Satılık r7 1700(tr garantili/kutulu/temiz)
0

Bu konuda 16 mesaj var

Selam arkadaşlar;

2700x aldığım için mevcut 1700 ümü satıyorum.Faturası ve kendisi Antalya da olduğu için net bir tarih veremiyorum(netleştireceğim) ama tahminimce 1 seneliktir yani daha 2 sene garantisi var(anakart işlemci ve ram olarak sanalmarketimden alınmıstı)

Kutusu, kutu içeriği fan vs sticker hariç hepsi ilk günkü gibi durmaktadır.İlla sitcker da isterim diyen olursa söküp onuda kutu içine eklerim:) 

İstediğim fiyat sevgili chw ailesine özel 1000 liradır.

Kargo alıcı arkadaşa aittir, alışveriş önce havale/eft sonra kargolama şeklinde olacaktır,tanıdığım üyelere(yada onların referansı ile) önce ürünü gönderip sonra havale şeklinde de olabilir.

Bir süre bekledikten sonra turuncu forumda da ilan açacağım.

Merak eden olursa diye yazıyorum 3,8ghz olarak 1,25v ile kullandım(7/24 stabil halidir) ,deneme amaçlı 3,95ghze(1,37vcore) kadar çıktım.Daha üstü olmuyor 1,4v üstüne çıkmadım artık.

Not:Şuan kasa zaten yanımda değil, sanırım 7/15 gün içinde yanıma alabileceğim.Hani olur da bu süreçten önce isteyen olursa zor yani :) 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İşin şakası bir yana, uygun bir mini ITX anakart ve DDR4 RAM bulabilirsem talip olabilirim işlemciye :) Lakin 16 GB kit'lerin yanına yaklaşılmıyor...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi daha takamadım ama genel kanı %15 daha hızlı olduğu yönünde(aynı saat hızların da) , birde mevcut seri her turlu 4ghz oluyor biraz voltaj ile 4,2  4,3 çok sanslıysak 4,4ghz.

Yani eski serilerdeki 4ghz duvarı bu seri de 4,4 ghz çekilmiş durumda.Boost olayı yeni seride daha mantıklı eskisinde 1-2 çekirdek boost oluyordu 3e geçtiği zaman hepsinin hızı bayağı düşüyordu, yeni seride bunu adam etmişler demiyim de olması gereken hale getirmişler(örnek olarak 2 core 4,3 cıktı 3. yüke girdi 4,2e düşüyor 5,6.. gidiyor all core olursa en kotu 4ghz tutuyor , eski seride 2 çekirdekten sonra hepsinin aldığı boost 100/200mhz arası oluyordu)

Sonra bellek ve cache erişim sürelerin de iyileştirmeler olduğu söyleniyor sunum da ve yapılan testlerde.(buda biraz önemliydi özellikle oyunlarda intele iyice yaklaşmasını sağladı, bknz tek çekirdek performansı)

 

Yeni anakartlar bana göre sıfır toplanacaksa tabiki güncel chipset olan x470 yada b450 tercih edilmesi gerekiyor, ama araların da fark varmı ? fark yok  gibi.

yenilik var demek için intelin optane benzer bir hamle yapmıslar yeni chipsette,  ssd+ram+hdd bunları harmanlayıp daha hızlı erişim vaad ediyormuş(adını unuttum yazılımın).

aslında tek gozle gorulen fark bu, xfr2 yenilere özel gelicek ti ,  x370 ler de bios güncellemesi ile aktif oluyor.

Son olarak sorunuza net bir cevap vermem gerekirse kayda değer fark yok, daha doğrusu maddi olarak aradaki farka değmesine imkan yok.

 

Gerçi bunları böyle anlatınca alacak adam da almaz ya neyse :)  Fiyat avantajı var diyelim

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu hafta sonu eve dönüp işlemciyi,faturası kutusunu alacağım.

Sanırım pazartesi turuncu foruma da ilan açarım,yabancıya gitmese bari az kahrını çekmedim :D 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Faturasını bulamadım firmadan istedim,  alım tarihim 10.05.2017 imiş, yani yaklaşık 21 ya daha garantisi mevcut.

%10 iskonto yaparsak 1600x fiyatına(turuncu forumdaki fiyatlara istinaden) 1700 fırsatını kaçırmayın. :) 

Not: Sticker 'ı söktüm onuda kutuya koydum :P 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Öhöm turuncu forumda bir 2-3 talip çıktı, hatta biri fatura üstünde oynadığımı faturanın "sahte" olduğunu yazdı çok ilginç insanlar var, gerçi agzının payını verdim bakalım ne kadar lafının adamı göreceğiz(ben aslını atacağım dedim özür dileyecekse sonradan kendisinin de aynı işlemciyi 1500e satmaya çalıştığını fark ettim sebebini anladım neyse...)

İstemiyorum yabancıya gitsin, şu dolar kurunda bence rakam çok tatlı :) 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok