tabikirandalthor

Üye
  • Mesaj sayısı

    10
  • Üyelik tarihi

  • Son ziyareti


Reputation Activity

  1. tabikirandalthor liked şu konuya bir mesaj by ZvAnA in SATILIK MSI GTX 1080Ti Sea Hawk EK   
    Kendi sistemimde yaklaşık 3 yıldır kullandığım hepsiburada'dan alınma MSI Sea Hawk EK Edition GTX 1080Ti kartım, Rtx 3080'e geçiş nedeniyle satılıktır. Garantisi bu ay içinde bitti. Kartın ilk sahibiyim, çok temiz kullanıldı ve herhangi bir sıkıntısı, sorunu bulunmamaktadır. Kartın en büyük özelliği üzerinde EK Sıvı Soğutma bloğunun bulunmasıdır. Dolayısıyla kart custom sıvı soğutmalı sistem sahiplerine hitap etmektedir. Öncesinde 7700k sistem ve şuanda da 9900k'lı sistemimde serin serin kullandım, kullanıyorum. Kutusu, kutu içeriği mevcuttur. 
    İstediğim fiyat 3950 lira. Üzerindeki EK bloğun yaklaşık 1000 lira olduğunu düşünürsek uygun bir fiyat belirlediğimi düşünüyorum.

    Ankara içi elden teslim, şehir dışına önce banka havalesi yapılması koşuluyla, alıcı ödemeli istenilen kargo firması ile güzelce sarılıp gönderilir.




     


     
  2. tabikirandalthor liked şu konuya bir mesaj by ZvAnA in Cinebench R20-10085 Points   
    4K şahsen ne benim ne de şu günün ekran kartlarıyla dünyadaki hiçbir oyuncunun umurumda değil.(PC için konuşuyorum tabi) Büyük oranda 1080p çözünürlük hâlâ en yaygın çözünürlük. Kalan kesim de 1440p ve 21:9 monitör türevlerini oluşturuyor. 1440p için de cpu çok önemli. Çünkü tepe ekran kartları 1080Ti, 2080, 2080Ti 1440p için oldukça yeterli kartlar ve bu kartların hakkını verecek cpu'larla daha ileri gidiyorlar. 1080p için geçerli olan durum 1440p için de geçerli. 4k için fark olmaması gayet normal çünkü bana göre gerçek anlamda bir 4k grafik kartı çıkmış değil. Oyun yapımcıları uber çoklu çekirdek optimizasyonları yapmadıkları sürece de 4K'da ortalama olarak 120, 144 fpsleri veren bir kart çıktığında şuan 1080p'deki durum aynen 4k için de geçerli olacak. 
    AMD Ryzen ile üzerindeki ölü toprağını attı ve çok büyük atılım yaptı, umarım daha da devamı gelir ve hem tek çekirdek performansı hem de oyun performansı olarak Inteli iyice sıkıştırır. Ancak önceliğin oyun olduğu kullanım şeklinde intel, dengi AMD işlemcilerden hep daha performanslı. Performansa da bakarken sadece max fps bazında değil tam tersi en düşük fps performansı ve microstutter açısından bakmak daha önemli. 
    AMD'nin sırf amazon değil dünya genelinde listelerde zaten en çok satan işlemci olması gayet normal bir durum. Intel'in güvenlik açıkları ve uyguladığı fiyat politikasına karşı AMD tüketicilerin önüne uygun fiyata daha çok çekirdek daha fazla işlemci gücü sundu. Haliyle insanlar her zaman en uygun fiyata alabileceğinin en fazlasını almak ister. Ama bu işlemcilerin çok tercih edilmesi oyun için en doğru işlemci olduklarını göstermez. Kaldı ki Tolga'nın da dediği gibi Intel performansına yaklaşmak için bellek kiti uyumluluğu bellek kitlerinin hızı ve timing değerleri AMD tarafında büyük önem arzetmekte. Intel tarafında bu kadar farketmese de intelin 9. nesil işlemcilerinin bellek kontrolcüleri mükemmel çalışıyor. Intel tarafında 3600-4000mhz'lik bellek kiti istediniz mi hiç sorun değil. En kötü ihtimalle alacağınız uygun fiyatlı 3000 mhz cl15-cl16 timingli bir ddr4 belleği intel tarafıında çok rahat şekilde aynı zamanlamalarla hatta daha düşük gecikme değerleri ile 3600mhz'de kullanabilirsiniz. Samsung b-die chipli falan olursa 4000-4133mhz'lere kadar yolu var bu işin. AMD tarafında ramleri oc ile kullanmakta büyük sorun. Kayda değer bir performans artışı için pahalı ddr4 kitlere ulaşmak gerekiyor. 
    En sonunda iki tarafın i9 ya da R9 olarak nitelendirdiği işlemcilerden birini alacak biri olarak; Upgrade öncesi ben de 3950x + X570 anakart mı, 9900k + z390 mı diye epey düşündüm. Hatta pci-express 4.0 ve pci-express lane sayısı nedeniyle x570 chipsete oldukça da sıcak bakıyordum. Gerçi x570 chipsetli anakartlar benim gözümde biraz deneysel kartlar gibi görünüyor. Bir sonraki artık X670 mi olur bilmiyorum ama muhtemelen öyle absürt bir fan vs olmayacak ve Ryzen 4000 serisi ile daha da oturmuş, sorunsuz  bir platform gelecek. Hem bu biraz insanı soğutuyor hem de X570 anakartlar oldukça pahalı. Kaldı ki işin içine fiyat girdi mi zirvede konumlandırılmış AMD işlemciler de uygun fiyatlı değil. 9900k'lı intel sistem karşısında AMD tarafında daha uygun fiyatlı bir sistem düşündüğünüzde 3800x'e gideceksiniz. Buna karşın hem çok çekirdek performansı hem tek çekirdek performansı olarak günlük çok rahat 5ghz de çalışacak 9900k'nın hep gerisinde kalacak bir performansa aynı maliyetle sahip olacaksınız. 3900x ya da 3950x için ise daha fazla ödeme yapacaksınız. Günün sonunda bellek, bios vs daha sorunsuz platform ve benim kullanım önceliğimi göz önüne aldığımda tercihim haliyle intelden yana oldu. Kırk yılda bir ihtiyaç duyacığım salt cpu gücü için de 8/16 bir 9900k zaten bir ev kullanıcısı için çok ama çok yeterli. 
  3. Najaz liked şu konuya bir mesaj by tabikirandalthor in ProZ Rev. 5.0 (Yoğun Fotoğraf içerir :D)   
    Bilgisizliğinizi yüzünüze vurmak istemezdim ama beni buna mecbur ettiniz. En sağdaki araba hibrit olduğu için, hibrit arabalar bu modelde oluyor. Belki haklı olabilirsiniz ama. O ihtimali de göz önünde bulundurarak:
    Beni yüze vurmaya mecbur ettiğiniz için yaptığınız yorumdan 3 puan kırdım.
    Ama siz haklıysanız, konuyu açan arkadaşın işçiliğinden 3 değil, 5 puan kırıyorum. Çuvaldızı da kendime batırmaktan geri kalmayarak, yaptığım yanlış yorumdan ötürü kendimden de 0.5 puan kırıyorum. 
  4. Najaz liked şu konuya bir mesaj by tabikirandalthor in ProZ Rev. 5.0 (Yoğun Fotoğraf içerir :D)   
    Konudan sapıp, konuyu açan arkadaşın fotoları üstüne foto koyduğunuz için 4 puan daha kırdım. Lütfen konudan sapmayalım. 
    @ZvAnA Umarım ilerde bir gün sizinkisi gibi pc kurabilirim. (Konudan sapmadığım için kendimden kırdığım 0.5 puanı geri aldım)
     
  5. tabikirandalthor liked şu konuya bir mesaj by birfasulyetanesi in ProZ Rev. 5.0 (Yoğun Fotoğraf içerir :D)   
    Ooo English my friend hemi de kisaltmali buyuk-kucuk harfli falan
     
    @tabikirandalthor size de aldiginiz puan numarali gozluk yaziyorum, bir daha dikkat edersiniz boylece. Sana puanim 9 kanka, o yuzden 9 numarali gozluk hayirli olsun. Biraz kavanoz dibine benzer LoL.
     
    @ZvAnA Ledler cok guzel duruyor, ne kadar surede bitirdiniz acaba?
     
  6. ZvAnA liked şu konuya bir mesaj by tabikirandalthor in ProZ Rev. 5.0 (Yoğun Fotoğraf içerir :D)   
    Arkadaki arabalardan biri gidiş yönünün tersine park ettiği için ben de buradan 3 puan kırıyorum.

  7. ZvAnA liked şu konuya bir mesaj by tabikirandalthor in ProZ Rev. 5.0 (Yoğun Fotoğraf içerir :D)   
    Arkadaki arabalardan biri gidiş yönünün tersine park ettiği için ben de buradan 3 puan kırıyorum.

  8. ObiWan liked şu konuya bir mesaj by tabikirandalthor in Ryzen 5 3600 Kurulumu Hakkında Yardım   
    Sayın @Executioner,
     
    Sizi çeşitli forumlarda 15 senedir takip ediyorum, 10 senedir bilgisayar alacaksınız. Artık alın lütfen dolar 7 lira olmadan.