Mesh kurulumu
0

Bu konuda 2 mesaj var

Evde 2 adet deco x10 cihazım var. Geçen yıl modemden her iki mesh cihazına da kablo ile bağlantı yaptım ve ikisi de çalışıyordu. Deco uygulamasından cihazların kablo ile bağlı olduğunu görüyordum.

Ne olduysa bir kaç ay önce oldu ve cihazlar birbirini kablosuz olarak görmeye başladı. alt kat ve üst kat olduğu için zayıf ikinci cihaz ana cihazdan zayıf sinyal alıyor ve bağlantı devamlı kopuyor. Gül gibi çalışan sisteme ne oldu bir türlü anlayamadım. 

TP link hizmetleri bunun olmayacağını cihazların birbirini muhakkak kablo ile bağlı olması gerektiğini söylüyor, ancak her ikisi de kablosuz bağlı olarak neredeyse 1 yıl kullandım. Dün reset attıkm cihazlara, ağı tekrar kurdum ama yok olmadı. Eğer cihazları birbirine kablo ile bağlarsam kablosuzu iptal ediyor, ikisini de modeme kablo ile bağlarsam 2. cihaz ana cihazı kablo ile görmeye çalışıyor, modemden gelen bağlantıyı devre dışı bırakıyor. iki cihaz arasında kablo çekemiyorum, ama modemin durduğu elektrik panosundan odalara giden kabloları kullanabiliyorum. 

Bu aletlere ne oldu şimdi, bir yerde bir ayarlar mı bozuldu? 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 3'lü Mercusys h80x. Biri salonda modeme bağlı, modem wifi kapalı diğer üçünü de, holdeki küçük oda ve kendi yatak/çalışma odama koydum. Salondan hole, holden de benim odaya köprüleme yaparak ana ünite hariç tamamen kablosuz interneti dağıtıyor. Tek sıkıntım elektrik gidip gelince holdeki ve benim oda ana makineye bağlanamayıp kırmızı ışık yakıp kalabiliyor. Ya uygulamasından network optimization ile düzeliyor ya da en kötü ihtimalle holdekinin fişini söküp takınca. Aslında ideali salondan hole, holden de benim odaya kablo ile bağlamak ama kiralık evde kablo dözemekle uğraşmak istemiyorum. Zaten paket hızını tam veriyor, iç network testinde de 150-180 megabit aktarım yapıyordu yanılmıyorsam (odada laptoptan speedtest server açıp, salondan bağlı telefonla ölçüm aldım)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok