Microsoft Event 2016
0

Bu konuda 13 mesaj var

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

iMac kullanıcısı olarak Surface Studio'ya hasta oldum, ama 3000$'dan başlaması fenaymış. Gerçi profesyonel bir ürün olduğu düşünüldüğünde satabilir gibi geliyor. Wacom'un en dandik çizim ekranları bile bin küsur dolarcık.

 

Bakalım Apple ne yapacak?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Surface studio güzel de bu tür ürünlerin kullanım alanı biraz kısıtlı diye düşünüyorum. Özellikle taşınabilir versiyonu olarak iPad Pro 12.9" aldıktan sonra (ebat olarak uymasa da mantık benzer) 10 gün kadar kullanınca aslında iPad Pro'nun çizim işleri dışındaki fonksiyonunun çok anlamlı olmadığını görmüş bulundum. Eşimin hastalarının özellikle burun simülasyonu istemesi nedeniyle Apple Pen'le rahat kullanması nedeniyle de ona verdim ve o çok mutlu mesut işlerini görüyor şu anda, yeni hastaneye geçince wi-fi bağlantılı yazıcıdan simülasyon çıktısı alma, apple tv üzerinden senkronize olarak LCD'ye aktarım vs. çok işine yarayacak. Ancak benim bir işime yaramamış oldu. Ben ne yaptım peki ? 4 senelik MB Air'e geri döndüm ve bütün işlerimi bunun üzerinden hallediyorum, özellikle benim açımdan daha önemli olan ameliyat videoları üzerinden anlatım için MB Air kesinlikle daha çok işime geliyor, çünkü videoları da burada düzeltiyorum. Çok iş gücü gerektirirse evde iMac'le hallediyorum. Kısacası 3000 $'dan başlayan fiyatlarla bu tür bir ürünü alacak kesim elbette olacak ancak bu beklentinin çok yüksek olmaması lazım diye düşünüyorum. 

 

Bu arada bir önceki surface book hezimetini de unutmamak lazım, umarım Microsoft yine aynı şekilde saçmalamaz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de çok beğendim Surface studio 'u . 

 

@@pentaman

Surface book hezimet değildi , biraz sorunlu başlangıç yaptı ki MS boyutundaki şirkete yakışmadı. Ancak şu anda kullananlar memnun . Çok önemli bir hyrid cihaz kaldı ki .  Yeni nesilde sorunları törpülemişlerdir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Surface Studio baya iyimiş. Apple'ı resmen kendi oyunu ile yenmişler gibi :D

Umarım donanım arızası falan olmaz Surface Book'larda ilk çıktığında vardı sonrasında düzeltseler de bazen o etiketi yiyince kurtaramıyorsun imajı.

Konsept çok başarılı yinede.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

telefon ile objenin 3d modelini çıkarma işini çözemedim ben... işim endüstriyel image processing cihazları ar-ge'si üzerine, son 3-4 yıldır da 3d teknolojisi sıkı bir giriş yaptı endüstriye... yani 3d capture teknolojilerine yabancı değilim... sadece bir telefon kamerası ile bir objenin nasıl 3d scan edilebileceğini düşünüyorum dünden beri, laser triangulation olmadan, cismin üstüne led projection yapmadan ya da stereoscopic capture'sız... 

 

şöyle bir video buldum 2015 senesinden:

 

 

video'da 1:01'deki heykeli taradığı görüntüde telefondaki görüntü canlı değil gibi görünüyor (kamerayı göz hizasına çıkarırken telefondaki görüntü hiç oynamıyor). video'da rgb data üzerinden bir önceki frame'lerle stereoscopic capture yapıyor diyor... daha ayrıntılı bilgi bulan/gören var mı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel olmuş Surface gerçekten . 

Surface Book 'un yeni incelemelerini , kullanıcı deneyimlerini görmek lazım.  Sorunsuz olması lazım artık. 

 

@@Forgotten Telefon ne kadar hareket ettiğini dolayısı ile objeye ne kadar farklı açıdan baktığını biliyor. Herhalde resimdeki diğer verileri de objelerin konumunu ,uzaklığını tahmin etmekte kullanıyordur. 

Sonuç sizin bahsettiğiniz pro uygulamalar kadar iyi değildir ama . Mesela MS 'nin photosynth isimli bir uygulaması vardı , sonuçlar iyiydi ama profesyonel amaçla kullanılacakşeyler değildi.

 

Tanıtım videosu olmuş bu sefer . MS genelde bu işlerde feci çuvallardı , bu sefer kararı kullanıcıyı anlayan birileri vermiş herhalde.

 

http://imgur.com/a/hY9bo

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Surface 'te altta duran kasa bir kablo ile ekrana bağlanıyor. Aslında uygun bir kablolama ile kendi bilgisayarınızı da o ekrana bağlayabilirsiniz gibi görünüyor.

 

Şu soru var , MS niye herkese hitap edecek bir desktop model yerine sadece belli segmentte çalışan kullanıcıların ilgisini çekebilecek bir model tasarladı. 

Herhalde doğrudan Dell, HP gibi firmaların rakibi olmak istemiyorlar, daha önce sektöre yön verecek örnek bir bilgisayar gösteriyorlar. Benzer modeller son kullanıcı için bu firmalardan gelebilir yakında.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok