cino

Üye
  • Mesaj sayısı

    8
  • Üyelik tarihi

  • Son ziyareti

Everything posted by cino

  1. Baya araştırdım fakat bu tarz bir işlem sanırım yok. Microsoft hesabında hiç seçenek yok.
  2. Arkadaşlar bir bilgisayarda Office lisans anahtarı mail hesabına tanımlanarak kullanılmış. Bilgisayarı kullanan arkadaş kendi şahsi mail hesabına lisansı tanımladığı için kendisi işten ayrılınca haliyle mail hesabından lisansı almak gerekiyor fakat bir türlü bu ayarı göremedim mailde. Office anahtarı elimde var ama maile tanımlandığı için mail ile giriş yapın diye uyarı çıkıyor. Fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  3. Arkadaşlar bir bilgisayarda kurulu mysql veritabanı var. Bu veritabanına başka makinadan bağlanmak için connection string oluşturuyorum fakat bir türlü bağlanamadım. Server adına mysql'in kurulu olduğu bilgisayarın ip adresini yazıyorum. Acaba ana makinada port açma işlemi yapmam gerekiyor mu. Yapmadan da bağlanır dendi o yüzden denemedim. Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
  4. Çok Teşekkürler fikirleriniz için. Connection string de şifreyi yanlış yazmışım birde porta izin verince bağlantı sağlandı.
  5. Arkadaşlar ofisteki sistem odasını taşıyacağız. Direkt kabini söküp taşırsak sistemde sorun oluşur mu bilemedik. Bunu için tavsiye verebilecekler var mı? Şimdiden teşekkürler.
  6. Kabloları etiketleme işlemini yapacağız. Zaten kabin içerisinde NAS cihazı, Sanallaştırma yapılan server, 3 tane internet, Güç sağlayıcı, birde ethernet switchleri var. Benim merak ettiğim nas cihazının ve serverın gücü kesilince verilere birşey olup olmaması. Kabinin içindeki fazlalıkları alıp taşırız diye düşündük.
  7. Anladım istediğim cevap buydu. Bu işlem daha mantıklı açıkçası. Mevcut NAS cihazım QNAP yeni alacağım cihaz Synology olacak. Teknik tarafta çok bilgim olmadığı için teknik destek almam gerekecek sanırım disklerin yapılandırması konusunda pek bilgim yok.
  8. Ofiste kullandığımız NAS cihazını başka bir NAS cihazında yedekleme yapmak istiyorum fakat sürecin nasıl olacağı konusunda çok fazla bilgim yok. Yeni alacağım NAS cihazına mevcut diskleri takıp eski NAS cihazına yeni aldığım diskleri taksam yapılandırma esnasında verilerime bir şey olur mu bu aklıma takıldı. Amacım eski NAS cihazımı yedek cihaz olarak kullanmak yeni alacağım NAS cihazını ana cihaz olarak kullanmak. Süreç hakkında bilgisi olanlar beni bilgilendirirse çok sevinirim.