Uzun mesafeye kablo çekeceklere tavsiye. >=200m
0

Bu konuda 4 mesaj var

Çalıştığım yerin bir ofisini aynı teknopark içerisinde farklı bir bloktaki bir ofise taşımak durumunda kaldık. Bu durumda iki ayrı internet ve arada VPN kurmak yerine teknopark içerisine kablo döşemesi yaptık. 200 metre kadar kablo döşendi ancak düz bir bağlantı olmadı. Bu bağlantı için kullandığımız 2 parça donanım oldu onları size tavsiye edeyim dedim. 

 

1- Ethernet PoE Injector:Eğer PoE switch yok ise elinizin altında o zaman switchden bu alet ile bir bağlantı yapmanız lazım. Neden mi 100 metre sonra koyulacak repeatere elektrik iletmek için gerekli aslında. IEEE802.3at/af protokolleri ile uyumlu olduğundan emin olmak gerekiyor. HB de TPlink cihazlar var ama ne kadar uyumlu emin olamadım. 

 

2- PoE repeater. Hem kendinden sonra 150 metreye kadar sinyali uzatıyor hem de gerekirse daisy chain yapılabilmesi için PoE yi de tekrarlıyor ve bir sonraki uca PoE repeater yerleştirilebiliyor.

 

Linkleri vereyim..

 

http://guvenlik.goldmaster.com.tr/portfolio/utp-7201er-poe-poe-ethernet-tekrarlayici/

 

http://guvenlik.goldmaster.com.tr/portfolio/4138/

 

Bu düzenekle diğer ofise 100-150mbit arası ağ bağlantısı kurabildik rahatlıkla ve dolayısı ile SQL Server ve File Server erişimi gayet kalite oldu.

 

Satın almayı doğrudan istanbul ofisi üzerinden yapabildik. Kendileri ankara ofisine ürünleri yönlendirdiler ve peşin para ile ankara ofisinden satın alındı. Açıkçası iyi oldu. Tavsiye ederim. 

ObiWan, TiesTorN and analog beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok