hdd bozuldu, kafayi yiyecegim.
0

Bu konuda 8 mesaj var

pcde ssdye windows 7 yuklu, 1 internal 1 tane de external hdd var.

 

Cuma gunu windowstayken bilgisayarima bir baktim internal hdd gozukmuyor, sasirdim, pcyi bastan baslattim yine gormedi, o sirada boot ekraninda da gozukmemisti. ikinci kere bastan baslattigimda ise windows acilmadi, loadingte tikaniyor. guvenli kip denedim o da acilmadi. win recovery yapayim dedim o da olmadi. sonra baktim bios goruyor.

 

hiren boot cd kurdum usbye, ssddeki bilgileri hddye atayim da yeni win 10 kurayim dedim. intrnale attim bilgileri. kurduk yeni windows fakat hddyi pcden cikardim zarar gelmesin diye, kenara koydum.

 

bugun yeni hdd geldi. eski hddyi de taktim verileri almak icin. fakat pc eski hdd takiliyken ya hddyi gormuyor, ya benzeri bir hatadan tikaniyor (asus anakart a2 hatasi veriyor ve siyah ekranda bekliyoruz.)

 

hiren boot cd ile deniyorum, bios bazen hddyi goruyor fakar hirende linux hddyi gormuyor. mount unmount secenekleri falan yok yani, sanki hdd hic takili degilmis gibi.

 

eski bozuk hddmi bile goeuyordu, smart faiulure vermis hdd den bilgi kurtardiydim.

 

fakat su an hic bisi yapamiyorum. delirecegim. 3-5 deneme ile bios hddyi gormekte ama hiren boot cd gormuyor, windows hic gormuyor, zaten windows baslatmaya kalktigimda genelde baslatamiyor o hdd takiliyken.

 

smart failure da vermesi, virus falan mi engel oluyor acaba bu hddye.

 

 

bu arada saka gibi 3 yil once bozulan ve butun cabalarima ragmen butun verileri kurtaramadigim eski 500gb hddmi tekrar takayim dedim ve ondaki verileri su an sorunsuzca kurtariyorum. Delirecegim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam geçmiş olsun.

 

İlk tavsiyem HDD'yi başka bir bilgisayara takıp çalışıp çalışmadığına bakmanız olacak. Sorun anakarttan kaynaklı da olabilir. Farklı bir bilgisayar olasılıkları değerlendirmemizde yardımcı olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kabloyu da yeni bir kablo ile değiştirin mutlaka eğer yapmadıysanız, hem mevcut anakartla hem başka anakartla denerken. Bu operasyondan sonra aynı diskten bulabilirseniz kartı değiştirmeyi de deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun...

 

Yedeği yoktu sanırım, kurtarma derdine düştüğünüze göre :2no: ...

 

Smart hata mesajında ne diyor, araştırdınız mı neden olabileceğini? Ona göre de strateji izlemek mantıklı olacaktır. Gerçi çok da yapılabilecek bir şey yok ama hataya göre belki diski kurtarmaya çalışmak daha fazla zarar veriyor da olabilir eğer verileniz çok çok önemliyse...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

hocam yeni bozulan hdd'de smart hata vermedi, çat diye gitti.

 

smart hatası veren eskiden bozulan ve dün sırf meraktan pc'ye takıp gece verilerini kurtardığım hdd.

 

farklı kablolar ile deneyeyim bi. farklı pc'de deneme imkanım şu an yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün biraz daha uğraştım, kurtarma programlarının ana olayı bilgisayarın hdd'yi görmesi, fakat bios haricinde pc'de hdd'yi gören bir şey yok. (o da her zaman değil, baştan başlatıyorsan görmüyor, ilk kez açıyorsan görüyor ama görmesi de uzun sürüyor)

 

hiren boot cd ile de, bootable disk yazılımlarıyla da hdd gözükmüyor.

 

 

bozulduğu günün gecesi hiren boot cd görmüştü iyi bari demiştim fakat elimde başka hdd olmadığı için kapayıp sökmüştüm, yeni hdd gelince tekrar takayım da dosya aktarayım dedim, durup dururken görmemeye başladı. 

 

Deneyeceğiz bakalım daha da..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok