Mac mini quad + Fusion Drive, Apple klavye/trackpad, Steam Controller
0

Bu konuda 10 mesaj var

Merhaba,

 

MacBook Pro aldıktan sonra Mac mini boşa çıktı, formatlayıp yeni işletim sistemi kurdum, satışa koyayım.. İnşallah burada gider.

 

2012 model, quad-core işlemcili, Fusion Drive'lı ve 2x8 16 GB RAM'li. Bunlara RAM takılabiliyordu zaten sonradan. Üstünde gelen 2x2 RAM'i de vereceğim. Ekran kartının HD4000 olması dışında bir sorunu yok. Türkiye'den alındı. Fiyat: 2.000 TL.

 

Apple kablosuz Q TR klavye, Magic Trackpad ve Apple AA Pil Şarj Cihazı + 6 AA pil. Oldukça temiz kullanıldı. Hepsi birlikte 500 TL.

 

Steam Controller. 3 kere falan kullanıldı, sonra rahat edemediğim için kaldı öyle. Steam Link ile mantıklı olur ama uzun süre onu da almayacağım için durmasının anlamı yok. 120 TL. Amazon'dan alındı.

 

Umarım satılır fazla uğraştırmadan. Hayırlı olsun. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mac mini satılmamalı değerlendirilmeli illaki. Evde NAS server VM server vs arıyorsanız bence satmayın değerlendirin. Bende de aynı sistem var ama satmamaya kararlıyım. Daha düşük performans veren son model en yüklü haliyle 6000 7000 tl lere giderken gerçek 4 çekirdekli bir modelin bu fiyata gitmesi doğru değil hocam. 

 

Hiç bişi olmazsa bu sistemden ileride kendi smart home düzeneğime server yapıp router dns NAS vs tüm işleri gömeceğim üzerine. USB 3.0 dan 4 adet 6 tb disk bağladım mı canavar gibi NAS olur. Hatta thunderbolt üzerinden bir RAID storage bile bağlayabilirim. Nerdeyse hiç performans kaybım olmaz. OS X Server yazılımı muhteşem bu arada. 

 

Twitch ciler bu sistemleri ucuza kapatarak evde kendi stream serverlarını yapıyorlar bu arada haberiniz olsun.. Ucuza gitmemeli. 

 

Üzerinde çok rahat 8 10 tane virtualbox headless VM yi çalıştıracak kapasite mevcut bu alette. Ben şirkette bir ara kendi mac minimi SQL server VM + NAS olarak ayarlamış ve aleti serin bir kabinete koyup 8 ay hiç dokunmamıştım. Hiç sorunsuz çalıştı. İşten ayrılınca geri aldım illaki. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Selam Densha, aslında doğru söylüyorsun, içimden satmak pek de gelmiyor ama nakite döndürmem lazım, evde NAS / VM server olarak tutma lüksüne sahip değilim ne yazık ki..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam illaki satılacaksa fiyatı yukarı çekmenizi isteyeceğim. 

 

core i5 1.4 ghz 4 gb ram 500 gb hddli son model ikinci elde 2000-2500 tl bareminde geziyor. 

 

Bu elinizdeki cihazı en azıdan 3500 4000 tl arasında satabilmelisiniz. bir daha 4 çekirdekli mac mini görmeyecek kimse. 

 

Bu arada mac mini ne işe yararki diyenlere şunu göndereyim bir baksınlar 

 

http://www.sonnettech.com/product/xmacminiserver.html

 

Rackmount kasa içerisine yerleştirip thunderbolt üzerinden diğer bağlantılar yapıldıktan sonra mac minileri çok güzel rackmount server olarak kullanıyorlar. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ederi buysa, sizce nerede satabilirim 3.500 - 4.000 TL civarında bir fiyata? Hiç bu fiyatta bir ilan gördünüz mü?

 

Şimdiden teşekkürler..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gitti gidiyor üzerinde ilanlar mevcuttu birkaç örnek bulayım size. 

 

Misal bu yeni jenerasyon i5 dual core Fusion drive da yok

 

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/apple-pc-mac-mini-mgen2tu-a-i5-2-6ghz-8g-1tb-mini-pc-254568239

 

Bunlar da giriş seviyesi 

 

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/apple-pc-mac-mini-mgem2tu-a-i5-1-4ghz-4g-500gb-mini-pc-249863282 Sizin elinizdekinin yarısı bile etmez performans olarak. 

 

Şu benimkinin bire bir aynısı yine de düşük fiyat vermişler

 

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-mac-mini-intel-core-i7-16gb-ram-128gb-ssd-plus1tb-hdd-plusni-komplete-11-371376800/detay 

 

2 tb SSD takmış 

 

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-mac-mini-server-2012-sonu-md389tu-a-apple-mac-mini-intel-2.3gh-371466183/detay Server diye satıyo ama aynı alet neticede. Ben de takarım istersem. 

 

Şu olması gereken fiyat

 

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-md389tu-a-2012-sonu-apple-mac-mini-server-intel-2.3ghz-i7-quadco-371465083/detay

 

Bizim modellerin avantajı yeni modellerde olmayan istenirse HDD lerin değiştirilebilmesi ve elde Firewire donanımı olanlar için hala çalışır durumda donanımsal firewire 800 herhangi bir çevirici neyin olmadan. Ve tabiki bir de yenilerde hiç olmayacak olan 4 çekirdek i7 işlemci. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gökalp kusura bakma ama yanlış yönlendiriyorsun Onur'u bana kalırsa.

 

herkese kendi malının ederi, kendi gözünde yüksek görünüyor ama 2. el piyasasında fiyatı, satıcıdan çok alıcı talebi belirliyor.

 

bu tip lükse giren donanımlarda her zaman değer kaybı yüksek olur 2. elde.

 

zaten parası olan adam sıfır alıyor bu mac'leri. 2. elde alacak adamı da cezbetmek için düşük bir fiyat yazmak zorundasın.

 

%25 fazla verip sıfırını almak varken kimse 2. elde böyle pahalı ürün almıyor.

 

çok basit bir örnek ile yazın ekran kartımı sattım. r9 290 vapor-x, çoğu gtx 970'den iyidir performansı. ama gel gör ki en kötü  gtx 970, 900 TL'den satılırken, r9 290'a kimse 700'den fazla vermiyordu, mecbur ben de verdim.

 

sen istediğin kadar performansının aynı olduğunu bil, insanlar para vermedikten sonra satamaz beklersin, bekledikçe de daha çok değeri düşer, sinir olduğunla kalırsın.

 

bir malı gözden çıkarıp satmaya karar verdiysen piyasası neyse vereceksin gidecek, kurtardığın paraya sevineceksin, o yüzden bence Onur'un bizim forum için yazdığı fiyat son fiyat olarak normal, 2000 altına zaten verilmez.

 

ben olsam pazarlık payı olsun diye 2500 yazardım ya da 2000 son diye belirtirdim, DH gibi ölücüsü bol olan yere de 2700 yazıp pazarlıkla 2400'e bırakırım falan derdim, alan adam zaten 2000'e almak için zorlayacak.

 

uzun lafın kısası tabii ki isteyen istediği kadar fiyat yazmakta serbest ama satılmayacak olduktan sonra anlam ifade etmiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mac mini 2012 R9 290 veya gtx 970 gibi bir ürün değil az daha para verip sıfırı ve daha iyisi alınsın. Mac mini 2012 bir daha piyasada görülmeyecek bir ürün. Bir daha quad core i7 içeren ram ve HDD si genişletilebilen bir model çıkmayacak. Belki de bir daha hiç olmayacak dediğim gibi insanlar bu aletleri ucuza kapatıp proje yapıyorlar üzerinde. Ama ebay fiyatları bile ucuz değil. En dandirisi 4 gb ram 2.3 quad 3000 tl civarına gidiyor amerikan parasıyla. 

 

Gene de siz bilirsiniz haraç mezat satılmasına razıysanız bişi diyemem. 

 

R9 290x i 1000 tl ye aldığım zaman ikinci el R9 290 700 e gitmiş çok da düşük bir kayıp değil (Kaldı ki bu kart yurtdışından çok daha ucuz fiyata geldi o dönemki TR sıfır fiyatına göre ve ciddi bir kayıp olmadan satıldı aslında bunu gözardı etmeyelim. 2000 tl ye 980 alan kimse kartımı 1000 tl ye satayım diyemedi diyemiyor kolay kolay. ). Neticede sıfırını ve daha iyisini 1000 tl ye aldım aynı dönemde. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de ikinci el piyasası biraz tuhaf. Onur'un elindeki cihaz niş bir ürün, ederi bizim gözümüzde elbette ki çok daha fazla lakin 3500-4000 TL seviyesine çıkılırsa insanlar garanti vs. de arıyor; aldıktan 1 gün sonra bozulduğunda elinde kalacak bir cihaza kimse bu paraları bağlamak istemez. En azından 1 yıllık bir garantisi olsaydı dediğin fiyata çok rahat satılabilirdi sanırım.

 

Nihai fiyatı Onur'un ihtiyaçları belirleyecek. Acil nakit lazım değilse tok satıcı modunda beklemek cebine en az 1000 TL daha fazla girmesini sağlayabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

 

Mac mini, klavye, trackpad satıldı, Steam Controller'i satmaktan vazgeçtim, kullanıyorum.. İlan amacına ulaşmıştır. Teşekkürler herkese. :)

KaraSinek beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok