Sound Blaster X-Fi MB3 mini gözlemlemeler
0

Bu konuda 13 mesaj var

Evet yazalım bakalım.

 

Vista ile windows audio subsystemin kernel seviyesi HAL den user level software renderer a geçmesi ile birlikte MS sistem stabilitesini bozan ses kartı sürücülerinden kurtuldu ancak olan biz kullanıcılara ve donanımsal hızlandırmasını kullandığımız ses kartlarına oldu. Muhtemelen dünya üzerinde donanımsal hızlandırma kullanan en son ses kartları X-Fi PCI serisi kartlar idi. Onlardan sonra creative tüm fonksiyonelliği yazılıma yönlendirerek çok daha ufak çipler ile ses kartları çıkartmaya başladı. En son dönemde çılan Core3D çipi aslında basit bir codecden farklı değil. Tüm özellikler yazılım üzerinde. Bu bağlamda creative ses kartı sokamadığı sistemlerde de bir miktar pay almak için windows audio subsystem in öne çıkardığı Audio Endpoint sistemini kullaranak kendi üretmediği çiplerde bile kendi özelliklerinin kullanılmasını sağlayan bir yazılım çıkarttı. Audigy Advanced MB ile başlayan bu durum son dönemde X-Fi MB3 ve MB5 e kadar ilerledi. Bu yazılımların olayı sistemde bir audio redirect oluşturarak tüm sinyali yazılımsal olarak işleyip sonra var olan girdi çıktılar üzerinden vermeye yarıyor. Günümüz işlemcileri de yeterince hızlı olduklarından çok yüksek olmayan latencyler ile bu işi halletmek mümkün olduğundan sistemde ciddi bir yük oluşturmuyorlar. 

 

Ben neden bu işe girdim derseniz Anakartın PCI bridge çipinin luzumsuz noise e sebep olduğunu keşfettikten sonra PCI ses kartını sistemden söktüm ve onboard realtek codec e geri döndüm. Hissettiğim fark muazzamdı. Araştırdıktan sonra p67 çipsette bu sorundan muzdarip çok insan olduğunu da gördükten sonra PCI device olayını kapatmaya karar verdim. Yeni bir PCI express ses kartı almadan evvel iyi araştırmaya da karar verdiğim için bu ara dönemde bişiler deneyebilirim diye düşündüm. 

 

X-Fi MB3 ü creative online store dan 30 dolara aldım. Süreç sorunsuz işledi ve yarım saat içinde aktivasyon keyi ulaştı elime. Yazılımı kurdum aktive ettim ve restarttan sonra herşey hazırdı. SBX Pro ile şu an creative in sattığı ses kartlarında mevcut olan scout mode, EAX5.0 ALchemy crystallizer vs gibi özelliklerin tamamına sahip durumdayım ve onboard realtek ile bir sorun çıkartmadan çalışıyor. 

 

Eski oyunlarda EAX Advanced HD yi de aktive edebilmek güzel oldu. Gözle görülür bir sistem yavaşlaması da yok. Bunca iş arka planda çalışan 1.1 mb ram yiyen bir servis ile idare edildiğinden 40 mb ram yiyen SBX Pro yazılımını her zaman açık tutmak zorunda da değilim. Bence güzel oldu. Bir ses kartı alana kadar beni fazlasıyla idare eder. 

 

Laptop gibi ortamlarda denemek isteyenler için bence güzel çözüm. 

post-38-0-83869500-1477125153_thumb.png

ObiWan beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu denenmeye değer bir fikir gibi.

 

Şu anda ses kartları DAC + giriş çıkışlardan mı ibaret , gerisi yazılımla mı yapılıyor? Öyle ise anakarttaki ses çipi de yeni nesillerde iyi . 

 

Kulaklık için özel bir ayar vardı , bunda yok gördüğüm kadarı ile .Sadece pro sürümde var gibi birşey yazıyordu.

 

Buna $30 vermek yerine ekler usb ses kartı alırım diyen olur, mantıksız mı olur?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet aynen Dac + giriş çıkışlar. Usb dac işini tartışmak istemem neticede o kısmı biraz zevk meselesi. Onboard sağlam bi ses varsa mb3 denenmeli.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela bende Asus Z170 ROG Maximus VIII Hero anakart var. Asus'un kendi Supreme FX ses kartı bulunuyor üzerinde. Bu kart için böyle birşey almaya değer mi veya çalışır mı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Her onboard codec veya mobo add on ile düzgün çalışır mı bilemeyeceğim. Denemek lazım. Supreme FX in kendine has yazılımlarını kaldırıp sadece realtek sürücüsünün yüklü olduğundan emin olmak gerekebilir. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet aynen Dac + giriş çıkışlar. Usb dac işini tartışmak istemem neticede o kısmı biraz zevk meselesi. Onboard sağlam bi ses varsa mb3 denenmeli.

Bilemiyorum ki hocam. Şimdi şu benim anakarttaki ses çipi. Aşağıdaki de Asus Xonar. Bir sürü elektronik bileşen var üzerinde , onlar sadece input-output ile mi ilgili?

 

Creative 'in yazılımları hep sorunluydu eskiden . Madem faydalı bir çözümleri var , şunun doğru dürüst reklamı yapsalar , hangi modellerle çalışıyor sitesine yazsalar iyi olurmuş.

line.jpg

asus-xonar-xense-one-4b.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

çalışır muhtemelen de Optik DAC ların sorunları var. 

Optic DAC ların sorunları var,

USB DAC ların sorunları var,

PCI-E Ses kartlarının sorunları var, 

USB ses kartlarının sorunları var , 

 

Hocam mecbur bu kulaklıkları , hoparlörleri bağlayacağız bir yerden.   :)

 

Yeni ses kartının sorunlarına girmeden en ucuz ve minumum sorunlusu bu optic DAC gibi göründü bana yazdıklarından.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

USB DAC ların sorunları var demedim hocam. Bilakis USB DAClar en sorunsuzları ama kaliteli olanları alırsanız. USB DAClarda karşılaşılan sorun bağlantı seçeneklerinin sınırlı olması. Yani hem headphone amp olsun hem 7.1 versin hem de optik çıkış giriş kayıt kuyut olsun derseniz alet zıvanadan çıkıyor. Sadece headphone veya stereo amp olsun derseniz AE1 gibi aletler oluyor karşınızda. 

 

Optic DAClarda asyncronus çalışma sorunu var sisteme geri bildirim yok bu nedenle hatalı sinyalin düzeltilmesi gibi bir durum söz konusu değil. O nedenle sıkıntı. PCI-E ses kartları iyi güzel de piyasada GAMING OMGWTFBBQ diye satılan kartların hiç biri buna 500 600 dolarlık asus kerativ kartlar da dahil düzgün bir audyofil denen kesime hitap eden aletler değiller. Resampling söz konusu internal kayıplar vs derken orjinal kaydınızın kayıplara uğramış halini dinletiyor sizlere. Oyun oynarken bunlar umrunuzda olmaz gerçi roketi attım abi fiyuvvvv ditye kafamın üzerinden gitti sanki hissini verdikten sonra en iyisi bende beaah dedirtir. 

 

USB DAC en iyisi şu anda. Bunlarda da dual oscillator olanlara bakmak internal resampling olmadan kayıtların kayıpsız biçimde oynatılmasını sağlamak lazım. Bunu diyorum.

 

Internal ses kartları için de aynısı geçerli sadece kasa içinde olmaları onları hala noise den uzaklaştırmamış oluyor. ESI nin ürünleri var. http://www.esi-audio.com/products/?m=12 ESI bile External ürünlere ciddi yatırım yapmış durumda bu arada. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

X-Fi MB3 ü laptopta kullanmak isteyenlere gelsin bu mesaj.

 

Windows 7 pro yüklü 2007 model eski bir laptopta (HD Codec mevcut) gayet güzel çalışıyor. Sorunsuz yüklendi ve aktive oldu. İyi de oldu boşa gitmemiş oldu. Max Payne2 ile denedim birkaç oyun daha denerim muhtemelen ama gördüğüm kadarı ile EAX çalışıyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok