Fansiz ekran karti
0

Bu konuda 10 mesaj var

Ekran kartlarindan pek anlamayan birisi olarak yardima ihtiyacim var. Asagidaki konfigurasyonda bir sistemim var. Oyun oynamiyorum, bu sistem sadece yazilim gelistirme (programlama), ve kendi sirketimi cekip cevirmek icin ihtiyacim olan elektronik devre tasarimi / gomulu uygulama gelistirme/ 3D printing icin gerekli bilumum CAD yazilimlarini calistirmak icin kullaniliyor.

 

Asus Z170A anakart

Intel i7-6700K  (Skylake) islemci

64GB DDR4 RAM

2 x Samsung EVO 480GB SSD, 3 TB HD 

2 x Acer 24" monitor

Kurulu olan tek isletim sistemi Linux (Ubuntu MATE), Windows uygulamalari icin birkac tane bagimsiz Windows VM var.

 

 

Mevcut konfigurasyonda Skylake islemcinin kendi GPU'su acikcasi butun ihtiyacimi fazlasiyla karsiliyor. BIr tanesi VGA portuna, digeri de DVI portuna takili iki adet 24" monitoru rahatlikla 1920x1080 cozunurlukte surebiliyor. Ancak Linux hala Skylake GPU'sunu cesitli video hizlandirma modlarinda desteklemiyor. Linux icin daha iyi driver destegi olan bir AMD ya da Nvidia ekran kartina gecmek istiyorum. Ayrica monitorlerin ikisini de daha yuksek cozunurluklu (4K olabilir) yeni monitorlerle degistirmek istiyorum. Dahili GPU'nun bunu yapabileceginden emin degilim acikcasi.

 

Fiyat acikcasi onemli bir faktor degil ama fan gurultusu onemli. Piyasada 2 adet 4K monitoru calistirabilecek *fansiz* ekran karti var mi? Yoksa bu ihtiyaclari karsilayan, makul bir modern ekran karti olarak ne onerirsiniz? 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Fansız 2xdisplayport destekleyen kart bulmak gerekir 2x4K için bu da imkansız gibi, birisi HDMI olursa da 2.0 olmaz bu yüzden de 30Hz'de kalınır, fansız pek olanaklı değil gibi bu olay.

 

Quadro K1200 var low profile ve çok az güç tüketen mesela ama fiyat tuzlu olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Quadro K1200 $270 civarinda satiliyor gorunuyor ki bence makul bir fiyat. Madem fansiz olmuyor , guc tuketimi benzer AMD muadillerini de inceleyip bu haftasonu karar vereyim. Tesekkurler

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Asus'un GTX 950 Strix modelini de düşünebilirsiniz. GPU'yu çok fazla zorlamayan uygulamalarda fanlar çalışmıyor. 3 tane de DP görüntü çıkışı var. Fiyatı 155 USD imiş.

 

https://www.amazon.com/Asus-GeForce-128-Bit-Graphics-STRIX-GTX950-DC2OC-2GD5-GAMING/dp/B013XFK062/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1465599838&sr=8-1&keywords=gtx+950+strix

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam DP çıkışları olması 2x4K yı sorunsuz vereceği manasına gelmiyor. 

 

İllaki fansız olsun denmeyeckse aslında AMD FirePro W5100 tarzı bir kart ile sorunsuz 2x4K çalıştıranlar var. bu veya aynı sınıfta bir quadro lazım olabilir size. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet sirkette biraz sorusturdum, 2 x 4K isi biraz zormus mevcut kartlarla. O is bir baska bahara kaldi artik, hem o zamana kadar 4K monitorlerin fiyati da duser. Ancak cektigim videolari Linux'in yarim yamalak Skylake destegi nedeniyle seyredemem hala bir sorun, o yuzden Najaz'in onerdigi karti alabilirim. 2 x 4K yapamazsak  3 x HD yapariz biz de.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir alternatifiniz de çift gpu yapmak. SLI veya CF şart değil. 4K görüntü verecek ucuz 2 adet GPU yu takıp her bir ekrana tek tek çıkış verirseniz 2x4K sorunsuz olacaktır. Apple in Mac Pro için çift GPU kullanmasının sebebi bu aslında. 2 gpu ile 2x 4K çıkış verebiliyor displayportlar üzerinden sorunsuzca. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Guncelleme: Najaz'in onerdigi GTX 650 temelli karti satin aldim. Linux'daki video hizlandirma sorunum cozuldu. Sirkette danistigim insanlar 2 tane 4K monitoru makul bir performansla suremeyecegimi, ancak 2 adet 2560x1080 (21:9 format) monitoru gayet iyi performansla kullanabilecegimi onerdiler. Bana da mantikli geldi. Evde zaten bu ozelliklerde bir Dell U2913WM monitorum vardi, gecen hafta ayni monitorden bir tane daha siparis verdim. Haftaya gelince kurup deneyecegim. Oneriler icin tesekkurler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok