Zyxel VMG3312-B10B Ttnet modemi ve usb portu
0

Bu konuda 2 mesaj var

Selamlar,

isyerinde backup ve yazıcı paylaşımı ile ilgili çözümler düşünüyordum. O ara depomdaki HP 1410PSC( okul doneminden kalma, tahminen 2006 da satın aldim) aklıma geldi ve iş yerine götürdüm. Sonra N11 den muadil siyah ve renkli kartuş satin aldim. Modemin USB sine yazıcıyı bağladım. Calismadi tabii, çünkü İP uzerinden hangi yazici oldugunu anlayamadi laptop, ama modem arayüzünde hangi yazici oldugunu tespit etti. Ben de, usb den dogrudan laptopa takip yazıcı kurulmasini bekledim, ardindan söküp modem e geri taktım. İP uzerinden yaziciyi zorlama sürücü yükleme yontemi ile artik listede cikan 1400Series PSC secerek kurdum. Yazici artik ag uzerinden calisir hale geldi.

 

Ardindan backup işlemlerini yonetmek için çözüm aramaya basladim. TODO easy backup free yazılımı , aksamlaro USB hdd takip yedek aliyordum ama bunu otomatik hale getirmek istedim.

 

Bu sefer olur mu olmaz mı derken, USB 3.0 4 port coklayici cihaz aldım, modeme bagladim ve portlara da 1TB hdd ve HP yazıcıyı taktım.

 

Todo Easy Backup programindan da İP üzerinden hddyi surucu kodu atayarak tanittim ve ona da artik otomatik backup aliyor. Bir image olusturdu ve guncellenen dosyalari yedekleyip guncel image tutuyor.

 

Modem marifetli modemmis, hosuma gitti.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok