Anakart Tavsiye Ricası
0

Bu konuda 15 mesaj var

Arkadaşlar Merhabalar,

 

Yeni sistem toplama aşamasındayım, önerilerinizi bekliyorum :)

 

Öncelikle ekran kartı olarak Evga Nvidia Gtx 970 Ekran kartı aldım duruyor.

İşlemci olarak i7 6700K almayı planlıyorum.

 

Aklımdaki anakart ise, http://www.vatanbilgisayar.com/asus-z170-deluxe-intel-z170-soket-1151-ddr4-3733mhzoc-usb31-anakart.html#genel-bakis (Asus Deluxe Z170 1151 Soket)

 

Ancak anakart konusunda çok kültürüm yok, sadece genel bilgim ile yukarıdaki sonuca ulaştım. Tabi fiyat/performans olarak ne gerek var buna diyorsanız önerilerinize açığım.

Sonuçta yarı fiyatına şu kart mevcut :  http://www.vatanbilgisayar.com/asus-z170-pro-gaming-intel-z170-soket-1151-ddr4-3400mhzoc-usb31-anakart.html (Asus Pro Gaming Z17)

 

Anakart konusunda önerilerinizi rica ediyorum :)

 

Elimde 120GB'lık ssd mevcut, 1-2 sene önce aldığım. Sistemi buna kurmayı düşünüyorum. Diğer program ve oyunlarımı ise hala sorunsuz kullandığım Samsung HD103UJ 7200 rpm'lik HD'ye kurmayı planlıyorum. Bu konuda da önerilerinize açığım.

 

Ozan'ın açtığı yeni sistem kurma topic'ini de takip ediyorum :)

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Skylake temelli sistem toplama şu konuya da göz atabilirsiniz.

 

Sistemi topladığım zamanlarda (2-3 ay önce) Asus Pro Gaming Z170 fiyatı ile benim de dikkatimi çekmişti fakat araştırdığımda BIOS ile ilgili çok fazla sorun yaşayan olduğunu görüp vaz geçmiştim. Belki son güncellemeler ile düzelmiştir Amazon vb. yerlerdeki güncel kullanıcı yorumlarını okumanızı öneririm.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anakart için ayıracağınız bütçeyi bilmiyorum ama tavsiyem Asus Z170 Maximus VIII Hero, Ranger veya MSI Z170 Gaming M7 olacaktır. En azından Gaming M5 alın derim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi incelemere gözüm takıldı, Asus'un pro gaming modeli mevcut. Millet öve öve bitirememiş.

Tek eksiği HDMI yok ve ses kanalı 7.1 değil. Fiyat da 650 TL. Şeytan diyor ki yanaş şuna hahah

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bence anakarta fazla para vermeyin. Islemcinize uygun en ucuz anakarti alip artan parayi monitor islemci ekran karti vs baska yerlere harcayin.

Boyle yaparsaniz harcadiginiz paranin karsiligini daha efektif alirsiniz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tam öyle değil ama şöyle diyelim,sağlam,güvenilir,TR'de teknik servisi iyi bir markanın ucuz modelini alabilirsiniz. Anakart sorun çıkartması en olası birim. Bütün bileşenlerinizi de ona taktığınız için düzgün bir ürün olması önemli. 

Bütün ihtiyaçlarınızı kağıda dökün. Overclock yapacak mısınız,dahili ses kartı gerekli mi,bazı anakartlarda olan ekstra bir sürü ıvır zıvır var,bunlar size gerekli mi. Misal bir model buldunuz,sizin istediğiniz tüm özellikler var,ama ekstra birşeyler katmışlar fiyat biraz artmış. O ekstraların olmadığı daha uygun bir model bakın. 

Oradan arttırdığınız her kuruşu da RAM,GPU,CPU,Monitör gibi esas size gerekli şeylere harcayın. Hatta klavye,mouse. Size bütün gün bakacak olanlar klavye,mouse+monitör. 

 

Ben marka olarak Asus'u severim Anakartta. Ama TR servisine yakın vakitte işim düşmedi. Arkadaşlar belki teknik servisi iyi olan,memnun kaldıkları bir markayı söylerler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Burada bulunabilen ASUS Maximus VIII Hero, MSI Gaming M7, Gigabyte Z170X Gaming 7 olabilir mesela, bunların hepsinin özelliklerine bakın, incelemelerine blr bakın işinizi görecek mi görmeyecek mi ?

 

Z170 Deluxe falan benim gözümde son derece gereksiz bir anakart ama her marka böyle genelde, hiç kullanılmayacak bin tane özelliğe de para vermek zorunda kalıyorsunuz.

 

Gönlündeki aslan ne derseniz de ASUS Maximus VIII Formula'yı tek geçerim, bence ezici bir biçimde Z170 anakartların kralı, gereksiz AC özelliği falan da olmayıp bir miktar daha fiyatı az olsa tam on numara olacakmış.

 

Tabii bu bana göre, size göre olanı tamamen başka bir model olabilir.

 

Beyaz renkli anakart isterseniz de ASUS Z170 Sabertooth sabranco versiyonu geliyor, sanırım Hero ile yakın olur fiyatı ya da fiyatlı versiyon olarak MSI Titanium var, gayet güzel görünen anakartlar bunlar da beyaz aranılıyorsa.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu saatten sonra EVGA haricinde baska marka anakart ekran karti almam. Asus da gigabyte da msi da hepsi gozumde 2 sene dolunca bozulmaya programlanmis gibi geliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Beyaz anakart aradığınızı sezmiştim bir miktar Deluxe falan deyince, hayırlısı olsun, güle güle kullanın. :)

 

Bende aynısının Z97 olanı var ama bendeki daha kapsamlı, thermal armor falan var bunda Z170 için koymamışlar ama iyi anakart bendeki, memnunum yani, bu da fena değil incelemelerinden falan gördüğüm kadarıyla.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok