Xiaomi Mi 4 - Kullanıcı izlenimlerim ve yorumlar
1 1

Bu konuda 59 mesaj var

Android cihazlar konu başlığı altında da bahsini geçirdiğim telefonun izlenim ve detaylarını buradan aktarmaya çalışıcam. Siz arkadaşlarında görüş, yorum ve sorularını burada konuşabiliriz.

 

Cihazın resmi web sitesi: http://www.mi.com/en/mi4/

 

Cihazın başlıca ilgi çeken temel özellikleri:

 

Cpu: 2.5ghz dört çekirdekli Krait 400

Gpu: Adreno 330

Bellek: 3gb

Ekran: 5" 1920x1080 441ppi

Hafıza: 16gb (64gb satılan opsiyonu mevcut ancak TR' de bulunmuyor.) dahili, sd kart genişleme yok.

Kamera: 13mp arka / 8mp ön

Pil: 3000mah

 

post-1-0-27690500-1450952046.jpg

post-1-0-38897500-1450952050.jpg

 

Normalde huyum değildir ama şu an TR' de başka seçeneğini bulamayınca beyaz modeli almak zorunda kaldım. Tabi yanında aldığım orijinal kılıfı ve ekranın kasaya oranlar büyüklüğü ele alınınca beyaz alanlar zaten nerdeyse hiç gözükmeyecek kadar az, nispeten siyah-beyaz balansıda yaptırıyor buda hoş görünmesini sağlıyor. Aliminyum çerçeve kasa çok klas ve kaliteli görünmesini sağlıyor. Benim nokia L735' den sonra bariz daha kaliteli malzeme ve işçilik olduğunu gösteriyor.

 

IMG-20151227-WA0003.jpgIMG-20151227-WA0005.jpg

 

Nokia L735 ile birlikte yanyana pozları, biri 4.7" diğeri 5" olan telefonları yanyana koyduğumuzda kasanın boy ile oranının daha güzel kullandığınıda buradan görebiliyoruz.

 

IMG-20151227-WA0007.jpgIMG-20151227-WA0008.jpg

 

Telefonu ilk almayı planladığımda win 10 kurarım diye almak istemiştim. Biraz araştırdıktan sonra Miui arayüzün çok güzel olduğunu yeni özelliklerini falan keşfettim. Telefon ilk Miui 6 olarak geldi. Paketi ilk açtığımda hemen telefonu bilgisayar ile bağlayıp sitesinden stable son sürüm miui 7' yi içerisine aktarım; çok basit ve hızlı bir şekilde güncelleştirme işleminide tamamladım.

 

Daha önce hiç android tabanlı bir telefon kullanmadığım için (arkadaşların ya da yakınlarımın telefonları elbet elleştim ama böyle kapsamlı kendime ait manasında) ilk etapta windows phonedan geçiş kaynaklı ufak bi bocalamam elbet oldu. Tabi 1 gün kurcaladıktan sonra düzen oturmaya başladı. WP' de ki uygulamalarımı hemen olduğu gibi bunda da kurdum, görünürde eksik olan birşeyim yok. İlk etapta here drive yok sanmıştım ama here maps içinde gömülüymüş zaten bu. :) Zaten wpde uzun zamandır beklediğim hearthstone oynunu kurmak işin sosu oldu direk.

 

Telefon çok akıcı çalışıyor, miui arayüze bayıldım doğrusu. WP' ye göre kullanım farklılıkları var haliyle wpye alışkın olduğumdan ilk bakışta uygulamaların kullanımı falan zor gibi geliyor ama alıştıkça öyle bir zorluk olmadığı aslında farklılıktan kaynaklı olduğu anlaşılıyor.

 

Kamerasını sevdim, özellikle L735' den sonra en azından gelişmiş bir kameraya da sahip olmuş oldum. Kameranın güzel fonksiyonları var bunları lumiada yapmak mümkün değildi. Misal foto çekiminde gerçek zamanlı autofocus ve yine efeklerin gerçek zamanlı görünümü gibi ayarlar mevcut. HDR mevcut fotoğraflarda güzel görsellik ayarlamaları yaptırmaya imkan tanıyor. Video çekim 4k mevcut gayette kaliteli çekim yapabiliyor. Örnekler internette mevcut olduğu gibi kendi paylaşımlarımıda yapmaya çalışacağım.

 

Burada da OTG bağlantısıyla kullanımı görebiliriz. Normalde dahili hafıza 16gb olarak geliyor, 12gb bize kullanılabilir alan mevcut geri kalan 4gb temel os gereksinimini kaplıyor; çoğu durumda yeterli olsa da video gibi kapsamlı büyük içeriklerde durum sıkıntıya girebileceği için yine en azından otg ile çözüm sağlayabiliniyor.

Screenshot_2015-12-27-20-17-01_com.rhmsoft.fm.hd.png

 

Başlık mesajı güncellenmeye devam edecek...

yarimpower and BoRa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi izlenimlerimi muhakkak paylaşacağım şu an için şöle bi karşılaştırma kıstası verebilirim.

 

 

Kendimcede şu an için l735 den daha hızlı tüketiyor gibi geliyor ama bu biraz psikolojik olabilir çünkü diğer telefonu bu kadar elimde oynaşmıyordum çünkü, bu tel şu an yeni olduğundan sürekli elimde birşeylere bakıyorum falan. Dünden beri 1.5 günlük kullanımla tqbi %20 e düşürmeyi başardım.

 

Tabi wpye göre biraz fazlada tüketiyor olabilir android tabanlı miui.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Güle güle kullan Deathknight...

 

Sd kart takılmayan bir telefon için 16gb bellek günümüz standartlarında kabul edilebilir değil bence... Keşke 32gb ile başlasalarmış...Hani apple falan kasten yapıyor da, Çinliler bunu yapmamalıymış...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler arkadaşlar.

16gb meselesi diğer konuda da bahsinü geçirtmiştim. Kafama takılmıştı biraz ama telefonu alırken yanında 64gb sandisk otgde satın aldım, bu durumda bu şekilde bu ihtiyacımıda gidermiş bulunuyorum.

Miuinin bi güzelliği var, telefonu uykuya geçirirken istenirse arkaplanda ki açık uygulamalar temizlenebiliyor. Yine kendimizde bu işi yapabiliyoruz. Şu an wpden farklı olarak anlamadığım bi uugulamadan çıkmak istediğimde kapatmayı bulamadım her seferinde arkaplanda kalmaya devam ediyor. Menüye girip bellek temizleme yaparsam gidiyor. İlginç zorla kapatma var ama istediğim kapatma değil.

Google servislerden kasıt nedir? Playstore u mu söylüyoruz?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Google servislerinde , google playstore u soruyorum. Çinli telefonlarda genelde gelmiyormuş. Resmi olarak indirilebilin bir yer var mı?

 

Ekran kalitesi nasıl?

 

Fiyatı kestiremedim. 1050₺ (indirimi saymayın). 1200-1300 ₺ lg nin veya samsung un eşdeğer telefonları bulunmuyor mu?

 

Edit:

Yeni modelde de 16gb/64gb kullanılmış.

http://www.phonearena.com/news/Check-out-this-video-of-the-Xiaomi-Mi-5-in-action_id76958

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla çok fazla bilmiyorum ama normal google playstore açılıyor gayet normal olarak. Bu cihaz normal resmi TR kayıtlı bir cihaz. İlk geldiğinde TR lokasyon kayıtlı olarak geliyor, zaten Delta iletişim distribütörlüğünden 2 sene garantili. İçinden de doğrudan google playstore kendisi geliyor haliyle.

 

Ekran kalitesi gayet güzel, full hd destekliyor. IPS panel L735' in amoled ekranından sonra bir miktar farklı gözükebilir haliyle ama ben hiç yadırgamadım diyebilirim. Ekran Gorilla Glasstan biraz farklı olarak Corning® Concore Glass ile karşımıza çıkıyor.

 

Fiyatı ben tabi indirimle 787liraya almış oldum ama normalde N11 üzerinde 1037lira idi. 1050liraya semer mağazasıda satış yapmakta. Hepsiburada.com üzerinden de 1150liraya alınabilmekte.

 

Bu fiyat aralığında LG G3 alınabiliyor bildiğim kadarıyla samsungu bilemiycem telefon konusunda hiç bi zaman sıcak bakmadığım bir marka.

 

Genel bi değerlendirme yapacak olursam

 

+ gördüklerim: İşlem gücü, kamera, arayüz, dizayn

- gördüğüm: sd kart bulunmaması.

 

Cihazın birde şöyle güzel bir + sı mevcut. İster custom android rom, ister miui, istersen wp kullanabilirlik opsiyonu mevcut. Yarın öbür gün androidden pişman kalırsam wp 10 kullanabilirlik opsiyonumda mevcut. Tabi Miui arayüzünü epey sevdim, gayet akıcı ve kullandıkça daha da kolaylaşıyor. Görsellik ve düzenlenebilirlik açısından çok daha çeşitli. Eksik olarak canlı kutucuklar gitti tabi. :)

 

@@ResetButton Mi 5' in depolama olarak bu telefondan bir farkı yok hocam. Bunda da 16/32/64gb opsiyonlar mevcut. Mi 5' te aynı şekilde 16/32/64gb olarak, yine saçma bir şekilde sd kart genişleme gelmiyor. Xiaomi' nin sd kart destekleyen başka telefonları mevcut ama bu seride hangi akla hizmet sd kart genişleme kullanılmamış şaşırtıcı, bi ihtimal incelik ekranın kasaya göre boyu falan diyeceğim ama sim kartı dıştan girmeli yaptıkları yuva gibi ona da bir yuva ayarlanabilirmiş aslında.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

play store gelmiyor diye ben huawei honor x2 icin demistim. Bu cihaz huawei mediapad x2 isimli uluslararasi modelin sadece cinde satisa sunulan bir versiyonu idi. Yani cin disinda herhangi bir ulkeye ithalati mumkun olmayan, cine ozel bir versiyon oldugundan icine playstore koymamislardi. Buradaki xiaomi mi 4 turkiyeden satin alinabildigine gore ithal edilmis ithalati mumkun bir cihaz, o nedenle icinde play store vardir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Google  play geliyorsa, güzel o zaman. Başka yerlerde o tip şikayetler görmüştüm. Herhalde kullanıcılar Çinden alıyor. Tabii garanti işi bence sallantılı. O servislerin bir sorun çözeceğini sanmıyorum. 

Genel kalitesi iyi anlaşılan. Ekran 5.5 olsaymış. Bir kurcalamak için alırdım.

 

Xiaomi 'nin CEO 'sunun bir roportajını görmüştüm . Bu sdcard işini sormuşlardı. Şöyle açıklıyor. Kullanıcı , düşük kaliteli veya sahte sdcard alıyor. Sonra çok yavaş çalıştığından veya çıkan sorunlardan , telefonu suçluyor. Bu şikayetlere maruz kalmamak için sdcard desteği kaldırılmış. Hatırladığım kadarı ile Apple da benzer nedenle destek vermiyor.

16 yetmez ama 64 yeter zaten. O modeli getirselermiş keşke.

 

Yukardaki sorunuzun cevabı , Android de , uygulamadan çıkmak istiyorsanız, geri tuşuna basarak çıkın .

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran meselesi kişisel tercih tabi. Ben özellikle küçük boyut ekranı daha çok seviyorum. Misal 4.7" olan l735 benim için tam kompakt olan boydu. Tabi xiaomi öle güzel bir dizayn yapmış, 5" de nerdeyse aynı boyda o yüzden hiç yadırgamadım. Geçen hafta elimde asus zenfone 2 falan inceleme şansım oldu. 5.5" biraz devasa geldi, ellerimde yeterince kocamandır bu arada 1.87 boy büyük kesimlerdenim ama işte öyle bir his benimkisi de ☺

16gb meselesi çoğu kişi için yetmeyecektir elbet. Benide rahatsız eden bir durum haliyle. Şu an temel bazı şeyleri atıp biraz müzik falan atmamla depolama yarısı doldu haliyle. Misal 4k video çekim yapacaksan böle bi kapasite için sadece deneyim niteliğinde gibi kalmış oluyor. Neyse ki ben o işi otg ile çözdüm, gayet pratik ufak usbmi takıp gerektiğinde hafıza boşaltma vs yapacağım. Merak eden olursa bağlıyken içinden kullanım yapılabilmekte. Usbde iyi epey pc üstünde 132/55mb test çektim.

Geri çıkış evet çıkıyor ama istediğim gibi bi çıkış değil. Menüde yine kalıyor, menü tuşuna basınca ordan tekrar hızlı giriş yapabiliyorum yada hafızayı boşaltabiliyorum. Belkide bölesi iyi olan tam bilemicem, sonuçta uykuya geçincede kendi boşaltabiliyor. Wpden alışkanlık sadece tabi hafızada kalan şeyin hemen hızlıca geri gelme avantajı var.

Android için bence giriş belleği 3gb olmalı acaip kaynak tüketim var daha hiç bişi açmadan 1.5gb yiyor. Bi tarayıcı bi iki bişey açıyorsun hop arkaplanda 600mb falan yer kalmış.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir süre sonra androidin şişmesi ciddi sıkıntı verebilir hatırlatalım. Böyle bir kötü ünü var kendisinin şişiyor. Windows şişer normalde ama android windowsu aşmış vaziyette şişme olarak. 

 

WP10 resmi rom geldikten sonra bir geçirip denemek lazım aleti. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an ki kullanılabilir romuda microsoft tarafından desteklenen rom bu arada kafada çakma kaçak rom algısı vermesin. Microsoft bu şekilde imza atmış Xiaomi firmasıyla.

 

Şimdilik pek bir sıkıntı yok gibi büyük ihtimal miui denen arayüzün tabi androidi kullanmadığım için daha düzenleyici birşeyleri mevcut. Kendi içinde gömülü temizleme uygulaması vs mevcut zaten, en basitinden mesela dediğim olay mevcut. Android kendinden böylemi kullanan daha iyi bilir tabide, mesela açtım 10 tane şey bunlar ben çıksamda arkada hızlı kullanımda beklemedeler windowsta çalışan bi appin bi süre bellek rezerve etmesi gibi. Menü tuşuna bastığımda bunlar burada gözüküyor, ortada ki x tuşuna dokunduğumda tüm belleği temizliyor. 2gb bi alet olsa tabi benim kullandığım uygulamalarca ucu ucuna yetebilirdi; şu ana kadar ful doldurmam mümkün olmadı dinazor bir pc kullanıcısı olarak bol bol daha yerim olmasına rağmen her zaman boş yer gözükecek takıntım bitmek bilmeyecek. :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir süre sonra androidin şişmesi ciddi sıkıntı verebilir hatırlatalım. Böyle bir kötü ünü var kendisinin şişiyor. Windows şişer normalde ama android windowsu aşmış vaziyette şişme olarak. 

 

WP10 resmi rom geldikten sonra bir geçirip denemek lazım aleti. 

 

Nexus 6 almak üzereyim; o da şişiyor mu?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

geçen bir arkadaşta 1520 gördüm. Açıkçası fiyat da inmişken 1520 alınabilir 1400 tl lik fiyatı ile. Mi4 den tek farkı 2 gb ram olması ama 1520 resmen uçuyor 1320 ye göre. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanına göre hala baba bi telefon, özellikle kamerası için tercih edilebilirliği yüksek ama hem biraz demode olmuş bir telefon hemde bana böre çok büyük. 6" sınıfı benim kullanımıma gelmez yinede güzel telefon hak geçirmemek lazım. Hatrı sayılır donanım gücünede sahip.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu aralar Microsof'a çok kızgınım hocam, bir süre WP düşünmüyorum. 1520 çok güzel cihaz da artık fiyatı 1000 lira altına düşmeli idi...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok