Skyrim'e Yeni Başlayacaklara Önerileriniz
1 1

Bu konuda 4 mesaj var

Çoğunluk bikaç kere bitirmiştir, üzerinden çok da zaman geçmiştir, ama ben Elder Scolls V: Skyrim oynamaya yeni başlayacağım. Baldur's Gate ve takipçisi oyunların çoğunu oynadım ve bitirdim ancak açık dünya FRP ve diğer oyun türlerinde epey tecrübesizim (sadece bol Wiki desteğiyle Dragon Age Inquisition ve Witcher'ın ilkini bitirmişliğim var). Normalde karakter yaratımı için önceden bin tane faq okur, oyuna dair ön hazırlık yapar, ardından yaptığım ilk karakterden memnun kalmaz, yeniden başlardım. Ancak artık vaktim kısıtlı olduğu olabildiğince güçlü bir karakterle rahat rahat ilerleyip, oyunun dünyasına, hikayesine dalayım istiyorum. Bunun için bir kaç sorum olacak: 

 

1) Öncelikle sınıfı sevmem ve rahat bir oyun sunması nedeniyle büyücü olurum FRP'lerde. Burada gerçek zamanlı dövüş var diye zor olur diye düşünmüştüm, ama ilk yan görevlerden birinde basit bir ateş büyüsüyle pek hasar almadan vur kaç yapa yapa rahatça adam aldım. Büyücüyüm, ama zırhla geziyorum. Şimdilik bir tersliğini görmedim. Genelde DND tarzı oyunlarda oyun başında sıkıntı yaşanır büyücüyle, ama ben az hasar alıyorum gibi hissettim ve rahatça ilerliyorum. Oyun ilerledikçe bu rahatlık devam ediyor mu, yoksa daha rahat bir oyun için yönelmemi önereceğiniz sınıf veya özellikler var mı?

 

2) Etraftan toplanabilecek bin tane malzeme var. Şimdilik taşıyabildiğim için bulduğumu alıyorum da bunun bir sonu gelecek. Özellikle atmamam gereken eşyalar var mı? Quest item'lar bir şekilde özel olarak belirtiliyor mu, yoksa oyunun sonundaki bir görevde iyi Xp getirecek bir eşya oyunun başında çıkıp satıldıktan veya atıldıktan sonra şansını kaybedebiliyor musun?

 

3) Oyunun Special Edition versiyonunu aldım. Oyun low ayarlarda oynamamı önerdiği için, görsel iyileştirme getiren hd kaplama iyileştirmesi kurmadım. Sadece resmi olmayan patch'i indirdim. Modlarla oyunlara müdahil olunmasını sevmiyor, oyunu yapanların yarattığı dünyada kalmak istiyorum. Ama Skyrim ile bir sürü mod geliyor. Bununla ilgili bir sürü video ve yazı var. Bir kısmına baktım da çok alakasız şeyler öneriliyor (görevlerde arkanda şarkı çalan bir bard ayı gibi). Her ne kadar ek bir şey kurmayı düşünmesem de oyunun ruhunu bozmadan, gerçekten bir şey kattığını düşündüğünüz modlar var mı? Ya da oyunda sıkıntı haline gelen arka plan hesaplama hatalarını düzelten şeyler de olabilir. Tam isim vermenize gerek yok, zaten epey zaman geçmiştir oynamanız üzerinden. Şöyle bir şey vardı derseniz yeter.

 

  

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben mod listesi atayım. En gerekli olan bu. Nexusmods'dan çekip programı ile kurabilirsiniz. Başka mod tavsiye eden de olacaktır.

 

 

skyrim mods.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
14 saat önce, Bloody said:

Ben mod listesi atayım. En gerekli olan bu. Nexusmods'dan çekip programı ile kurabilirsiniz. Başka mod tavsiye eden de olacaktır.

 

 

skyrim mods.jpg

 

Özelllikle "map marker" tarzı modlar çok makbule geçti. Teşekkürler.

Idefix tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sık sık save alın, SE 'de durum nasıl bilmiyorum ama ara ara saç yoldurtan buglar oluyor. Save alırsanız en azından cok kayıp yaşamazsınız.

Idefix beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok