Lenovo Vibe P1 incelemesi
0

Bu konuda 31 mesaj var

Telefonun adı geçen gün forumda geçince , merak edip özelliklerine baktım. Aklıma yattı. N11 'den , indirimle 1140₺ a aldım. Almadan önce incelemeleri araştırmadım. Zaten birşey almak istiyorsanız, araştırmamak lazım :) . Aldıktan sonra baktım biraz.

 

NanoSim aldım Avea'dan . Kullanmaya başladım. Yeni kartlar 4.5G destekli geliyor.

 

İlk izlenim şöyle.Detaylı incelemeyeceğim. Sadece önemli gördüğüm noktaları yazıyorum.

Cihazın genel kalitesi iyi . 

İki tane nanoSim yuvası var. Yani ya sdcard, ya simcard gibi bir kısıtlama yok. 

iki simcard desteği genel olarak talep edilen birşey herhalde. Nasıl değişim yapılıyor aralarında bilmiyorum. 

 

Kullanmaya başlayınca , ilk dikkat çeken pil ömrü. İnanılmaz. Saatlerdir arka planda uygulama kuruyor,hem ayarları yapıyorum.. Başka telefonlarda , genelde şarja takarım bu sırada. Bunu takmadan . Hala %85 de. 

 

Ekrandan memnun kaldım. 5.5' , 1080p . Benim için minumum zaten .

Zen serisi gibi mat değil. Renkler doygun ,canlı . Parlaklığı yeterli. Default brightness düşük. Biraz ayarları kurcalayınca, super -brightness gibi bir mode var gerekirse.

 

Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 kullanıyor. Benim için yeterli performansı. 

Benzer telefonlarda 3gb oluyor. Bunda 2gb var. aslında 3gb bir versiyon var ama Türkiye ye getirilmemiş. Oyun oynamayan biri olarak , 2gb 'ın bir zararını görmedim. 

 

Pilin  5000 mAh olması alışılmışın oldukça üzerinde . Başka model bilmiyorum. 

Bundan yararlanıp, ilginç bir özellik koymuşlar. Başka cihazları şarj edebiliyor. Tabii uygun kabloya veya adaptöre ihtiyaç var. Pratikte ne kadar işe yarar kestiremedim. Dışarda yanınızdaki kişinin şarjı bitse, uygun adaptör olmaz. Evde elektrikler kesilirse belki bir işe yarar.

 

Bluetooth 4.1 var. Alternatiflerinde genelde 4.0. Ancak yazılımla 4.1 oluyor çoğu. Tabii üreticiye kalmış.Sonuçta avantaj.

 

Parmakizi okuyucu benim için önemli. Samsung lardaki gibi home tuşu altında. Kullananlar %90 başarılı diyor. Benim denemelerimde başparmağın belli bir yerini kullanırsam okuyor. Güncelleme gelmeye devam ediyor . Tekrar tanıtıp , deneyince, arttı başarı oranı. Başparmak yerine işaret parmağı kullanıca sonuç iyi. 

 

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, hotspot destekliyor. 

 

Android 5.1 ile geliyor.  Android 6.0 alacak yakında . Bu parmakizi okuyucusu olan bir telefon için önemli. 6.0 önemli yenilikler geliyor

 

İncelemelerde genelde bir hata var. capacitive tuşlarda , arka aydınlatma olmadığı yazılıyor. Oysa aydılatma var. 

 

Diagnostic için yazılım geliyor yanında . En azından alınca hemen deneme şansı oluyor. Bir mağazada alırsanız, o yazılımla deneyim tüm fonksiyonları. 

Falza bloatware yok.  Launcher iş görür durumda , önemli değil bence ,  zaten hemen Nova launcher ı yükledim.

 

Arka kapak geliyor ama yanlardan çıkıntı yapmıyor. Ekranla aynı hizada nerdeyse. Düşme esnasında koruyacak olan o çıkıntı halbuki. Bu haliyle pek bir koruma fonksiyonu yok. Ayrıca , o arka kapak çok kolay çıkıyor. Düştüğünde ayrılır gibi görünüyor. Madem koyacaklar, bari düzgün birşey verselermiş yanında. 

lenovo_vibe_p1_11.jpg

 

Yine kutudan ekran koruyucu çıkıyor. Gorilla Glass 3 olduğu düşünürse, benim için gerek yok. Yıllardır telefonları bu tip korumalar olmadan kullanırım. Çizilen olmadı.

Bu sefer Nillkin flipCase aldım Aliexpress'ten. 

http://www.nillkin.com/english/proshow.asp?mid=2&sid=0&tid=0&cid=1&scid=&id=5596&page=1

 

NFC desteği var. Şu anda pek kullanılmıyor herhalde ama bulunsun. 

 

Kameranın , düşük ışıkta performansından memnun kalmadım. Farklı ayarlarla denemeye devam edeceğim.  dual-LED (dual tone) flash var özellikler arasında.

 

Rocket Charge özelliği var yazıyor. 10 dakikada , 10 saatlik kullanım sunuyormuş.

 

1140₺ a ne almış olduk , ona bakarsak. 

-5.5' 1080p ekran

-Qualcomm 615 işlemci

-Parmakizi okuyu

-32gb, 2gb ram

-BT4.1, NFC 

-Kaliteli üretim.

-Sdcard desteği. 

-iki simcard takılabiliyor.

 

Forumda bir kullanıcı Lenovo servisi ile tecrübesinin çok iyi olduğunu yazmış. Bu da bir avantaj demek ki . 

 

1300-1500 ₺ aralığındaki diğer telefonlara göre avantajlı görünüyor benim için. Mate 7 bulunsa iyi olurdu. Android 6.0 alacağı söyleniyor .

Geçici telefon olarak almıştım ama telefonun fazla bir eksiği yok. Daha uzun süre de kullanılabilir. Pil ömrü önceliğiniz ise, bu model düşünülebilir.

Enyalios and SEP beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Genel olarak gerçekten özellikleriyle güzel bir cihaz. Bence tam business class bir telefon niteliğinde. Çok aşırı bir işlem gücü ihtiyacı olmayan kişilerin her türlü ihtiyacına çözüm sunabilir düşüncesindeyim. Çok yoğun kullanım yapan biri bile olsa zaten piliyle asla üzmeyecek bir telefondur; 5000mah batarya sunan sınırlı sayıda model var piyasada. Tabi ben lenovodan çipseti daha güçlü benzer bi modelde çıkartmasını beklerim ileriki zaman diliminde. Aynı donanıma sahip 8x 2ghz 4gb bellek gibi bir Vibe P2 gibi falan bir model olsa tadından yenmez bu şartlarıyla.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

gecen gun ben de bu telefonu bir arkadasima onerecektim. Gsmarenada birkac kisinin wifi degil de mobile data baglantisinda sorun yasadim dedigini gordugum icin oneremedim. Halbuki adamlarin mobile data baglanti sorunu dedikleri seyin, telefonu kapatip acinca duzelecek basit birsey oldugunu tahmin etmistim ama yine de oneri yapmadim. Gsm hattinin internetini kullanirken herhangi bir sorun var mi?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@karabalasaqun mobil datada hiçbir sorun yok. İki gündür yoğun olarak kullanıyorum. 1-2 saat de spotify kullandım. Kesinti olsa fark ederdim. 

 

Parmakizi şimdi sorunsuz diyebilirim. Parmağı oval alana dolduracak şekilde yerleştirmek gerekiyor .Alışınca, sorun kalmadı. 

 

Fotograftan pek memnun kalmadım. Gsmarena da kullanıcılar yeterli diyor ama ben yeterli gelecek bir ayar bulamadım . Biraz daha kullanalım. 

 

Pil ömrü inanılmaz , bu kadar yoğun kullanıma rağmen hala %35 var. Önceki telefonlarımda 2 kez şarj etmem gererkirdi. Lenovo'nun kendi Rocket Charge teknolojisini kullanıyor. Bu quick charge ile uyumlu değil anladığım kadarı ile. Yalnız kendi iddialarına göre , en hızlısı bu.

 

Ses çıkışı gayet iyi. Xiaomi Hybrid kulaklıkla kullandım bugün. Çok beğendim . 

 

Bu fiyat aralığında , daha iyi bir tercih var mı? 

Fotografı çözemezsem , Mate 8 çıkana kadar bunu kullanırım. Çözersem , değiştirmem herhalde.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Akşam , şöyle bir fotograf çektim. Görüldüğü gibi gürültü çok fazla. 

 

IMG_20160104_211719.jpg

 

Bugün akşam %20 lere inmişti pil. Şarja taktım , çok kısa sürede (15dk belki) , %50 çıktı. Hız da çok iyi . Dolayısı ile kamerayı saymazsak, oldukça iyi bir telefon. Kameranın , güncellemelerle düzelme şansı var. Yeni bir model daha , biraz bekleyelim bakalım. 

 

Aksesuar açısından pek şans yok. Birkaç mağazaya baktım. Hiçbirinde yoktu. Aliexpress'ten alınacak bu durumda. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yabancı forumlarda , kameranın çok iyi olduğu yazılıyor. Benim denemelerim öyle değil. Adamlar ayarlarını kontrol et dediler. 

 

Şu resimleri çektim.Biri karanlıkta, diğer her taraftan ışık geldiğinde uygun olur diye bir mağazada .Birinde hdr kapalı ,diğerinde açık.

Bence iyi değil, sizce? 

 

http://i723.photobucket.com/albums/ww237/jetbuck/IMG_20160106_214529.jpg

http://i723.photobucket.com/albums/ww237/jetbuck/IMG_20160106_214520.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gösterdiğin örnekler orijinal kaliteli halleri mi hocam? Webe upload ederken falankalite düşürülüyor çoğu zaman.

 

Eğer orijinal ayarlar ile ise kötüymüş baya.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Orjinal halleri olması gerek . Bendekilerde o görüntüler gibi. 

 

Farklı ayarlar denemeye devam ettim. Biraz daha iyi sonular var . Yeterli değil ama. güncellemlerle biraz düzelebilir. Kamerası vasat.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Fotograflar için son sözü söyleyemedik bir türlü. Dün bir günceleme daha geldi. 

 

camera ile ilgili birşey değişti mi bilmiyorum. Ancak aynı objenin arka arkaya birkaç fotografını çektim. Bir tanesinin kalitesi iyi. Otomatik ayarlarda bir sorun var belki , çoğu zaman yanlış ayarı seçiyor. 

Yazılım güncellemeleri ile değişebilir. 

 

Ek  olarak cihaz çok az ısınıyor, o da hoşuma gitti. 

 

Lenovo K4 için ,GearVR benzeri  VR set satacakmış. Belki diğer lenovo modellerine de yayarlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

iki tane sim kartınız var ise , içinden çıkan uygulama ile servisleri kartlara dağıtılabiliyormuş. Mesela internet bağlantısı bir karttan, telefon görüşmeleri diğer karttan gibi . İşe yarar mı bilmiyorum ama artı özellik işte . İşine yarayan olabilir.

 

Son değerlendirmeyi yaparsam. Fiyatını göz önüne alırsam 9/10 veririm. Fiyattan bağımsız puan verirsem, 8-8.5/10 gibi iyi bir puan yine alır.  Telefonun pek eksiği yok. Pili gibi önemli bir artısı var. En son ne zaman şarj ettiğimi unuttum. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Telefondan memnun kaldığına sevindim doğrusu ki zaten gayet başarılı bir telefona benziyordu. Yeni çıkmış olmasıda zaman içinde bazı eksikliklerin giderilebileceğini anlatır nitelikte zaten.

 

Kendi cephemde bende doğru telefon seçimimi yaptım gibi gözüküyor. Tek şüphem dahili depolamayla yetersiz kalacağıydı doğrusu. Geçen işyerinden bi abimin otgsinde blueray film varmış bağladık benim telefondan onu bile rahat rahat oynattığını görünce peh dedim. :)

 

Telefonun genel performansından çok memnun kaldım zaten. Belkide android tabanlı bir telefona geçiş için benim açımdan en iyi tercihlerden oldu, verimlilik çok net cihazda belki buna biraz adamların kendi miui altyapısıda sebep olabilir şu ana kadar gözlemlediğim yaptığım işlemler windows phonedan çok daha seri çalışması yönünde. Kamerası gayet başarılı zaten aletin flaşlı çekim zaten biraz akıllara zarar yakından çekim yaparsan önünde ki adamı kör ediyor. Mübarek nasıl bir led koydularsa üstüne :P birden L735' den geçerken 5" tam ekran kullanım gayet büyük geldi bana zaten. Hani onda şöle bi durum vardı tuş takımı dokunmatikte yer aldığından ekranda kullanılabilir alanda 4.5" gibi oluyordu genel olarak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@ResetButton

Telefon konusunda teknoloji özürlüsü biri olarak dokunmatiği ilk defa kullanmayı düşünüyorum (sırf işbank'ın işcep muhabetinin artık javayı destelememesi, mis gibi java ama antika diyorlar :) )

Ucuz yollu, bol konuşma imkanı sunan birşey olması yeterli, bu yüzden Lenovo P1 ile Samsung A5 (2016) arasında kaldım da.. Lenovo 3G 44saat, Samsung 16saat diyor ama burada Lenovo yok http://www.gsmarena.com/battery-test.php3?idPhone=7789#show ve Samsung 20 saat küsür çıkmış..

Tip olarak Samsung hoş duruyor ama Lenovo pilde katlıyorsa düşünmeye gerek yok.. 44 saat gerçek mi?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

44 saati bilmiyorum, ölçmedim onlarn yöntemi ile. Pil ömrü inanılmaz. Gördüklrim içinde en uzun dayanan bu. tavsiye ederim. Bu aralar bir sürü kampanya da var. Uygun fiyata alınır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

A5 için de iyi diyorlar ama göreceli bir kavram, biri 5kmAh diğeri 2.9kmAh.. İçi aynıya benziyor, ekranlar farklıdır..

Lenovo Shot'a bakıyordum bir ara ama onu A5 iptal etti, P1 devreye girdi..

Ufacık birşeye para vermek koyuyor, telefonun telefon olduğu dönemde bile 200$ civarıyken şimdi 400$ olmuş.. 2000 öncesi ortalama bilgisayar 1k$, şimdi de aynı, telefonlar iki katına çıkmış, ayıptır almayın da düşsün :)

 

Ekleme; konuyu kirletiyorum ama kusura bakmayın, işin acemisiyim

 

Tekrar baktım da;

2002 Siemens C55 330tl (200$)

2007 Sony Ericsson k750i 450tl (300$)

2012 Nokia 2700 220tl (130$)

5 yıl dolmak üzere ve ort telefon 450$ olmuş.. yuhh

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle karşılaştırma yapmak doğru olmaz. Bunlar aslında bilgisayar, gsm şebekesinden görüşme yapmak için uygulama da var. Telefon olarak çok az kullanılıyor hatta. Daha çok cep bilgisayarı olarak kullanılıyor. Telefonlar öyleyken, Palm pilot,pocket pc gibi cep bilgisayarı kullanan arkadaşlarım vardı. iki cihaz taşıyorlardı. Hatta kapasiteleri sınırlı olduğundan , mp3 çalar, fotoğraf özellikleri yetersiz olduğundan fotograf makinası ekleyen de vardı.

 

Mesela Sony Ericsson k770 mi ne kullanıyordum. yanlış hatırlamıyoram $350-$400 arasındaydı.Aslında kullanıcıya sunduğu düşünüldüğünde $400 lık Lenovo Vibe P1 den epey daha pahalıya geliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir nevi all in one device olarak konumlandırmak lazım bencede. Ha oturup özel olarak hiç bi zaman bir bilgisayarın, fotoğraf makinesinin, mp3 playerının vs yerini tam tutmayabilirler. Ancak pratik kullanım manasında bakıldığında her birini içerisinde bulunduran ve tek bir makine olarak çalışan cihazlar en nihayetinde.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

10 yıl önce aldığımız 1k$'lık dizüstü ile şimdi 1k$'a aldığmızda aynı özellikler yok, teknoloji ilerelemesi fiyat artışını demek olmamalı.. Aradan geçen 10 yılda parmak izi, dokunmatik ekran, daha iyi işlemci vs. var diye bilgisayar fiyatları uçmadı..

10 yıl önceki telefonda da müzik, resim vs özellikler vardı, 2000 yılında kuzende dokunmatik Motorola vardı (dokunmatik=fiyat da değil)..

Bence rekabet yok veya aşırı talep var (asgari ücretli son modelleri kullanıyor, 5 yaşında çocukta var.. millet sanal oldu gitti.. neyse) Ericsson, Siemens, Nokia kaybolmuş gitmiş..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı şey değil. 

bugünkü Smartphone lar, geçmişteki "feature phone" ların devamı değil. Smartphone farklı sınıf olarak doğru. Benzetilecekse, Palm pilotların, pocket pc lerin kısmen devamı olabilir. 

 

Bir aralar , ekran kartları en fazla 40-50 dolarlık parçalardı. Fiyatlar Nvidia TNT ,3dfx banshee ile beraber ,birden 200-250  dolara çıktı. Önceki kartların da vardı 3d özellikleri . Ekran kartlarının fiyatı 4-5 kata çıkmadı. Yeni bir sınıf doğru bu yeni gpu lar ile. Buna benziyor mesela.

 

Şu anda smartphone lar, tüketici elektroniğğinde gelinecek en üst teknolojileri barındırıyor. 4'-5' ekranlarda 1080p, 1440p var. Masasuütü monitorler sahip o çözünürlüklere. cpuları, sensörleri , kameraları , yazılımları vs hep en üst düzey,fiyatlar anormal değil. VR setler de telfonlar üzerinde ilerlemey başladı bir koldan.Kendi iddialarına göre zaten iki üretici dışında ciddi karları yok(muş.).

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Problemin asıl kaynağı güncelliğinin bitmemiş olması, ben eski kafalı biri olarak aldığım her telefonu 4-5 yıl kullanmışım, akıllı telefonlarda 2 yıldan uzun kullananı görmedim, her sene yeni telefon mu çıkar.. Ne zaman ki J eğrisinin tepe noktasına "teknolojik yeterlilik" olarak yaklaştığmızda fiyatlar uygun olacaktır, alınan telefonun 3-4 kullanabilir duruma gelmesi vs.. neyse konuyu kirletiyorum..

 

Aradığım cevabı bulabildim, PCMark testine göre;

Samsung A5 (2016): 7h 20m

Lenovo Vibe P1:12h 14m

P1 %66 fark atmış yuhh, yarın tutuşuna bakayım da anlaşılır..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

P1'e baktım da, nasıl bir büyülüktür o.. 10sn dokunmam yetti, sırt çantası lazım ona :D

 

A5 bile büyük geldi, elde S6'da güzel duruyor (dis. garantili) 1.700tl..

Bana göre max. ederleri; A3 1.000tl, A5 1.1300tl, S6 1.500tl.. 2 ay beklerim, bunun altına alırım (borsa kafası ile fiyat verdim iyi mi :) )

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Akıllı telefonu 4-5 yıl kullanmak istiyorsanız WP alacaksınız :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok