internet yasaklarında yeni gelişme.
2 2

381 posts in this topic

2 hours ago, TheCrow said:

sanal makine alıp ordan işlerini görürsün. oyun oynanmaz ayrı konu ama yasak delmiş de olmazsın (diye düşünüyorum)

Diğer siteler için geçerli olabilir bu ama Telegram ,whatsapp 'ın durumu farklı.  Benim aşmam birşeyi değiştirmiyor, başkalarının da aşması gerek. insanlar anneleriyle,babalarıyla bile whatsapp dan yazışıyor, onlar aşamazlar. Şirketler whatsapp üzeinrn müşterileriyle ileitişim kuruyor, yasak olan bir aracı kullanamazlar göz göre göre . vs vs. 

Üstelik aşmak da yasak olursa, sanal makina ile aşmaya cesaret edemez pek çok kullanıcı, yakalandığında alacağı cezaya değmez .

2-3 hafta önce NordVPN satın almıştım. Yaklaşık 1 hafta önce bağlanmış gibi gözüküp Internet'in tamamen kesilmesi ile sonuçlanan durumla karşılaşmaya başladım. Sunucu değiştirdim, ülke değiştirdim, değişik protocol ve bağlantı şekilleri denedim, help kısmındaki tüm connectivity ile ilgili şeylerin neredeyse hepsini yaptım. Fakat nafile...

turkeyblocks'da 1.1.1.1 DNS'ini bloklandığını gördüm ama VPN'lerle ilgili bir şey yoktu. Bu başlıktaki bir kaç mesajı okudum. Sanırım sıra NordVPN'e de gelmiş gibi gözüküyor. Sırayla hepsine gelecek bu gidişle. Çok yazık, çok...

VPN servislerini hic neden gostermeye gerek duymadan teker teker engelliyorlar. Gecen sene PIA kullaniyordum bir aralar, tum IP'leri engellenmisti onun da.