Şerit LED Hakkında
0

Bu konuda 7 mesaj var

Herkese merhaba,

 

Yaklaşık 80-90 şişelik bir içki koleksiyonum olduğundan eve bar yaptırdık. Fakat aile dostu iç mimar sağolsun led şeritlerin trafolu olacağını ve saklanması gerektiğini atlamış. Barda 3 adet raf var. 2 adet 2 metre 1 adet 2.5 metrelik. Hepsini beslemek için aldığımız trafo büyük ve kaba. Tüm ambiansı bozucak gibi geliyor. Bizim elektrikçi 220v led şerit alabileceğimi söyledi. Bir kaç yere gittim İzmir'de fakat bulamadım ve bir dükkan "elini trafoya sok daha iyi çok tehlikeli onlar" tarzında bir şey söyledi. Bu konuda hiç bilgim yok size sormak istedim. 

 

Barın ve hazırlanan tesisatın fotoğrafları aşağıdaki gibi:

 

b69yqb.jpg

 

5yqYPL.jpg

 

AzG34L.jpg

 

dBMXQX.jpg

 

İnternetten baktım şerit 220v led'ler satılıyor (https://www.hepsiburada.com/odalight-220-v-serit-led-220v-fis-dahil-1-metre-p-HBV00000B4X5N?magaza=Odabaşıoğlu&wt_gl=cpc.nelk.6822.yapi-market-pla&gclid=EAIaIQobChMIiqip9bff3AIVRbvtCh1QjARGEAQYAiABEgL82vD_BwE) Fakat o satıcının tehlikeli demesi kafamı karıştırdı. Fotoğraflarda gördüğünüz yere giricek led şeritler ve üzerini kapatmak için kapak (ince profil ?) gelicek. Birisinin el ile teması oldukça zor olucak yani. Trafoyu maalesef en üst rafa saklayamıyoruz. Elektrikçinin bana dediği en alt raftan başlatmışlar ve ya oraya yada aşağıdaki priz bölgesine koyulması gerektiği. prizin olduğu yerde o trafonun gözükmesi oldukça çirkin bir görüntü yaratıcak.

 

220v led şerit alıp geçiyim mi ne dersiniz tehlikeli midir? veya sizce başka türlü bir çözüm üretebilir miyiz. 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Konuya pek vakif degilim ama toplam 13m civari led gidecek gibi

Ince hesaplari var dogrudur led tipi,metre arasi led sayisi vs ama ortalama metrede 0,6amper ihtiyaci var diye biliyorum. Yani kabaca 2adet 12v 3/5 amper adaptor isinizi gorur gibi yada birwz zayif yansin derseniz tek 5a de olabilir.

220v olan hakkinda bilgim yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yok hocam toplam led 6,5 metre olucak. benim asıl sorum 220v led şerit kullanmak tehlikeli mi :D illa adaptör gerekli mi? 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Piyasada duvar tipi adaptörlü olanlardan tercih edip, yatak kenarındaki komodinlerimin camlı bölümleri içerisine döndüm ve yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Öncesinde küçük ampul takılı boşluklardı, gece lambası niyetine kullanım amaçlı yapılmıştı. Onları söktüm ve hazırlardan 1,5m lik aldım. 5m lik uzunları da mevcut ve şerit üzerinde işaretli yerleri var, oralardan kesilebiliyor. Şöyle yapılabilir kablonun gittiği yerlerden var olan kablolar sökülüp, uzun bir led parçalara ayrılıp, ayrı raflarda kullanılmak üzere ek yerlerinden tekrar birleştirilebilir. Böylece tek duvar tipi adaptörle iş çözülebilir. Adaptörle çalışması bir sorun olmayacaktır özetle, ama 6,5m kurtarır mı kurtarmaz mı onu bilemiyorum. Olmadı biraz kısarak 5m ye indirilirse hazırlardan alınıp kullanılabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sizin yazdığınızdan o anlam çıkmıyor ama :) 3 katlı raf 2 şerli bilemedim neyse.

Ozaman telefondaki şart aleti tipinde olan 12v/4-5a işinizi görür gibi.

bunun daha küçükleri de var ama bulamadım şimdi.

12v-5a-adaptor-priz-tipi-32347-78-B.jpg

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Atrin, bizim yatak odasını 3 yıl önce yaptırdık, boydan boya şerit led var duvarda, trafoları da alçıpan altında ulaşılabilir ama gizli bir yerde, bir sorun çıkmadı 3 senedir açıkçası.

pentaman tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
21 hours ago, Atrin said:

yok hocam toplam led 6,5 metre olucak. benim asıl sorum 220v led şerit kullanmak tehlikeli mi :D illa adaptör gerekli mi? 

Aslında doğrudan fişe takılan led diye bir şey yok, 220v led'lerin de ufak da olsa bir ac dc converter güç kaynakları var ama küçük olduğu için çok rahatsız etmiyor. 

Waterproof-Led-Strip-Light-220V-SMD-5050

Tehlikeli mi? 220v olanlar aslında su geçirmez bir kaplamaya sahip ve sadece uçları açık, eğer açık ucu izole edilmez ise tehlike arz edebilir . Tabi evcil hayvan yada evdeki çocuk şeridi kemirirse de sorun olabilir.

Ayrıca dışındaki plastik kaplama yüzünden yer yere uygulanamaz çünkü kaplama ile birlikte normal şerit ledlerden hem kalın hem de daha yüksek oluyor kesiti.

 

Ayrıca adaptör/trafo olayı için sanki geç kalınmış gibi görünüyor, böyle "minik" bir detayın daha proje fikir aşamasındayken düşünülmesi gerekirdi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok