Hard Disk Yüzey analiz ve Test Yazılımları
0

Bu konuda 10 mesaj var

Selam,

Yakından tanıdığım birisinin mobil HDD'si bozuldu. Hitachi markaydı. Her neyse diski çıkarıp desktop PC'ye bağladım. TestDisk denen yazılım vasıtası ile kurtarabildiğim kadar bilgi kurtardım.

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

Şimdi diski analiz etmek istiyorum, Testdisk'te yaptı sanırım aynı işi fakat herhangi bir GUI'si yok programın. Benzer önerebileceğiniz programlar var mı sizin kullandığınız?

Evdeki desktop PC'mde bir diskte Event Viewer'da hata alıyorum. Ondaki hatayı tespit etmek için de deneyebilirim.

Teşekkürler...

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

tam şu an aynı sorunla uğraşıyorum ve ben de onarım yapabilecek bir uygulama arıyorum. ya da en azından bad sectorleri belirleyip oraları kullanılamaz alan olarak işaretlese...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bad sector diye tabir edilen, fiziksel olarak hasar almış sektörler-bölümler genelde hiçbir şekilde onarılamaz olarak kabul ediliyor. Yalnız bu bölümlerin üstü kapatılıp buraya yeni veri yazılması engelleme yönteminden bahsediliyor.

 

Şöyle bir kaynak bilgi buldum. Burada bu iş için önerilen program HDD Regenerator  hatalı noktaları kapattığı bilgisi verilmiş

http://www.formatatmak.com/bilgiler/bilgisayar/harddisk-bad-sector-onarma-kapatma-duzeltme.html

 

Programın Resmi Sitesi: HDD Regenerator 

http://www.dposoft.net/hdd.html

 

Low Level Format yöntemi de var yalnız fiziksel hasar olunca çok zor buraları onarmak. 

 

Genede bu iş biraz riskli işleme başlamadan önce hdd deki bilgilerinizi ne olur ne olmaz yedeklemek, emniyete almak faydalı olacaktır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.cursedhardware.com/topic/2057-hdd-bad-sector-kurtarma/

 

Benim durumu burada paylaşmıştım. HDD regenerator programını denedim ancak benim HDD sorunu okuyucu kafalarından birinin kendi bölgelerini okuyamamasıymış. HDD Tune bu bölgeyi bad sector olarak gösteriyordu. Sorun okuyucu kafa sorunu mu yoksa yüzey sorunu mu ona bakmak lazım. Bad sectorleri kurtarmak mümkün değil diye birçok yerde bilgi var ama yine de denenebilir bir ihtimal kurtarma şansı var.

 

Benim sorun da disk kurtarma firmasına tespit amaçlı diski verdiğim de anlaşıldı. Kafa değişimi olursa düzelebileceğini söylediler. O seviyeye gitmedim sadece Seagate yazılımı ile kurtarabildiğim kadar kurtardım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildigim kadariyla guncel dosya sistemleri zaten bad sektor olarak tanimlanmis kisimlara veri yazmaz, atlar orayi, yani ekstra bisey yapmaniza gerek yok. Ancak bu sektorler ciddi miktara ulasmissa sorun yaratir, bu durumda o hdd'yi kullanmayin.

 

Cok tecrubem olmadi ama Testdisk benim bu alanda karsilastigim en iyi yazilim. Bence verinizi kurtardiysaniz o diski tekrar kullanip risk almayin. Ya da onemli verileri depolayacaginiz bir disk olarak kullanmayin en azindan.

 

Eger bozuk sektorlar fiziksel olarak diskin basinda ya da sonunda bir alanda kaliyorsa, diski yeniden partition edip o bolgeyi partition disinda birakmak da bir cozum olabiliir. Boyle birseyi yillar once basarili olarak yapmistim ama simdi hangi programla yapilir emin degilim.

ObiWan beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Testdisk ile kurtardım verileri. O mobil bir HDD idi zaten. O nedenle sorun yok, kullanılmayacak.

Asıl sorunum şu an sistemin yüklü olduğu Corsair Force GT var. Ondaki bad blocklara bakmam lazım. Kendi programında öyle bişey göremedim. SMART status'de herşey OK durumda. 

Sanırım Windows 10 update yaparken oraya denk gelmiş ve devamlı disk hatası alıyorum ve o update'i de kesinlikle gerçekleştiremiyor, devamlı reset atıyor.

HD Tune ile bir bakayım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

HD Tune ile baktım 3 tane bad block çıktı Corsair Force GT'de. Kendi programı ise bişey göstermiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

26_Ocak_2017_01_09.png

Durum böyle arkadaşlar. Bu W10 yüklü olan SSD. Sanırım oyunların yüklü olduğu bi Samsung 850 EVO var. Onu system diski yapıp bu corsair i bad blockları bir şekilde işaretledikten sonra oyunlar için bir HDD'ye dönüştürülme vakti gelmiş. Sonra denk getirebilirsem bi 500 veya 1 TB'lik bir SSD ile yolumuza devam edeceğiz gibi duruyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

HD tune ile bad block görünen bir 2tb wd green diski tamamen onardım. Bad sector eğer sadece manyetik bir sorun ise ve fiziksel olarak plakalarda  bir arıza yok ise o durumda tamiri mümkün. Öncelikle diskten alabildiğim tüm veriyi aldım.

 

Ardından parted magic ağustos 2013 cdsi ile boot edip ATA secure erase komutu ile diski sıfırladım. Onun ardından windows altında diski GPT olarak yeniden initialize edip full format (quick format değil) yaptım. Şimdi HD tune da bad block olarak görünen bölgeler herhangi bir sorun göstermiyor. SMART verisinde pending sector count da 38 den 0 a indi tekrar ve herhangi bir error yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok