Ofis için yazıcı
0

Bu konuda 10 mesaj var

Ofis için yazıcıya ihtiyacımız var. Şuankiler çok eski ve artık ömürlerini doldurdular.

 

Printer çok kullanılıcak. Ayda 300-400 sayfa basılıyordur heralde. Şuan Xerox un Workcentre PE220 diye eski bir modeli var. Tonerli. Renkli basmıyor. Mac os x için scanner driver'ını bile yükleyemedik. Son günlerde yamuk basmaya ve sayfaları kirli çıkarmaya başladı. Toneri verdik bakıma ama birşey değişmedi.

 

Belimizi bükmeyecek en fazla 1000TL lik bir renkli ve siyah beyaz basabilecek printer önerebilir misiniz ? tonerli mi almak lazım lazer mi ? Sürekli kartuş toner vs dolumu yapmasak çok iyi olur mümkünse tabi. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Lazer yazicialar toner kullaniyor zaten :)

 

Yazicida baski yogunlugu siyah/beyaz mi yoksa renkli mi? Çok fazla renkli baski almiyorsaniz, uygun fiyata s/b bir lazer yazici alip bunun yanina da renkli baskilar icin inkjet yazici koyabilirsiniz. Renkli lazer yazicilar anlamsiz derecede pahali oluyor diye biliyorum.

 

Lazer yazici alirken tam dolu tonerle geliyor olmasina dikkat edin. Toner dolumu yapmak istemediginize gore, sarf malzemesi uygun fiyatli olan bir model secmeniz lazim. Samsung'larda toner fiyatlari digerlerine nazaran hesapli olmasi lazim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

300-400 çok az, boşuna renkli lazer masrafına girmeyin. Ben 2 sene kadar önce canon mg 7150 (model bu olmalı, evde olmadığımdan bakamıyorum ancak görüntü birebir aynı) aldım. Bir de bitmeyen kartuş diye bir marka var, ondan da çipli kartuşları aldım, mürekkeple doldurup duruyorum. Ayda 200 civarı baskı alıyorum ve baskı maliyeti çok ucuz. Wi-fi olsun, Ethernet olsun ağda problem yaşamıyorum, iPhone üzerinden bile rahatlıkla bastırılıyor, fotokopi vs. Çok rahat. Mac üzerinde tarayıcı fonksiyonu da çok basit. Ben 350 TL'ye almıştım, kartuşları ve mürekkepleriyle 550 TL'ye 2 senedir bitiremedim 250 cc mürekkepleri. Tek sıkıntı doldururken mutlaka plastik eldiven giymek lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Model hatırlamıyorum ama Brother ve Canon 'un mürekkep tankı olan modelleri var. Bitmeyen kartuşun üretici tarafından yapılmış hali gibi düşünebilirsiniz. Bu modellerden alırsanız baskı maliyeti en ucuza gelmiş olacaktır. Aylık 400 sayfaya lazer de alabilirsini fakat ilk yatırım maliyeti yüksek olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@pentaman doldurduktan sonra baskı kalitesi nasıl oluyor? Laser printer kullanıyorum evde , toner doldurduktan sonra kaliteden kayıp yok denebilir. 

 

Bir de tepegöz sunumları için asetata baskı yapmak gerekiyorsa mürekkepli ile olmuyor. 

 

Benim gibi çok az baskı alanlar için bir kriterde mürekkebin tıkanma meselesi. Laser i aylarca kullanmasanız ilk açtığınızda sorunsuz çalışıyor , mürekkepte yollarda mürekkep kuruyup tıkanmaya neden olabilioyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mürekkep genel olarak kurumadı bu kartuşları aldığımdan beri, en fazla 1 hafta kullanmamışımdır. Siyah beyaz için daha önce aldığım Xerox 3130'u kullanıyorum senelerdir, o da almış olduğum ve henüz elimde çok miktarda karbon olduğu için. Yoksa canon daha iyi baskı yapıyor. Asetata baskı için de Xerox'u kullanıyordum ancak 7-8 senedir asetata baskı yapmadım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ofiste birde Canon e484 yazıcı vardı. Sizin yazdıklarınızdan sonra bu bitmeyen kartuş sistemini araştırdım. 120TL ye anlaştık yapan yer ile. Bugün verdim yazıcıyı yarın alıcam. Umarım memnun kalırım :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam 300-400 baskı alıyorsanız üzmez sizi. Öte yandan renkli lazerin ilk alımı olsun sonradan bakımı olsun üzüyor insanı. Endoskopide renkli lazerde bastırıyoruz, 3-4 tane 4x6 cm fotoğraf bastırırken bir kağıtta, 2-3 haftada bir servisten çıkmıyor alet. Bu dediğim alt seviyeler için geçerli bu arada. Yoksa devasa yazıcılarımız var servislerde, onlarda tık yok, bir de en ufak problemde hemen servis geliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu bitmeyen kartuş sisteminde yazıcıda bir değişiklik yapılıyor mu?

 

Hazır .de kargo almıyorken ve bf yakınken bir all in one alayım bende. Marka model tavsiye edebilecek olan var mı? Fazla çıktı almam . Scanner 'ın fotoğraf taramada kalitesinin iyi olması gerek. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sistemi bugün teslim aldım. Basım kalitesi olarak gayet iyi normal kartuştan bir farkı yok.

Bakalım kaç sayfa basabilicem. Tankları kendimiz dolduruyoruz ama kartuşun ağız kısmı 2000-3000 sayfadan sonra bozulabiliyormuş. O zaman kartuş alıp devam ediyoruz kullanmaya. Eski kartuşları atmamıştım allahtan. Ağız kısmı bozulunca eskileri takıp devam edicem.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok