Asus R7 260X problemi! fikirler ve görüşler ?
0

Bu konuda 11 mesaj var

Arkadaşlar işyerinde ki tasarım ve çizimler için kullandığım bilgisayara amd r7 260x bir ekran kartı aldık. Çok uzun bir müddettir amd kullanmıyordum zaten kullandığımız an sorunlarla yüzleşmeye başladık. Pc normalde çalışır pozisyonda hiç bir sorunu olmayan sistem. i5-2500k işlemci mevcut ve onboard gpu HD3000 ile kullanılıyordu. PS ve Illustratorde biraz daha verim sağlamak adına böyle bi girişim yaptım, yaptım yapmasınada kartı takalı 5 gün oldu, her gün rastgele bi çakılma durumu oluşuyor. Üstünde ufak çaplı heartstone diablo 3 vs oynadığımda dahi bir problem yokken. Öyle kendi halinde idle takılırken bile çat diye donup kalabiliyor pc. Bu sürücüyle falan alakalı olabilir belki diyeceğim ama daha öncesinde zaten nvidia kart vs de yoktu sistem üstünde direk kartı takıp amdnin sitesinden son versiyon sürücüyü kurdum.

 

Kasa Asus vento kasa üzerinde 400w psu mevcut güçle ilgili bir sıkıntı olduğuna inanmıyorum, zaten dediğim gibi aşırı yük altında çalıştığında falan yüzleştiğim bir problem değil. Resetleme mavi ekran vs sıkıntı değil. Bu durum olduğunda eğer ben pc başında denk gelirsem kısa süreli bi ağırlaşma gibi bişi oluyor mouse haraketinde arkasından 2 3 sn içinde tamamen donuyor pc hiç bi tepkime yapmıyor. Ekran donuyor, klavyede numlock vs çalışmıyor vs gibi yanıt verme kesiliyor yani.

 

Bunla ilgili tecrübesi olup fikir paylaşımı yapabilecek arkadaşlar var mı ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden buna benzer sorunlar çıktığında GPU Recover gibi bir şeyleri kapatarak sorunu çözüyorduk. Ama AMD'nin son sürücü paketlerinde bununla ilgili bir ayar yok sanırım.

 

MSI Afterburner'da buna dair bir ayar sekmesi olacaktı, istersen uygulamayı kurup deneyebilirsin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Al buyur bakalım buradan, çözümü var mı falan okuyamadım, bir bak bakalım:

 

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1940145/freezes-randomly-fitting-asus-260x/page-2.html

 

Konuyu açmadan evvel tam bu bahsettiğin linki ve daha bir kaç forum paylaşımlarını daha incelemiştim. Sanırım çok kişide benzer bir sıkıntı yaşanmış, bir yerde memory saat hızıyla alakalı bir muhabbetteb bahsedilmiş. Yani 2d/3d geçişinde bi sıkıntı oluşabiliyormuş sanırım. Asus Gputweak diye bi uygulaması var bakalım ordan şimdi bi kaç denemelerle devam edicem.

 

Birinin çözümü belki mantıksız gelebilir ama benim hoşuma gitti, arkaplanda backgrounda değişir resim koyarak çözmüş misal adam bende benzer bi teknik deniyorum bakalım işe yarama ihtimali var. Gpuyu 2d de boş bırakmayıp tetiklettiriyor sürekli :P

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bakalım sorun çok nadir oluşabilen günde belki 1 kez problem, en son bıraktığımda yapmadı biraz gözlemleyecez.

 

Amd dışarı çıksın :icon_basebat:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sürücüyle alakalı bir durumda olabilir mi acaba ya benim yaptığım alternatif çözüm diye uğraşların üzerine bu sefer ilk kez mavi ekran yedim, pc bu sefer kilitlenip şak % dump yaparak resete düştü. Bu iş bizi biraz uğraştıracak gibi bakalım hayırlısı...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kartta bi sıkıntı olmayabilir onun tespiti yapılamayabilir. Şimdi benim başka bi şüphemde yok değil bizim bu işyerinde ki pcde kaçak bi print rip yazılımı mevcut. Oda ücretli normalde orijinali 15000$, litvanyalı bi elemandan alıp bi korsan kopyasını kullanıyoruz malüm. Onunda şöyle bir muhabbeti vardı başka bi pcye kuramıyorsun senin bileşenlerine tanımlı bir key veriyor o şekilde çalışıyor. Şimdi acaba diyorum daha evvel intel gpu üzerinden çalışıyordu sisteme bu kart dahil olunca bi çakışma gibi birşey oluyor olabilir mi diye düşünmüyor değilim. En kötü alcam böle haftasonu evde haşır neşir olduğum bi haftasonuna atıyorum bütün gün diablo oynarken falan bu kartla bi denicem zaten evde ki pcde yaparsa aynı benzer bi durumu kartta sıkıntı var demektir.

 

Yine bu süreç içerisinde belli deneysel şeylere takılmaya devam edicez. Bütün gün işyerinde arkaplanda hearthstone ve ya diablo 3 oynarken bi sıkıntı oluşmuyorken böyle masaüstünde falan rastgele çat diye gitmesi çok ilginç. Hani psuya yorsam ondan olmadığı belli öle olsa en çok oyunda yük bindiğinden cozlaması lazım. Bi şeyide denicem olmazsa şu an en son sürücüsü kurulu web installer olan bi driver sweeperla komple bi kazıyıp direk inen o 15.2 mi ne sürüm galiba ona bakmak lazım birde.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nazar değmezse inşallah problemi çözdüm sanırım. Hız frekanslarıyla oynamak falan fanteziymiş, yani o denemelerimde de 1 2 kez reset yemiştim. 2 gündür yok birşey şu an inşallahta olmaz.

 

Yaptığım çözümüm şu şekilde oldu belki birine daha lazım olabilir. Önce web installer olan versiyonu kaldırdım, restart üstüne deep driver cleaner ile intel ve amdnin gpu sürücülerini kaldırdım. Tekrar bir restartla sıfırdan görüntü bağdaştırıcı tanıtıyormuş misali bu sefer amdnin 15.12 olarak geçen versiyonunu kurdum pcye. Ve şükür şu an kusursuz gibi gidiyor. Oyun pcsi olmadığından zaten daha driver update vs uğraşmam tek kitlenme olmasında. :D Çizim ve dizayn için işimi görecek sadece. Ufak çaplı diablo hearthstone her türlü çalışıyor zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok