Eşim’e Alacağım Laptop için Yardım
0

Bu konuda 8 mesaj var

Arkadaşlar selamlar,

 

Eşime taşınabilirlik ön planda olan windows işletim sistemli bir laptop almamız gerekli. Bütçemiz en fazla 3.000 TL. Önceliklerimiz

 

* taşınabilirlik için 2 kg ın altında olmalı

* Ekranın IPS ve full hd olması tercih sebebi ama çok gerekli değil

* SSD si olması tercih sebebi ama çok da gerekli değil

* Intelin 8. Seri performanslı olan işlemcileri kullanması tercih sebebi ama çok da gerekli değil

* Sanıyorum 8 gb ram şimdilik yeterli, DDR4 tercih sebebi

* Oyun oynanmayacak, çok performanslı bir gpu gerekmez ama bütçe dahilinde olabilen en kalitelisi ve hızlısının olması tercih sebebi.

* İşletim sistemi olmasa da olur hatta daha iyi olur fiyatı aşağı çekmiş oluruz. Elimde lisanslı windows 10 var.

* Genelde ofis programları ve internet için kullanılacak, ayrıca asıl satın alma sebebi olarak c# tarzı bir yazılım öğrenmeyi istiyor kursta bu bilgisayarı kullanacak. Performans gerektiren oynadığı tek oyun sims 4 olur onda da gerekirse yaraları kısabiliriz.

 

Bu önceliklerimize göre ben aşağıdaki laptopu buldum. Neredeyse tüm önceliklerimizi karşılar nitelikte. Fiyatı da bizim sınırımızda. Siz ne dersiniz? Başka model önerileriniz olur mu? Bir de aşağıdaki 2 firma için daha öncesinde tecrübesi olan var mı?

 

https://www.sinerji.gen.tr/hp-14-bp104nt-3dm11ea-i5-8250u-8gb-256gb-ssd-2-gb-radeon-530-14-dos-notebook-pmu408428

https://www.ebrarbilgisayar.com/hp-14-bp104nt-3dm11ea-i5-8250u-8gb-256gb-ssd-2gb-amd-radeon-530-14-freedos-pmu359130

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler, bu modele de çok bakındık ancak eşim HP daha hafif olduğundan (Lenovo 2.1 kg, HP 1.4 kg) HP yi seçti. Temel özellikleri neredeyse aynı gibi bir de HP bize 2.900 TL ye 6 taksit ile gelince fiyat avantajı da olmuş oldu açıkcası.

 

Dün satın aldık n11 den, geldiğinde yorumlarım artık.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de ekşisözlük'den baktım ve pek olumlu yorumlar almamışlar. Enteresan bir şekilde bir tek Ebrar bir de Sinerji'de bu bilgisayar piyasaya göre uygun fiyatlı idi ancak sonradan anladım ki kredi kartına taksit olunca bu makas onlarda da açılıyor, o durumda da n11, hepsiburada ve gittigidiyor'a yöneldim, şansıma 2500 TL üzeri 88 TL indirim de tanımladılar n11'de dün, 2900 liraya 6 taksitle almış olduk. N11 deki satıcı 7renk diye biri ancak yorumları olumlu. Sitedeki ilanında HP Türkiye garantili olduğunu ve sıfır ürün olduğunu vurgulamış.  Mesajlarına da hızlı ve düzgün dönüşler veriyor. Faturasını email ile iletti az önce bugün de kargoya verecekmiş. Yarın elimize ulaşır artık. 

 

Cihaz şu: http://h20195.www2.hp.com/v2/GetDocument.aspx?docname=c05834163&doctype=data sheet&doclang=TR_TR&searchquery=&cc=tr&lc=tr

 

Tek aklımda kalan husus, ram slotu 1 adetmiş, keşke 2 adet olsaydı ilerde bir 8gb daha takardık. Ram terfisi için tek slot 16 gb almak gerekecek ilerde.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ebrar genelde piyasaya göre düşük satıyor, ama nasıl yapıyorlar onu bilmiyorum. Benim laptopu oradan almıştım (diğer firmalara göre %15 kadar daha ucuzdu), hatta stokta yoktu mail atıp istemiştim getirtip gelince de haber vermişlerdi. Üsküdardaki yerlerine gidip almıştım, bir sorunla karşılaşmadım ama öyle kurumsal bir yer değildi. 

 

Garanti, para iadesi vb durumlarda nasıl olur bilmiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok