod etigim bir 450 gt var guc tuketimi 5050 den bi tik az 3050 garanti ac pci kizisinirlinmista olsa bu am3 sistemde takarsam calsmali 

psu da sanirim 7*8 senelk emin deiglim bulamadi mfaturasini  1ç5 sene once ki su an alacagim hersey tyzenlerbidigim ladarlya 2025 de falan cikmisti sistem ayni parann altina cikiyordu yeni cikmis cpular daha pahaiiken 

sonucta son param bi ememekli olabmis eytli falan olsaydim ya ne edelim zor zar gecinsekte 1 mevsimlik paradir siktiret derdim alirdim.ama baska para yok 3 sene sonra anakart yansa pce bisi olsa bideortada kalabiliriz

bakalm cok dayanamazsamagir agiram3 un sutunden destek denemeleri idenerim belki .m2 olmasa normal bir yeni ssd yakmak belki m2 sata donsutrucleim vardi oyle bisi vardir belki hatta

aralikta 15 senelk monitoru de biraz ondandegistirmstim masrafi dagitmak icin  claisiyordu ama gunde 5-15 kere 2 snlik kapanip geri aciliyordu icinden biriler gidiyordu kulaabilrdim hala cok bi etkisi yoktu ama dedim aliyim bide yoksa hepsisene icinde sistem alirsamcok olucak

morolim bozuk ama kotu degilim

turk ekonmi sorunu saniyo annem her seferinde dunya sorunu diyorum 2 saat sonra yime ayni laflar

skynet gelseymis bundan bi tik fazla irite ederdi beni

hani fabrika yanginlari seller de yasadik donemseldi bu kadar firsatcilik olmamisti.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

web oyunu bile bakiyorum film muzik izlemiyorum butun gun bos bos ai ye milyon soru soruyorum

laan en uuz 15 gn gitsem 40-45 bnie am4 gebert olandiyi adam gibi sistem kur 60k ver omru hayatimda boyle para harcamadimki 2015 de anakaritm yandi diyeksotura kstura atana gittim amd fx 6100 bi anakart 2x 4 gb ramaldim o kasamda olmadi dirverlari yuklemdigim icin sabahina kostur kostur gittim sata dvd aldim secerek bilerek degil dcd ile 900 kusur lira gitti ilk aksamaldigim 860 liramiydi neydi ram cpu anakart 3lusune 2016 aubat kur ya 2.5 yya daha duzek evdebi yerde bulmus faturasini  ondan bi once bilerek upgrade etmisimilk gercek para harcamamdi core 2 due 8400 muydu neydi unutum ondan onceki de 202de amd +1700 thounderbird oyle bisilerdi ondanonce celeren catma derme upgradeler 85 da amd dx 100 le mi ne baslamistim odunc parcalalra pentuma gectim mmx egectik celeron 400 e gectik celeron 900 sonra amd 1700 core 2 due amd fx 6100 30 senelik hayatimda boyle bir para harcamadim kasa dahil  yen sistem kurusum bi tek 2008 de onda aldigim da 8800gt miydi neydi olmustu de bu su anki gts 450 almistim levent pekcan inceyip ovmustu dye 

zor tutuyorum bi yanda almamak icin bi taraftan omru hayatimda para sacmaisim 60000 tl oldugu icin kolay gozukyu odlar gorsem kesin ne ediyon laanolurum

atin olumu arpadan olsun annem su ptesi bi almeyatini gecirsin bari

https://www.incehesap.com/oyun-bilgisayari-toplama/?p=74313-1_73142-1_87261-2_84399-1_76618-1_56796-1_85479-1_82548-1_86372-1_88476-1

ama olursada okuz gibi gercek bi sistem olucak

piyasakifirsatilarinda ai sirketşin de hepsinin belasini versin

am4 5600g bile 9600x den paghali satanlar var 1 ayonce 5-6k sayda simdi 9-10k ceken yer var

ramlar bu parayken tek ucuz secenek 16 gb ramli onboard grafikli am4 e gidip win 11 degil yeni sistemde ltsc mumkunse los verisonunu bulup win 10 kurup 4-5 sne minumum idare eder ciddi bir parayada mal olmaz

5600g pek ortada olmadigin olanda masalah 7-8bnler daha coklari cketigi icin 11-12 senelik 750 ti ile sistem claisin yaparsam 29-30bin sistem cikiyo bugunkiden daha iyi olur ama yine idareten olur.sanki 4 sene once kurmusum gibi yani 750 ti 5500 islemci olursa 5600den bile 2k daha ucuz kasayida sper dandilestirsek 25k kadar cekebiliriz.

30bin 16 ramla antika gpı mu  60 bine modern guncel sistemmi hayir alipta bisi yapacak olsan daha az terdut edicem peki pcde webte roman okumak idisnda ayin 28 gununde ayni taikirimda 12 gun asirlar once money island 4 gibi acep ne etmisler ama dx 12 yok diye bakamistim oyunlara bi bakardim.cpu ile ekran kartini kisarsan iste heralde 10k iner okadar ksiabicek bi halt yokki baska pek kasada pahaliya gittimde onun enucuz dandikleride tonla ara da o kalacak hep

kardesimde uzulup mali destek oliyim dedi o kadar gorusmedigim arkadastan da derlenince diyende oldu

buralara bisiler demek icin gelmiyorum kimsede ima da etmiyorda ben yinebelriyorum rahatsiz oluyorum

bazensanki bana parca verin yardim edin demis gibi jisediyorum

eskiden cok kalabilalik olsak yakinlarda oturan biarkadastanya bi usb stick bi usb disk gibi bilsler odunc alabilirmim bi sureligine falan dedim en azla

asirlik bi usb stick var 16 gb sandiskte hem guvenmyorum hemdebelki yuklemeicin yeterde isi olursa diyebisiler yedekleme yetmez

30 senelik yaptigim gibi eski psku ile yeniyikharmanlamak am4 egecmek ucuz gibi duuyo da kiyaslaeskiyekiyasla 30k bile hayvani bi para 2022-2004 de bu tip sistemi dolar bazinda ssdsi rami derken mimumum 200 dolar yada fazlasi altina kuarardik bi shorta gormsutumadam eski ramleri amerikada aldigi fiyatin ustune satmis alisik degil soklar icindeydi. 200dolara mi aldigi kiti 250 mi 300 dlara mi atmisti sanirim

nazareth tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
14 saat önce, nazareth said:

web oyunu bile bakiyorum film muzik izlemiyorum butun gun bos bos ai ye milyon soru soruyorum

laan en uuz 15 gn gitsem 40-45 bnie am4 gebert olandiyi adam gibi sistem kur 60k ver omru hayatimda boyle para harcamadimki 2015 de anakaritm yandi diyeksotura kstura atana gittim amd fx 6100 bi anakart 2x 4 gb ramaldim o kasamda olmadi dirverlari yuklemdigim icin sabahina kostur kostur gittim sata dvd aldim secerek bilerek degil dcd ile 900 kusur lira gitti ilk aksamaldigim 860 liramiydi neydi ram cpu anakart 3lusune 2016 aubat kur ya 2.5 yya daha duzek evdebi yerde bulmus faturasini  ondan bi once bilerek upgrade etmisimilk gercek para harcamamdi core 2 due 8400 muydu neydi unutum ondan onceki de 202de amd +1700 thounderbird oyle bisilerdi ondanonce celeren catma derme upgradeler 85 da amd dx 100 le mi ne baslamistim odunc parcalalra pentuma gectim mmx egectik celeron 400 e gectik celeron 900 sonra amd 1700 core 2 due amd fx 6100 30 senelik hayatimda boyle bir para harcamadim kasa dahil  yen sistem kurusum bi tek 2008 de onda aldigim da 8800gt miydi neydi olmustu de bu su anki gts 450 almistim levent pekcan inceyip ovmustu dye 

zor tutuyorum bi yanda almamak icin bi taraftan omru hayatimda para sacmaisim 60000 tl oldugu icin kolay gozukyu odlar gorsem kesin ne ediyon laanolurum

atin olumu arpadan olsun annem su ptesi bi almeyatini gecirsin bari

https://www.incehesap.com/oyun-bilgisayari-toplama/?p=74313-1_73142-1_87261-2_84399-1_76618-1_56796-1_85479-1_82548-1_86372-1_88476-1

ama olursada okuz gibi gercek bi sistem olucak

piyasakifirsatilarinda ai sirketşin de hepsinin belasini versin

am4 5600g bile 9600x den paghali satanlar var 1 ayonce 5-6k sayda simdi 9-10k ceken yer var

ramlar bu parayken tek ucuz secenek 16 gb ramli onboard grafikli am4 e gidip win 11 degil yeni sistemde ltsc mumkunse los verisonunu bulup win 10 kurup 4-5 sne minumum idare eder ciddi bir parayada mal olmaz

5600g pek ortada olmadigin olanda masalah 7-8bnler daha coklari cketigi icin 11-12 senelik 750 ti ile sistem claisin yaparsam 29-30bin sistem cikiyo bugunkiden daha iyi olur ama yine idareten olur.sanki 4 sene once kurmusum gibi yani 750 ti 5500 islemci olursa 5600den bile 2k daha ucuz kasayida sper dandilestirsek 25k kadar cekebiliriz.

30bin 16 ramla antika gpı mu  60 bine modern guncel sistemmi hayir alipta bisi yapacak olsan daha az terdut edicem peki pcde webte roman okumak idisnda ayin 28 gununde ayni taikirimda 12 gun asirlar once money island 4 gibi acep ne etmisler ama dx 12 yok diye bakamistim oyunlara bi bakardim.cpu ile ekran kartini kisarsan iste heralde 10k iner okadar ksiabicek bi halt yokki baska pek kasada pahaliya gittimde onun enucuz dandikleride tonla ara da o kalacak hep

kardesimde uzulup mali destek oliyim dedi o kadar gorusmedigim arkadastan da derlenince diyende oldu

buralara bisiler demek icin gelmiyorum kimsede ima da etmiyorda ben yinebelriyorum rahatsiz oluyorum

bazensanki bana parca verin yardim edin demis gibi jisediyorum

eskiden cok kalabilalik olsak yakinlarda oturan biarkadastanya bi usb stick bi usb disk gibi bilsler odunc alabilirmim bi sureligine falan dedim en azla

asirlik bi usb stick var 16 gb sandiskte hem guvenmyorum hemdebelki yuklemeicin yeterde isi olursa diyebisiler yedekleme yetmez

30 senelik yaptigim gibi eski psku ile yeniyikharmanlamak am4 egecmek ucuz gibi duuyo da kiyaslaeskiyekiyasla 30k bile hayvani bi para 2022-2004 de bu tip sistemi dolar bazinda ssdsi rami derken mimumum 200 dolar yada fazlasi altina kuarardik bi shorta gormsutumadam eski ramleri amerikada aldigi fiyatin ustune satmis alisik degil soklar icindeydi. 200dolara mi aldigi kiti 250 mi 300 dlara mi atmisti sanirim

yahu gelen kutunu okusana :D  mesaj attık sana

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok