Kasetleri MP3 formatına çevirmek
1 1

Bu konuda 8 mesaj var

öncelikle konu yanlış yerde olabilir ama nereye açacağımı bilemedim.Neyse konu şu elimde 80'li yılların sonunda itibaren biriktirdiğim kasetlerim var ve bunları dijital ortama aktarmak istiyorum öünkü geçen gün bir ikisinin ses kaliteleri farkedilecek kadar bozulmuş.Bu işlem için kullanabileceğim pretik bir cihaz varmı ? eskiden creative'in bazı mp3 player modelleri bu işlemi yapıyordu ama artık yok o tarz cihazlar bu yüzden öneri bekliyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kaset çalar bir cihazından aux çıkışla falan yapabilirsin. Aux çıkışı pc mikrofon/midi girişine takıp uygun bir ses kaydediciyle kaset çaldığı sürece gelen sesleri kaydedersin; daha sonra bir converterla mp3 yapabilirsin. Ses kaydedici softwarelerin bazısında direk mp3 olarak çıkış yapabilenleri bile mevcut zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Walkman veya müzik çalan herhangi birşeyden ses kartının line in girişine bağlantı yapılır, oradan ses kayıt uygulamasıyla kaydedilir. Biraz zahmetli, bir de kullanılacak ses kartının üzerindeki ADC (DAC değil, tam tersi) yongasının SNR oranlarının yüksek olması ses kalitesi açısından önemli. Çoğu onboard ses kartında kayıt olayı ikinci planda olduğundan bu olay biraz sıkıntılı oluyor.

 

Alternatif olarak bu işi yapan cihazlar da var. USB'den bilgisayara bağlanıyor, yazlımıyla kaseti olduğu gibi MP3 olarak bilgisayara atıyor. Hatta otomatik yapanlar var, şarkı aralıklarını bulup her şarkıyı ayrı MP3 olarak kaydediyorlar, sonra siz isim veriyorsunuz filan. Lakin bunların da ses kalitesi biraz şüpheli, yani pratik olsun diye alırsınız ama ses çamur gibi olursa para boşa gitmiş olur. Aliexpress'te filan vardır, oradan yorumlara bakarak birşeyler sipariş edebilirsiniz.

OnLyTNT beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eski kaset ve plaklari dijitale cevirmenin kolay yolu line girişinden Audacity tarzi bir yazilim ile hafif müdahale etmek. Hazir filtreler ile bir noktaya kadar basarili sonuclar aliniyor. Surec uzun suruyor ama degerli kasetlet plaklar hatta bantlar icin bence deger...

 

Eger daha profesyonel bir yontem isterseniz benim buldugum en fiyat performansı yuksek cozum HRT markasinin ADC sini kullanmak. Dac in tam tersi Lawnmower arkadasimizin yazdigi gibi.

 

Nakamichi CR7 -ki bence kasetcalarlarin sahidir Tandberg ler haric- >QED pasif pre veya tube buffer veya R2R Eq > HRT ADC > Audacity seklinde bir kombo kullanıyorum. Aradada tercihan fazla karakteri olmayan notr kablolar tercih ediyorum. Burada kablo ve pasif pre ve surekasi bypass edilip kasetcalar > ADC > Audacity zinciri tercih edilebilir...

 

Bahsi gecen ADC

 

http://stereomecmuasi.com/2015/02/hrt-linestreamer.html

KaraSinek beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

açıkcası elinizdeki kasetler kendi kayıtlarınız falan değilse. normal albümleri mp3 yapmak istiyorsanız boşuna uğraşmayın internette o albüm artık vardır. indirip geçin. bu donanımları temin etmekle uğraşmaktan daha iyi bir çözüm bence. özellikle elinizdeki kasetin kalitesinin bozulduğunu düşünüyorsanız hiç niyetlenmeyin bile.

ResetButton beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

açıkcası kendi ses kayıtlarınız falan değilse. normal albümleri mp3 yapmak istiyorsanız boşuna uğraşmayın internette o albüm artık vardır. indirip geçin. bu donanımları almaktan kasetle uğraşmaktan daha iyi sonuç alırsınız. özellikle elinizdeki kasetin kalitesinin bozulduğunu düşünüyorsanız. hiç girişmeyin bile.

Katiliyorum sadece batimis plak şirketleri nadir demolar nadide plaklar ve tas plaklar son derece zor bulunur studio mastet teypler vs icin bu hengame cekilesi...

KaraSinek beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

88 - 89 yılları civarı kuzenim ingiltereden techno kasetleri getirmişti ve parçalar maalesef hemen hiçbiryerde yok çok aradım ama bulamadım o yüzden kaseti mp3 formatına çevirmekten başka çarem yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de geçen aylarda buna ihtiyacım olmuştu. Bazı eski aile konuşmalarını içeren kasetleri digital ortama geçirmem gerekti fakat bu yollu kaliteli birşeyler arayışına girmedim. Zaten zamanla kasetteki kalite kayboldu ve ne kadar kaliteli kullanırsam kullanayım bir şekilde kötü bir mp3 elde etmiş olacaktım. aliexpress'ten Walkman tadında bir cihaz sipariş ettim 13$ gibi bir fiyata ve kayıtları dinlediğimde eski Japon Sony kasetçalarımdaki ile aynı ses kalitesinde olduğu kanısına vardım. Ürün linkte;

 

 

http://tr.aliexpress.com/item/Super-USB-Cassette-to-MP3-Converter-Capture-Audio-Music-Player-Tape-to-PC-Computer-Laptop/32288267358.html?ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201602_3_10017_10021_507_10022_10020_10009_10008_10018_10019,searchweb201603_9&btsid=a3c100b1-64f3-410c-a5a2-99445427e2ef

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok