Ses Kartı Tavsiyesi
0

Bu konuda 10 mesaj var

Selam arkadaşlar;

 

Senelerdir kullandığım ve memnun kaldığım ses kartımı (Creative X-Fi Titanium), acaba yeni aldığım kulaklıktan daha kaliteli ses alabilir miyim diye (Sennheiser Game One) değiştirsem mi diye düşünüyorum.

 

Sennheiser Game One' daki surround kalitesinin, eski kulaklığımdaki (Roccat Kave 5.1) surround kalitesine erişemediğini düşündüğüm için böyle bir düşünce içerisindeyim.

 

Ses kartı harici mi alınır, dahili mi alınır, fiyatlara bakıyorum kaliteliler 500 TL' den başlıyor derken kayboldum ortada.

 

Sizce ne alırsam Creative X-Fi Titanium' dan geçiş yapacağım için farkı hissederim, ya da zaten ses kartım iyiymiş almaya gerek yok muymuşun kritiğini duymak istiyorum. :)

 

Onboard ses kartından Creative X-Fi Titanium' a geçtiğimde çööööş demiştim, aynı farkı hissettirir mi acaba önereceğiniz kartlar, merak ediyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere üstünde creative yazan hiçbir şey almayacaksın gerçekten kaliteli bir ses arayışına girdiysen.

 

Harici ve dahili arasındaki kararı kendin verirsin ama dişe değer bir upgrade olsun istersen, harici için Audioendine D1 DAC gibi bir şey düşünebilirsin. Dahili için benim tavsiyem Essence STX II olur.

 

Gerçi surround olarak bir şey farketceğini sanmam, ben daha çok ses kalitesi açısından tavsiyede bulundum. Surround bu kadar önemli ise sesin için bence HyperX Cloud II kulaklık al bir dene, hangi kulaklığı beğenirsen diğerini satarsın.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ses kartı ile pek bir fark olacağını sanmıyorum. Sorround farkı belki kulaklığın usb ses çipi, yazılımı vs varsa ordan geliyordur. İlgili başlıkta tomshardware'den bir yazı paylaşmıştım ,yeni denebilecek bir anakartınız varsa onboard ses çipi yeterli oluyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Surround kalitesine haliyle erişemez.Öyle veya böyle birinde gerçek 5 hoparlör,diğerinde 2 tane stereo hoparlör var. Ama düzgün bir emülasyonla yaklaşır. Genel ses kalitesindeyse Roccat yanına yaklaşamaz Sennheiser'ın. Sennheiser 50 empedans istiyor düzgün ses verebilmek için. X-fi kulaklık çıkışı buna destek veriyor mu bilmiyorum. Sound Blaster Z veriyor mesela. 

 

Lakin sizin için önemli olan sadece bu değer ve düzgün Surround emülasyonu yapması. Ben sadece kendim kullandığım için Sound Blaster Z'yi tavsiye edebilirim. DAC'lar iyidir ama senin istediğin surround olayını yapamazlar haliyle. 50 empedans kulaklık çıkışına sahip herhangi bir düzgün ses kartı işini görür.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

X-Fi Titanium HD alabilirsin Onur, ama bu saatten sonra sadece 2. elde bulabiliyorsun bu kartı. Creative'in kulaklıklarda sanal çevreleyen ses üretmeye yarayan "CMSS-3D Headphone" özelliği çok başarılı. Bende hem Xonar Essence ST, hem de X-Fi TiHD var; Xonar'daki Dolby Headphone'dan kat kat üstün Creative'in çözümü.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorumlar için çok teşekkür ettim. Anlaşılan ses kalitesinden memnun olduğum için sırf surround için yeni bir ses kartına gidilmeyeceği.

 

CMSS-3D Headphone zaten bendeki yazılımda da var Altuğ, kulaklığı kullanacağım zaman Speakers' ı Headphone' a çekiyorum, CMSS-3D Headphone otomatik açılıyor. Tabi versiyonu var mıdır ne kadar yenidir eskidir bilemiyorum.

 

console.png

 

Bir de Razer' ın yazılımını deneyeyim bakalım, bir fark görebilecek miyim diye.

 

X-Fi' nin empedans değerlerini bulamadım ama biraz daha bakınırım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

X-Fi Titanium HD'yi soruyorsan, 300 Ohm'a kadar kulaklıkları sorunsuz sürebiliyor.

 

Razer'ın yazılımını denemiştim ama bendeki sistemde bariz bir dip gürültüsüne sebep olmuştu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Razer'ın yazılımı teoride iyi olabilir ama pratikte çok sorunlu, hiçbir zaman sorunsuz kullanım diye bir imkan yakalayamadım. Yerinizde olsam fazla güvenmezdim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Razer' ı kurdum, şöyle bir bakındım sildim sonra tekrar.

 

X-Fi Titanium HD değil, X-Fi Titanium düzün verilerini bulamadım. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok