Path Of Exile Hakkında
0

Bu konuda 6 mesaj var

Arkadaşlar bu oyundan anlıyanınız varmı, bir heves ettim lakin çok karışık. Bu tarz oyunlarda yeniyim de oynıyanınız varmı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam bu sıra hep ARPG 'lerde karşılaşıyoruz, ben oynamıştım bir süre bu oyunu, aklınıza takılan bir şey varsa anlatabilirim. Bu tarz oyunlarda yeniyim demişsiniz, mantık az çok şu şekilde: hoşunuza giden bir sınıf seçiyorsunuz, o sınıfın el verdiği bir oynanış tarzı seçip (mesela ranged mi oynayacağım melee mi, curse mü atacağım, leech yapıp can mı çekeceğim, aoe miyim, nelere resistant olmalıyım, hangi elementleri kullanıyorum, ne kadar damage output kasarsam tükürükte boğulacak kadar az hitpoint/armorum olur vs. vs.) ona göre bir build belirliyorsunuz, oyunda ilerledikçe de hayata geçiriyorsunuz bu tasarınızı. Eşyalarınız ve skillerinizi de bu plan çerçevesinde düzüyorsunuz.

 

 

POE 'nin farkı, oyun aktif skiller verme üzerine kurulu değil. Kullandığınız skiller tıpkı itemler gibi questle ya da dropla geliyor elinize, uygun bir item socketine yerleştirirseniz kullanabiliyorsunuz. Siz kullandıkça onlar da experience alıp level atlıyor, daha güçlü skillere dönüşüyorlar. Yani puan verme değil, toplama ve kasma üzerine kurulu, istediğinizde çıkarıp başkasını takıp geliştirebiliyorsunuz, hatta yanlış hatırlamıyorsam trade de mümkün.

 

Klasik ARPG 'lerdeki puan verme olayı ise "passive tree" için geçerli sadece, oyun size zibilyon adet (ama sınırlı, sonsuz değil) passive point veriyor ilerledikçe, onlarla bu çok dallı budaklı ağaçtan seçimler yaparak karakterinizi güçlendiriyorsunuz. Bu işin püf noktası, bazen dalın bir yerinde tatlı gelen bir passive skille ulaşmak için, o yol üzerindeki başka bir kaç node 'uda almak gerekebiliyor, sonra hazır bunları almışken, şuraya doğru ilerleyeyim diyorsunuz vs. işler gelişiyor. Burada verdiğiniz kararları geriye almak zor, bir karakterde her şeye sahip olmak söz konusu değil. Bunu önceden hesaplamadan girerseniz karakteriniz çok iyi olmayacaktır, kolaylaştırmak için şu site var: https://poebuilder.com/ 

 

Ayrıca çok detaycıysanız oyunun birkaç questindeki kararlarınız belli artılar sunuyor, onları falan da önceden hesaba katıp kararları ona göre verebilirsiniz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bayaa başarılı bir oyundu, bir müddet oynamıştım Diablo 3 fiyaskosundan önce, beni tek rahatsız eden kamera açısıydı, onu da değiştirdiler mi bilmiyorum. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok