Vivaldi web browser
0

Bu konuda 16 mesaj var

Bugun Vivaldi adinda yeni bir Web browser'dan bahseden bir suru yazi gordum. Ileri ozelliklere sahip bir browser oldugu belirtilmis, indirmeme ragmen henuz ok fazla kurcalamaya zamanim olmadi, Izlenimlerimizi paylasmak icin yeni bir baslik aciyorum.

 

www.vivaldi.com

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tam aklıma Opera'yı getirdi derken, hakkında kısmında Opera topluluğunun ürünü olduğunu gördüm. Zaten isminden de belli. Hemen indirdim ve bu mesajı Vivaldi üzerinden yazıyorum :)

 

Bir süre kullandıktan sonra bi'şeyler yazabilirim

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Direkt Chrome eklentileri çalışıyor. Tools --> Extensions a gidince Chrome un extensions sayfası açılıyor. Chrome un extensionları Vivaldide çalışıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bugün twitter'da  bunun haberlerini gördüm. Walt Mossberg bile incelemesini yaptığına ortada birşeyler var. 

 

Ne özelliği var? Kullanan arkadaşlar ufak bir inceleme yazabilir mi? Niye Chrome yerine kullanalım?

 

Aslında Maxthon gibi Çin'de yaygın kullanılan bir alternatif browser vardı. Özellikler açısından çok dolu olduğu söyleniyr ama bunlar Türkiye'de tutmadı hiç. Yine Yandex browser çıktığı gibi yok oldu ortalıktan.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklaşık 1,5 saatir kullanıyorum arayüzü oldukça güzel.@@Makaan dediği gibi extensionslar vivaldide uyumlu. Kötü yanlarıda var hızı kötü chrome'a göre. Bir diğer kötü yanı işlemciyi yoruyor, twitch sayfalarını geç yüklüyor, iyi çözünürlükteki yayınlarda açılmama durumunada rastladım kendi bilgisayarımda.Kısacası chrome'un hız ve web sayfalarının kimisini açma konusunda gerisinde, kişileştirme olarak ise ilerisinde.Güzel olan bir diğer özellik web üzerinden radyo dinlerseniz sekme ikonunda gif hoparlör çıkmakta bu sayede sekmeyi daha rahat seçiyorsunuz benim hoşuma gitti.Tabi daha ilk sürümler eminimki ilerde düzelir. Chrome ve firefox gibi browserlara değilde edge'e belki rakip olur diye düşünüyorum.Web arayüzünde açılan resimlerin kalitesi ile cleartype font biçimleri ilginçtir chrome'a göre daha net görünüyor bilgisayarımda.Biraz yarında kurcalarım görüşlerimi aktarırım diğer kullanıcılarla birlikte.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün biraz kullandım. Tab Stack özelliği güzel, zaten böyle bir özelliği Chrome 'un ihtiyacı var . Firefox 'un panaromasına benzer birşey olsa daha iyi olurdu.

Arayüz Opera'yı andırıyor. sidebar , tab preview yine ordan alınmış.  Diğerleri eklenti ile Chrome'a da kazandırılabiliyor.Olmaz ise olmaz bir özellik şimdilik görmedim.

 

Firefox 'un pazar payı kaybettiği, MS 'nin Edge 'i yaygınlaştırmakta zorlandığı, Opera'nın yıllardır tutunamadığı bir pazarda başarılı olması zor görünüyor ama bir kenarda dursun bakalım. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ilk zamanlarindan beri kullaniyorum. Opera sonrası sade arayuzu beni mutlu ediyor. Hiz anlaminda cok yol katetti ancak yeterli degil simdilik. Vivaldi ye ozel extention sinirli ancak Chrome eklentilerinin çoğu calisiyor ancak bu durumda sanki zorlaniyor gibi geliyor bana.

 

Ha Chrome ve Firefox varken ancak 3. Tercihim olur. Yine de gunluk kullanıyorum...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yerli haber sitelerinde bile chrome'u kötüleyen alternatif olarak da başka tarayıcı hiç var olmamış gibi vivaldi'yi önermeler falan.

 

Ne ayaksınız kaarşim?

 

IE2yi yediniz.

Opera'yı yediniz.

Fox'u yediniz

Chrome'u yedirmeyiz!

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Vivaldiyi bugün bilgisayarımdan sildim.Birinci beklentim browserdan hız,stabiliteydi, bunları malesef karşılayamıyor. Kurduğunuz eklentiler her ne kadar sekronize olsada randımanlı çalışmıyor.İşlemciyi yoruyor aynı yorma olayı firefoxtada vardı.Bilgisayar üzerine forum ve haberlerde firefox'u iyi derecelendirselerde,chrome'un yanından hiç biri geçmiyor malesef. Son söz olmamış! 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok