Araç için Double Din Multimedia cihaz önerisi
1 1

Bu konuda 7 mesaj var

2004 model Sonata otomobilimin kendi orjinal ses sisteminden falan memnunum, ancak haliyle alındığı zaman oldukça iyi olan teyp ve cd çalarlı sistemin teknolojisi çok eski kaldı. Mp3 bile çalamadığından her sene uzun seyahatler öncesi cd yazıp audio cd oluşturmaktan gına geldi. Yıllardır hep erteliyorum. Ama bu ay artık yaptıracağım.

 

Taktıracağım cihaz özellikle android/iphone ile rahatlıkla birlikte kullanılabilmeli, bluetooth ve usb çıkışı mutlaka olmalı. Spotify listelerimi dinletebilmeli. Hırsızlığa karşı ön panelin çıkarılabilir olmasını da istiyorum. Bunun dışında DVD/CD çalar, sd kart vs olsa iyi olur ama olmasa da çok mühim değil. Kendinden navigasyonu olup olmaması da çok mühim değil. Iphone ya da android telefonlarla (apple car ya da android auto destekli cihazlarda) telefonlarla zaten cihazın kendinden navigasyonu olmasına ihtiyaç kalmıyor.

 

Düşündüğüm marka Pioneer, hatta AVH-X8700BT modelini almaya çok yakınım. 2500 liraya alabiliyorum.

avh-x8700bt_eu_ur_blue_left_b2.jpg

 

Ancak daha ucuz yollu android cihazlar kafa karıştırıyor. Lakin onların malzeme kalitesi, performansları hakkında da çok olumlu şeyler duymuyorum.

 

Aracına bu tarz bir cihaz taktıran arkadaşların önerilerine açığım. Bir de Ankara'da montaj için iyi bir yer öneren olursa da ayrıca memnun olurum. Şimdiden sağolun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2din deyince aklima gelen tek cihaz sudur, Panasonic CQ-TX5500D

 

Alakasiz ama bilmeyen varsa Panasonic in zihni sinir projelerinden biridir...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2din deyince aklima gelen tek cihaz sudur, Panasonic CQ-TX5500D

 

Alakasiz ama bilmeyen varsa Panasonic in zihni sinir projelerinden biridir...

 

Ahaha süpermiş bu. İlk defa gördüm.

 

@@SkyWarrior mirror link zaten son iki sene çıkan neredeyse tüm ürünlerde var. Zaten benim s6'ta da var. Ama çok akıcı çalışmıyor gibi geldi bana izlediğim youtube videolarında. Benim düşündüğüm cihazda iki usb girişi dışında hdmi girişi de var. Öyle olunca direk telefonun ekranını da veriyorsun ekrana mhl vs. Dolayısıyla her şekilde iphone/android cihazlarla birlikte kullanılabiliyor.

 

Montaj yaptıracağım yer Ankara'da Aydın Oto Hi-Fi elektronik diye bir yer. Memnun kalan kullanıcılar tarafından DH'de de epey reklamı yapılmış. Çok temiz iş yapıyorlarmış. O yüzden orası ile irtibat halindeyim. En son "Düşündüğünüz cihaz için fiyat alın, bir de biz fiyat veririz, sonra da arzu ederseniz yardımcı oluruz" demişlerdi. Bu sabah adamlara mesaj atmıştım şu fiyata şu ürünü buldum diye. Ama geri dönmediler. Normalde aynı cihaz 3000-3500tl aralığında satılıyor. Daha düşük fiyata olanlar spot malı, yani paralel ithalat oluyor. Ya da 8700 değil de 8750 şeklinde 50 ile biten uzak doğu ürünleri var, onlarda garantisiz olduğu için ucuz satılıyor. Ama benim bulduğum resmi 2 yıl digicom garantili. Alacağım fiyata montaj yaptırmayı düşündüğüm yerin pek yaklaşacağını düşünmüyorum. Ama adamlara ayıp olmasın diye fiyat vermelerini bekliyorum. Cihazı başka yerden alırsam kıllık yapmazlar umarım. Çünkü bu hafta halledeyim dediğim iş sarktıkça sarktı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün internetten cihaz siparişi vermeden montajı yaptıracağım yere gittim. Arkadaşla görüştük, o da illa garantili cihaz istiyorsan onu da ayarlarız ama bunlar öyle geri dönen cihazlar değil, sırf garanti için o kadar fark vermeye bence gerek yok dedi. Pioneer AVH-8750BT(Singapur, Thailand versiyon) için 1760TL fiyat verdi. 8700BT'nin 2600TL'ye resmi garantili fiyatıyla karşılaştırınca 800 lira üzerinde fark var. Arkadaş herhangi bir sıkıntıda tamirini vs. de yapıyoruz deyince spot mala ikna oldum.Garanti işine güvenmiyorum tabi, ama 800TL fark için risk aldım. 

 

Bir adet de arka kamera taktırıyorum. İşçilik dahil  2140 liraya hallediyoruz hepsini. Ha bir de ekstradan 170 liraya aliexpressten car wi-fi mirrorlink/miracast display adapter siparişi verdim. Normalde cihazın kablolu olarak sağladığı görüntü aktarımını, böylece kablosuza çevirmiş olacağım.

 

Android multimedia cihazlar kararımı zorlaştırıyordu, ama ses vs. konusunda zayıf olduklarını okudum çoğu yerde. Malzeme kalitesi de bir pioneer gibi olmuyor android sistemlerde. Kablosuz mirrorlink ile zaten telefon direk ekrana geldiği için, cihazın video yeteneklerinin de bir önemi kalmıyor. İster youtube aç, ister digitürkplayden maç izle.

 

Bakalım haftaya montaj için randevulaştık. Kısmetse ya perşembe ya da cuma sistemi takacağız. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Cihaz geçen cuma takıldı ve dört beş gündür işe gidip gelirken deneme şansım oldu. Açıkçası çok memnun kaldım. İlk farkedilen aracın orjinal tweeter ve hoparlörlerine dokunulmamasına rağmen hoparlörlerin gücünün bariz arttığı oldu. Normalde aracın kendi orjinal amfisi olmasına rağmen daha önce tweeterlar çalışıyor mu deyip kulağımı yaklaştırıp dinlediğim çok olmuştur. Şimdi tizler ortaya çıktı. Aynı şekilde arka hoparlörlerden gelen bass sesleri dinlenen parça türüne göre dinleyeni acaba subwoofer mı var diye tereddüt içinde bırakabilir. Açıkçası sese direk bir etki beklememe rağmen bu değişimler beni çok memnun etti. Ha zaten eskisi çok kötü değildi ama şimdi çok daha iyi bir ses alıyorum.

 

Ses performansını bir kenara bırakırsak, cihaz'da bir çok giriş seçeneğinin olması inanılmaz bir rahatlık sağlıyor. Cihazda bulunan bir adet hdmi, 1 adet usb girişini uzatma kabloları ile torpido gözüne, ekstradan olan ikinci USB girişini de hemen oto çakmağının altında bir yere taşıttırdım. Ortaya çıkan görüntü hiç sırıtmadı.

 

Montaj öncesi aracımın orjinal tape'li hali;

 

13404020_1036717296375879_1018984872531013417005_1036717269709215_70681341497862

 

Montaj yapıldıktan sonraki hali;

13416806_1036717443042531_1270227632686113404034_1036717479709194_52198998252197

 

13416990_1036717609709181_2905833324852413403890_1036717263042549_84206112300842

 

Ayrıca son fotodan anlaşılacağı üzeri taktırmışken bir de arka tampon kamerası taktırdım. Sırf taktırmış olmak için taktırmış olsam da kullandıkça epey kullanışlı olduğunu gördüm. Tamponda da çok sırıtmadı.

20160610_114230.jpg

 

Artık müziğe(ya da video, image vs) istediğim şekilde ulaşabiliyorum. İster CD/DVD gibi optik medyalar ile, ister USB bellek, sd kart veya external hdd'ile, ister usb bağlantısı ile kablolu ya da bluetooth ile kablosuz olarak telefon, tablet vs. hangisi işinize geliyorsa arşivinize çok rahat erişebiliyorsunuz. İphone ya da android telefonları kablo ile bağlayıp mirrorlink özelliğinden yararlanabiliyorsunuz. Böylece iphone tarafında "Apple Car", android tarafında "Android Auto" ile telefonlardaki navigasyon, spotify vs belli başlı uygulamaları direk pioneer'dan kontrol edebiliyorsunuz. Siri ya da google now ile sesli olarak etkileşimde bulunabiliyorsunuz. İsterseniz mhl destekleyen cihazlar için HDMI girişinin de mevcut olması telefon ya da tabletin ekranını birebir pioneer'ın ekranına yansıtmanızı sağlıyor. Böylece telefonunuzda yapabildiğiniz herşey aracınızın ekranına yansımış oluyor. Ancak ben her ne kadar hdmi kablosu torpido gözünde kalsa da kablo fazlalığını ortadan kaldırmak adına linkteki ürünü sipariş ettim. 

 

http://tr.aliexpress.com/item/PVT-898-5G-2-4G-Car-WiFi-Display-TV-Dongle-Receiver-TV-Sticks-Airplay-Mirroring-Miracast/32662697056.html

 

V2042-1-bc31-q7Ts.jpg

 

Şuan yolda, gelince montajını yapacağım. Böylece telefon vs görüntü aktarımını direk kablosuz wi-fi ağından aktarabileceğim. Bu şekilde atıyorum video oynatmak isteniyorsa cihazın yetenekleri bir önem arz etmiyor. Telefonunuz ne yapabiliyorsa onunla sınırlı kalıyorsunuz.

 

Genel olarak montaj gayet sorunsuz ve temiz oldu. Araç içi multimedia ve hi-fi audio sistemleri için de gittiğim Aydın Oto Hi-Fi Elektrik'i kesinlikle öneririm. Benim ki nispeten basit bir iş olsa da, montaj yapıyorum diye geçinen bir sürü kasap var piyasada. Montajı yapan Ferhat kardeşim kesinlikle işinin piri bir arkadaş.

 

Cihazla gelen mikrofon da çok iyi iş görüyor. Telefona dokunmadan çağrı yapmak, gelen çağrıları yanıtlamak da büyük rahatlıkmış onu anlamış oldum. Çağrı geldiğinde müziğin sesini otomatik kısması ve çağrıdan sonra devam etmesi de güzel bir özellik. 

 

Cihazı kullandıkça yeni yeni bir sürü özelliğini keşfediyorum. Mesela aynı evdeki pioneer av receiver'ımda olduğu gibi mikrofonla otomatik olarak speaker ve eq ayarı yapabilmek bugün farkettiğim birşey. Yarın av receiver'ın mikrofonunu kullanıp otomatik ayar yapacağım. Bakalım önceki duruma göre ne kadar fark edecek.

 

Cihazın genel olarak özellikleri bu şekilde, detayda daha birçok özellik mevcut ama benim zaten böyle bir multimedia sistemini taktırmamdaki amacım yukarıda değinmiş olduğum özelliklerdi. Cihaz bunları da layıkıyla yerine getiriyor ve hırsızlığa karşı sökülebilir panel yapısı olması nedeniyle de aradığım tüm özelliklere cevap veriyor.

MaverocK beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok