Ecu Soft Yazılım
0

Bu konuda 3 mesaj var

selamlar.

Piyasada bazi gruplar OBD üzerinden yazılım atarken, bazıları da beyni açıp üzerinden lehim atip bilgisayar ile haberleşme yaparak yazılım atıyorlar.

 

Şimdi aynı araca bir firma obd ile birşeyler yapabiliyorken, diğer firmanın yaptığı şov mu oluyor?

 

mesela ecufaste gitmiştim 10 gün sonra geri aldırdım. Hiz sabitleyici ile izmire gittim 2 hafta arayla, aynı değerde yaktı, bir değişiklik olmadı, he 5. viteste çıkamadığı yokuslari cikiyordu vs.

 

Şimdi celtictunnings(ingiletereye mailleyip oradan geri aliyorlar) den bir arkadaş gitmiş, çok memnum, ölçülebilir eco elde etmiş. bu adamlar da ECU yu açıp lehimle yazılım atıyor. OBD cilerin birsey yapamadiklarini iddia ediyor.

 

Bir de Dr. Ecu , bu da çok meşhur, araclar ucuyor kaçıyor, her yancinin arkasinda bir sticker falan.

 

İnternette hiç mantik cercecesinde bir yazi bulamiyorum. Zaten bayramlik harcini alan cocuklar arabalarini elletmeye geliyor, biraz da böyle bir müşteri kitlesi var.

 

herneyse, onereceginiz bir şirket var mı? OBD veya ecu lehimleme sizce bir farkı var mı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

obd üzerinden erişelemeyen bazı sistemleri kurcalamak ve değerlerini değiştirmek için lehim yöntemini kullanıyor olabilirler.

 

yazılım atmanın amacı performanstır zaten, bu işe girmekteki tek amacın ekonomiyse boşuna zaman kaybetme derim... orjinal kullan daha iyi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece yakıt tüketimi için bu olayı yaptırılmaksa amaç zatn etkilediği 0,5/1lt max(100km bazında) civarı oluyor. Oda normal şartlarda aracın turbo basınç değerleriyle falan oynayıp normalde sensörün okuyup ölçümüne göre gaza basma/devir kombinasyonlarına göre yakıt/hava karışımlarının değiştirilmesiyle falan sağlanıyor. Düşük devirdeki avantajı zaten doğal olarak tork artışı olmuş olması, EGR iptali vs gibi mevzularda da araca biraz daha hp kazancı gibi mevzular ön plana geliyor. Lehimleme ya da cihaz takılarak yapılan modlarda değerler biraz daha zorlanabiliyor sanırım. Ben yaptırmadan önce üstü kapalı araştırmıştım. Olay tamamen keyfi gibi bence birazda aracınıza ne kadar yüklenmek istediğinizle alakalı gibi. O lehimleme olaylarına falan gözlemlediğim kadarıyla daha çok hız serilik elde etmek isteyen arkadaşlar baş koyuyor diye biliyorum. Misal 110hp aracı olan softmod ile 130hp almışsa hardmod ile 150hplere kadar falan erişiyor gibi durumlar mevzubahis. Tabi dolaylı yolda motora turboya vs aksamlara daha çok yük bindirilme gibi durumlarda göz ardı edilmemeli.

 

Sadece ekonomik kullanım tercih edilecekse softmod yeterli bence, en azından aracı satarken yazılımsal olduğu için oynanmış birşeyinde riski teşkil etmemiş oluyor. Normal stok motorlada az yakarsınız ama misal 1000/2000dd arası özellikle yüksek viteste araç boğuluyorken modla elde edilen balans torkun yüksek tutulup gazada çok yüklenmeden o geçişin sağlanmasını elde ettiriyor. Buda sana uzun süreçte bahsedilen 0,5lt/100km gibi bi kazanç oluyor zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok