Keynote Mart 2016
0

Bu konuda 37 mesaj var

Kötü bir durum.iPhone alıştılarmı da diğerlerini istemiyorlar onuda demeden geçmiyim.

valla hocam bakalım 5s'i ben alayım da, çok beğenirse ileride yeni modelini kendisi alır artık.. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Belleğin 2GB'a düşmesi bana göre rezalet. Air 3 deselermiş daha iyiymiş. Ne anlamı kaldı o zaman? Kamerasının 12 mp olması kimin umurunda sonuçta kaç kişi tabletinin kamerası ile fotoğraf çekiyor yanında telefon varken? Hani o özelliklerin konması iyiyken işlemci hızının düşürülmesi hele de 4gb bellekten ödün verilip bir de ismine pro denmesi yakışık almamış. Sen insanlara bu ürün ile profesyönel iş yapabilirsin de sonra 4gb bile sınır değer iken bellek miktarını düşür. Bir önceki mesajımda yazdıklarıma almamak için bir neden daha eklendi. Bana göre iPad Air 2 alınır geçilir. Ya da pro manada düşünüyorsanız 12.9 iPad Pro alınmalı. Diğer yandan iPhone SE başarılı bir ürün. 4" ekran boyutu ile rahat eden insanlar için uygun fiyatlı ve iPhone 6s performansı veren bir telefon çıkması çok iyi oldu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bence işlemci hızları önemli değil, zaten çok ufak bir düşüş var (2.25GHz -> 2.15GHz). Pil süresini arttırmak için yapılmıştır muhtemelen. Ama 2GB RAM doğruysa, Pro diye satmak kandırmaca tamamen. Bir iki sene hafıza sorun çıkarmaz, ancak sonrasında sıkıntılar başlar. Zaten RAM miktarı önemsiz olsaydı, ilk çıkan Pro'da 4GB RAM olmazdı. Neyse gelsin bir görelim, şu kalem için bile alabilirim. Yeni Note 10.1 çıksaydı onu da düşünüyordum, ancak ondan da hayır yok anlaşılan.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Pentaman hocam size saygım sonsuz ancak kurumlar, profesyoneller ve oyuncular için pc' nin yerine geçebilecek bir cihaz halen daha mevcut değil. İlk ipad duyurulduğunda da bunlar söylenmişti ama geçen zamanda akıllı telefonlar tablet pazarının küçülmesine sebeb oldu.

 

Bence yakın gelecekte son bulacak olan PC, Personal-Computer olan değil, Abd' de de Trump' ın seçilmesiyle birlikte Political-Correctness olacak :)

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyuncular için masaüstü vazgeçilmez tabi ki ancak kurumlar ve profesyoneller konusuna kısmen katılmıyorum. Özellikle taşınabilirlik ön planda olan kurumlarda tablet zaten uzunca bir süredir var, bunu dizüstünü kaldırmak için de kullanabilir firmalar artık. Taşınabilirlik arayan profesyoneller ise bu tür bir ürünün esas hedef kitlesi (özellikle 12" için), taşınabilirlikten ziyade güce ihtiyacı olanları zaten normal bir pc de paklamayacaktır. Bu arada oyuncular taşınabilirlik aramıyor genel olarak, onlara bu tür ürünler zaten hiçbir zaman hitap etmeyecek ancak bu zaten çok büyük bir kitle olmayacak, 980 ti kullanıp sadece oyun oynamak için evde bu tarz bir ürün kullanacak kişi sayısı ister istemez mobil oyun oynayanların sayısından az olacaktır.

 

Burada esas problem 12" için 4 GB ram kullanırken 9" için 2 Gb kullanmak aynı sonuçları verecek mi ? Tabi ki aynı performansı vermeyecektir ancak ne kadar bir fark oluşturacak ? Günlük kullanımda ne olacak onu görmek lazım. Ben 2011 MBair 4 GB ram'le her ihtiyacımı çok rahat gideriyorum. Ancak video edit işini evde iMac'te hallediyorum. iPad neler yapabilecek bir görmek lazım. Bu konuştuklarımızı pratiğe dökmeden konuştuklarımız havada kalıyor. Şu anda zaten alamam, önce time capsule var :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle sizin de belirttiğiniz üzere nereden baktığınıza göre değişir. Mesela sahada yoğun çalışan, ölçüm vb işler yapan kişiler için tablet + kalem + taşınabilir klavye en ideal çözümdür. Benim baktığım açı ise; mesela çalıştığınız hastanedeki hbys sistemlerini düşünün. Bu sistemde karmaşık hasta kayıt ekranı var ve bu ekrana veri girmesi gereken personel kesinlikle bir pc' ye ihtiyaç duyacaktır. O hbys' nin geliştirilmesi için kullanılacak sistem de yine bir pc olmak durumunda. Aynı şey birçok kamu kurumu, banka ve şirket için de geçerli. Benzer şekilde workstation' a ihtiyaç duyan mimarlar, tasarmcılar ve geliştiriciler için de pc şu an için vazgeçilmez. Yani demek istediğim pc' ye ihtiyaç duyan çekirdek bir kitle var ve bu insanlar için tablet hem donanım hem de yazılım anlamında tatmin edici olmaktan uzak, en azından şimdilik... Kısacası Apple' ın iddialarını yerine getirmesi için tabletleri yazılım ve donanım olarak daha fazla güçlendirmesi gerek.

 

Şöyle bir baktım da yazdıklarıma özünde aynı şeyleri söylemişiz :) .

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

iPad Pro 9.7 de 2GB bellek olduğu kesinleşti. Daha önce dediğim gibi kötü bir durum, pro ismine yakışmıyor. Apple'ın buradaki stratejisi ilginç, iOS ile Mac OS'u birbirlerine oldukça yaklaştırma ve iOS ile profesyonel işler de yaptırma derdindeler bu çok açık. Ancak mobil ve kapalı bir işletim sisteminin bu konuda ne kadar avantaj sağlayacağı benim için hala soru işareti. Pro isimlendirmeli pahalı bir iPad alarak normal kullanıcı ne kazanacak, bence hiçbirşey. iPad Air 2 yerine tercih etmelerinin hemen hemen hiçbir nedeni yok, en yenisini isteme psikolojisi dışında. Çünkü büyük bir kesim için iPad Air 2 hala çok yeterli performans sunan bir tablet. Pro farkını görmek için sunduğu orjinal klavye ve kalemiyle bir fark yaratacak uygulamalardan faydalanan birisi olmak gerekli sanki. Yani ben bunu alıp eve geleyim Angry Birds oynayıp, iki resim bakar, iki müzik parçası dinler, e-postalarımı kontrol ederim derseniz açıkçası buna verilecek ekstra para heba edilmiş demektir. Pro manada kullanımda ise 2 in 1 tarzı masaüstü işletim sistemine sahip cihazlar, 12" Macbook ya da 13" Macbook Pro yerine tercih edilecek potansiyel ve performansa sahip mi şüphelerim var. Bunu 12.9" iPad Pro çıktığında da düşünmüştüm, o günden bugüne fikrim değişmedi. Apple çok iyi satıldığını iddia ediyor bu ürünün ama ben halen çevremde kimsede iPad Pro görmedim.

Griffon beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ipad için psikolojik çözünürlüğün 9.7 inç olduğuna kanaatim tam. hatta bu boyutta olduğu için bile bu ipad pro daha çok satacaktır. Ama bana hitap eden ipad ise ipad mini 4. 7.9 inçlik bir ipad daha çok hoşuma gidiyor açıkçası. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

iPad Pro ile AppStore’dan Word, Excel, PowerPoint ve OneNote ücretsiz indirilebiliyor. Tabii tüm ölzellikleri aktif değil. Ayrıca Apple sayfasından Office 360 öneriyor.

 

MS'un yeni yöneticisi daha geniş görüşlü. Hem Linux desteği (SQL Server bile Linux'a geliyor) hem de Apple desteği bunu gösteriyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Herşey iyi güzel de bana şunun cevabı lazım. Aynı paraya 12" Macbook ya da 13" Macbook Pro  yerine 12.9" iPad Pro'yu klavyesi ve kalemi ile aldığımda bana ne kazandıracak? Yani Mac OS ile de Office 365, autocad, photoshop vs bilimum program kullanıp klavye ve fare/touchpad kolaylığı ve birçok uygulama kurabilme serbestliği yanında aynı paraya kim neden alacak bu iPad'leri? Çünkü dediğim gibi aynı parayı verip mobil işletim sistemi, app store zorunluluğu, hiçbir ekstra çıkışının olmaması (usb, hdmi, thunderbolt vs) karşısında Mac OS gibi istediğin dmg dosyası ile program kurulabilmesi, fare ve touchpad ile üretkenliğin çok daha rahat olması, ekstra çıkışlar ile dilediğin klavye-mouse, monitör, yazıcı vs'e bağlanma kolaylığı gibi sayısız avantaj sayabilirim iş profesyönel kullanıma gelince...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok